Kustannusosakeyhtiö Otava

Kristallista savuksi kuljettaa lukijan syvälle säveltäjä Kaija Saariahon musiikkiin ja maailmaan

Jaa

Vahvasti kerronnallinen kirja kuvaa Kaija Saariahon tuotannon ja elämänkaaren kautta hänen syvimpiä ajatuksiaan. Samalla piirtyy kuva voimakkaasta ja määrätietoisesta henkilöstä, jonka kansainväliset kollegat ovat äänestäneet maailman tärkeimmäksi elossa olevaksi säveltäjäksi.

Kaija Saariaho asettui 1980-luvun alussa Pariisiin ja saavutti kymmenessä vuodessa vahvan aseman yhtenä maailman kiinnostavimmista säveltäjistä. Vuosituhannen vaihteessa hän teki lopullisen kansainvälisen läpimurtonsa oopperallaan Kaukainen rakkaus. Hänelle on myönnetty valtava määrä korkeimman tason huomionosoituksia ja palkintoja. Vuonna 2019 kansainväliset säveltäjäkollegat äänestivät Saariahon tärkeimmäksi elossa olevaksi säveltäjäksi.

Kristallista savuksi – Kaija Saariahon maailma on osa 70 vuotta täyttävän Kaija Saariahon juhlavuotta ja vie lukijansa säveltäjän maailmaan, jossa liikutaan näkyvän ja näkymättömän, valojen ja varjojen rajapinnoilla, ja äänet, tapahtumat, tuoksut, värit ja unet punoutuvat toisiinsa. Saariahon moniaistisissa tiloissa aika haihtuu ja painovoimasta saatetaan irtaantua.

Teoksen on kirjoittanut kokenut henkilökuvien ja elämäkertojen kirjoittaja Pekka Hako, joka on tuntenut Kaija Saariahon yli neljäkymmentä vuotta ja nähnyt läheltä aran sävellyksenopiskelijan kasvun arvostetuksi maailmanluokan taiteilijaksi.

Kristallista savuksi – Kaija Saariahon maailma on käsittely- ja arvosteluvapaa ilmestyessään 12.10.2022.

Tiedustelut ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi

Sähköiset ja fyysiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Kaija Saariahon, Sofi Oksasen ja Aleksi Barrièren ooppera Innocence tulee ensi-iltaan Kansallisoopperaan 21.10.2022. Innocencen kantaesitys Ranskassa Aix-en-Provencen festivaalilla heinäkuussa 2021 sai ylistävän vastaanoton.

Kaija Saariahon juhlavuoden tapahtumat: https://saariaho70.fi/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota16.11.2022 11:12:31 EET | Tiedote

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme