Krista Kososesta lukemisen lähettiläs – perustaa oman lukupiirin

Jaa

Werner Söderström Osakeyhtiö käynnistää näyttelijä Krista Kososen kanssa lukupiirin. Kristan lukupiiri kannustaa tarttumaan kirjoihin ennakkoluulottomasti.

Kosonen valitsee kirjat Werner Söderströmin kustantamoiden satojen uutuuskirjojen joukosta.

”Olen pitkään etsinyt sopivaa tapaa edistää lukemisen iloa ja kannustaa kaikkia kirjojen pariin. Oma kaikille avoin lukupiiri on paras tapa päästä toteuttamaan tätä toivetta. Minua puhuttelee kirjallisuus, jossa kielellisesti antoisa ilmaisu kohtaa uniikin tai erityisen koskettavan tarinan. Hyvä tarina ei vielä riitä, minulle kirjailijan taika on hänen kielessään. Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee jakamaan ajatuksia kirjoista kanssani, sillä vaikka lukeminen on yksityinen kokemus, hyvä lukukokemus on saatava jakaa - ei vain ulos, vaan jonkun kanssa.”

”Tahdon ennen kaikkea madaltaa kirjoista puhumisen kynnystä. Sitä pelätään ihan suotta. Kuitenkin lukemisen ilot ja hyödyt ovat aivan ratkaisevia! Itse en ole koskaan oppinut ’oikeaa’ tapaa puhua kirjoista, mutta uskon siihen, että kaikki kirjat ovat oikeita kirjoja, eikä vääränlaista kirjapuhetta ole”, Kosonen painottaa.

Werner Söderströmin markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen iloitsee uudesta yhteistyöstä.

”Tämä on meille täysosuma, sillä myös me olemme kauan haaveilleet pääsevämme tekemään yhteistyötä sellaisen ihmisen kanssa, jossa kohtaisivat laaja kulttuurinen sivistys, humaanit kiinnostuksen kohteet, kyky innostaa muita lukijoita ja keskustella lukemistaan kirjoista aktiivisesti ja monipuolisesti. Kristassa löysimme tämän lukijan.

Uudet mediat ja erityisesti digitaaliset ympäristöt synnyttävät tässä ajassa lukupiirejä henkiin uudestaan ja liittyminen niihin on helppoa. Tästä osoituksena on esimerkiksi viime vuonna jääkiekkoilija Kevin Lankisen ympärille syntynyt Suomen suurin lukupiiri.”

Lukupiiri on kaikille avoin. Ensimmäinen lukupiirikirja on 13.8. julkaistava Tommi Kinnusen romaani Ei kertonut katuvansa, jonka Krista Kosonen on myös lukenut äänikirjaksi.

”Tänä vuonna lukupiirissä luetaan viisi kirjaa - tahti on siis aika kova, mutta itse luen ihan koko ajan jotain. Toisaalta äänikirjat mahdollistavat kirjan kuuntelun sellaisissakin tilanteissa, joissa painettuun kirjaan paneutuminen ei onnistu. Kirjoja voi onneksi lukea monella tavalla”, Kosonen sanoo.

Kristan lukupiiriä voi seurata ja keskusteluun osallistua Instagramissa @krista_kosonen@kirja.fi ja Facebookissa kirja.fi sekä aihetunnistella #kristanlukupiiri.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Markkinointi- ja viestintäjohtaja
reetta.miettinen@wsoy.fipuh. +358 408 344 340

Avainsanat

Kuvat

Piirros Taika Mannila
Piirros Taika Mannila
Lataa
KristaKosonen┬®MaricaRosengard. Haluatko käyttää kuvaa? Hanki kuvaoikeudet www.maricarosengard.com
KristaKosonen┬®MaricaRosengard. Haluatko käyttää kuvaa? Hanki kuvaoikeudet www.maricarosengard.com
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Werner Söderström Osakeyhtiö
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 300

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Werner Söderström Osakeyhtiö

Tiedote: Kustantamot Docendo ja Minerva osaksi Werner Söderström Osakeyhtiötä23.12.2020 10:00:05 EETTiedote

Werner Söderström Osakeyhtiö on ostanut kaksi merkittävää suomalaista yleiskustantamoa, Minerva Kustannuksen ja Docendon, jonka yhteydessä toimii myös rikoskirjallisuuteen erikoistunut CrimeTime. Kustantamot julkaisevat vuodessa yhteensä yli 150 kirjaa. Kauppa astuu voimaan heti. Docendo ja CrimeTime sekä Minerva Kustannus jatkavat Werner Söderström Osakeyhtiön itsenäisinä yksikköinä ja omalla kustannuslinjallaan. Kustantamot työllistävät vakituisesti 14 henkilöä sekä kymmeniä kustannusalan ammattilaisia. Harri Simola ja Outi Karemaa jatkavat kustantamoiden vetäjinä. Muutoksia ei tapahdu ja kaikki yhtiöiden työntekijät jatkavat entisissä tehtävissään. "Saamme uusien kustantamojen myötä paljon hyvää ja samalla kannattavan lisän kasvavaan Werner Söderström Osakeyhtiön kustannusperheeseemme. Saamme myös mittavat synergiaedut laajentuneen organisaation kautta käyttöömme. Ostetuissa kustantamoissa meitä kiinnosti myös menestyksekäs kirjantekijöiden joukko sekä osaavat kustantamoiden tiimit”

Lankisen lukupiiri ja Werner Söderström Osakeyhtiö lahjoittavat 5000 euroa ja lahjakirjat kaikille Iceheartsin junnuille25.11.2020 13:02:21 EETTiedote

Jääkiekkomaalivahti Kevin Lankisen luotsaama Lankisen lukupiiri ja kirjankustantaja Werner Söderström Osakeyhtiö haluavat auttaa lapsia kehittämään maailmankuvaansa lukemisen avulla ja tuoda jouluiloa kaikille lapsille. Lukupiirin toiminnalla ja kirjamyynnillä on alusta asti tuettu Icehearts ry:n toimintaa. Kirjamyynnistä kertyneestä tulosta WSOY ja Kevin Lankinen lahjoittavat 5000 euroa Icehearts ry:lle ja samalla kaikille Iceheartsin junioripelaajille lahjoitetaan joululahjakirjat.

Tiedote: Lukeminen on monipuolisempaa kuin koskaan ennen – Werner Söderström Osakeyhtiön 5000:s digikirja ilmestyy11.6.2020 09:00:00 EESTTiedote

Kirjoilla on silmä- ja korvapareja enemmän kuin koskaan. Erityisesti äänikirjat ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti viime vuosina. Kirjallisuutta kulutetaan nyt monissa formaateissa, ääni- ja e-kirjoina sekä painetussa muodossa. Kirjallisuuden ystävät voivat löytää uutta luettavaa kirjakaupoista, marketeista, verkkokaupoista ja lukuaikapalveluista. Formaattien laajuus ja saatavuus on korkeammalla kuin koskaan.

Dekkarifestivaali 19.9.2020 Paasitornissa joudutaan peruuttamaan koronaviruksen vuoksi2.6.2020 13:52:16 EESTTiedote

Dekkarifestivaalia ei järjestetä tänä vuonna, sillä yleisön, esiintyjien ja työntekijöiden turvallista kohtaamista ei voida taata. Yleisön suosiman festivaalin kävijämäärä nousi viime vuonna jo 450:een ja tavoite tälle vuodelle oli ylittää 500 kävijän raja. Koronaviruksen aikaansaama terveys- ja turvallisuusriski estää juuri sen, mikä on Dekkarifestivaalilla kaikkein tärkeintä: lukijoiden ja kirjailijoiden sekä dekkariharrastajien keskinäiset kohtaamiset. ”Festivaaliohjelma oli jo laadittu ja kansainväliset ja kotimaiset kirjailijavieraat vahvistaneet osallistumisensa, mutta tilanteen epävarmuus estää meitä toteuttamasta jo suunniteltua tapahtumaa sellaisenaan. Olemme tietenkin erittäin pahoillamme, että suosittu tapahtuma jää vuodeksi tauolle, mutta lupaamme varmasti järjestää Dekkarifestivaalin ensi vuonna”, sanoo Dekkarifestivaalin ohjelmajohtaja Outi Mäkinen. Dekkarifestivaali tutkii parhaillaan mahdollisuutta järjestää dekkariohjelmaa verkon välityksellä. Mahdollisesta korvaavasta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme