Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kruunuvuorenrannan Öljysäiliö 468:n Utu-teos käynnistyy tänään klo 17 – teos koettavissa sunnuntaihin 17.10. saakka

Jaa

Kruunuvuorenrannan palkitun valoteoksen Öljysäiliö 468:n sisälle rakennettu uusi taideteos on paikalla säiliössä neljä päivää 14.–17.10.2021 ja se on koettavissa päivittäin klo 17–22. Utu – Unien tila -niminen teos yhdistää valoa, ääntä ja usvaa.

Kuvia ja videota teoksesta löytyy tämän linkin takaa

Teoksen äänimaailma on saanut inspiraationsa mereltä ja sumutorvista. Aki Päivärinteen suunnittelema ääni on koettavissa myös säiliön ulkopuolella. Teoksen valot ovat Jari Vuorisen käsialaa. Teoksen on kuratoinut Ilkka Paloniemi. Tunnelmallinen teos sopii koko perheelle.

Säiliö herää henkiin

Teoksen äänimaailman luonut Aki Päivärinne kertoo, että teoksen äänet sysäävät mielen liikkeeseen.

”Kuin mereltä kuuluvat sumutorvet, kutsuvat myös Utu-teoksen äänet alitajunnan aistimaan, mitä usvasta nousee. Monikanavainen äänisuunnittelu herättää säiliön henkiin niin sen sisällä, kuin ulkopuolellakin meren äärellä”, Päivärinne kertoo.

Säiliön omat valot sekä erilliset kiilamaiset valot luovat maiseman, jossa hahmot piirtyvät esiin usvasta, tuoden näkyväksi mielikuvituksen ääriviivat.

Utu – Unien tila kuuluu Siilo soi -teosten sarjaan. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2020, jolloin säiliön ulkopuolella nähtiin ja kuultiin koronaturvallisesti Krono-teos. Tänä vuonna teos on koettavissa myös säiliön sisällä.

Öljysäiliö 468 ja muu Kruunuvuorenrannan valotaide

Vuonna 2012 Helsingin ollessa maailman designpääkaupunki, tehtiin Laajasalon öljysataman yhteen viimeisistä öljysäiliöistä pysyvä valoteos, Öljysäiliö 468. Teos on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja.

Helsingin Kruunuvuorenrantaan rakentuu uusi asuinalue, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa on merkittävässä roolissa julkinen taide, erityisesti valotaide. Öljysäiliöllä vieraillessaan yleisöllä on mahdollisuus tutustua samalla kertaa myös Kruunuvuorenrannan muihin valotaideteoksiin.

Lisätietoa Utu-teoksesta, kulkuohjeet sekä kartta Kruunuvuorenrannan valotaidekohteista: uuttahelsinkia.fi/siilosoi

Kuvia ja videota Utu-teoksesta: https://aineistopankki.hel.fi/l/M5-SNK7s5QJN

Utu - Unien tila
Öljysäiliö 468, Kruunuvuorenranta
14.–17.10.2021 kello 17–22
Aki Päivärinne – ääni
Jari Vuorinen – valo
Ilkka Paloniemi – kuratointi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ääni- ja valotaideteos Utu
kuratointi
Ilkka Paloniemi
Granlund Oy
050 5004141
ilkka.paloniemi@granlund.fi

äänisuunnittelu
Aki Päivärinne
Granlund Oy
050 3375750
aki.paivarinne@granlund.fi

Kruunuvuorenrannan asuinalue
projektinjohtaja Ulla Loukkaanhuhta
Helsingin kaupunki
040 651 2627
ulla.loukkaanhuhta@hel.fi

viestintä
viestintäasiantuntija Liisa Leeve
Helsingin kaupunki
040 595 2081
liisa.leeve@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki esitteli Pekingin designviikoilla vastuullista ja älykästä arkea – osin virtuaalisesti toteutettuun ohjelmaan tutustui yli 10 000 festivaalivierasta7.10.2021 13:05:00 EEST | Tiedote

Helsingin ohjelma Pekingin designviikoilla syyskuussa keräsi yli 10 000 osallistujaa paikan päälle ja virtuaalisille alustoille. Beijing Design Weekin näyttelyhalliin rakennettu installaatio ja siellä järjestetty ohjelma toivat esiin helsinkiläisen hyvän arjen rakennuspalikoita, kestävää kaupunkikehitystä ja koulutuksen innovaatioita. Helsingin teemojen hengessä myös installaation materiaalit ja kalusteet pääsevät festivaalin jälkeen uusiokäyttöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme