Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Kruunuvuorenrannan lauttaliikenne alkaa vapunpäivänä 1.5.

Jaa
Laajasalon Kruunuvuorenrannan ja Kauppatorin lähellä Aleksanterinkadun ja Pohjoisrannan risteyksessä sijaitsevan Meritullintorin välillä käynnistyy HSL:n lipuilla toimiva lauttaliikenne. Lauttamatkalle käy HSL:n AB-vyöhykkeet sisältävä lippu. HSL kehottaa matkustajia ostamaan lipun ennakkoon tai käyttämään lipun ostoon HSL-korttia tai HSL-sovellusta. Lautalla tai lauttarannoissa ei ole lipunmyyntiä.

Lauttaliikenteen järjestää Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Suomenlinnan liikenne Oy. Operointia hoitavat yhteistyössä helsinkiläiset Sun Ferry ja JT-Line.

Ensimmäinen lautta lähtee vapunpäivänä 1.5. klo 7.15 Kruunuvuorenrannan saaristovenelaiturista, joka sijaitsee Saaristolaivastonkatu 11 kohdalla. Kaikki lautan aikataulut löytyvät jatkossa HSL:n Reittioppaasta.

Lauttamatka kestää yhteen suuntaan noin 20 minuuttia. Lauttaliikenne kulkee kesällä kaikkina päivinä ja talvella arkisin noin kello 7-22. Vuoroväli on noin 50 minuuttia. Talviviikonloppuisin lautta kulkee noin klo 10-18. Lautan talviliikennekausi alkaa marraskuun alussa.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan lauttaliikenteen kysyntää ja tarvetta arvioidaan liikennöinnin aikana ja liikennöintiä jatketaan enintään Kruunusiltojen valmistumiseen asti. Vuoden 2024 liikenne varmistuu Helsingin kaupungin talousarviovalmistelun yhteydessä.

Lauttaliikenne operoidaan ympäristöystävällisellä uusiutuvalla dieselillä (HVO).

Lautalle saa tuoda polkupyörän ilman lisämaksua, mikäli lautalla on tilaa sille. Reitti Meritullintorilta lauttaan on esteetön. Kruunuvuorenrannan väliaikainen laituri ei ole kaikilta osin esteetön, ja henkilökunta avustaa tarvittaessa lauttaan nousemisessa.

Uutta joukkoliikenneyhteyttä juhlistetaan vapunpäivän lähdöillä kahvitarjoilulla lautan kahvilassa niin kauan kuin kahvia riittää.

Yhteyshenkilöt

Lisätietojen antajat:


Petri Öhrmark, toimitusjohtaja, Suomenlinnan liikenne Oy, p. 09 310 76184


Ville Lepistö, joukkoliikenneasiantuntija, HSL, puh. (09) 4766 4356


Mikko Ahola, projekti-insinööri, Kaupunginkanslia/aluerakentaminen, p. 09 310 25756

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

Kaupunkiliikenne Oy jatkaa HKL:n työtä ja hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna. Hoidamme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä järjestämme Helsingin kaupunkipyöräpalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Ruskeasuolle nousevan raitiovaunu- ja bussivarikon rakentaminen on pitkällä27.4.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikon runko on valmistunut ja rakennus noussut harjakorkeuteen. Alkuvuonna 2024 valmistuva raitiovaunuvarikko tulee olemaan Helsingin raitioliikenteen päävarikko Koskelan varikon ohella, minkä lisäksi varikkoalue palvelee Helsingin seudun liikenteen bussivarikkona. Varikon tilaaja on Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Ruskeasuon Varikkokiinteistö Oy ja pääurakoitsija on Skanska.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme