Kuhmon Kamarimusiikki ja Lumme Energia: Yhteisenä tavoitteena hiilineutraali musiikkifestivaali

Jaa
Kuhmon Kamarimusiikki on sitoutunut Suomen tavoitteeseen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tavoitteen saavuttamisessa on apuna Lumme Energia, jonka tekemän hiilijalanjäljen laskennan avulla Kuhmon Kamarimusiikki sai varmuuden, mistä tapahtuman päästöt koostuivat ja millaisin toimenpitein ne saadaan laskuun.

Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin kamarimusiikin tapahtuma, johon saapuu joka kesä 100–150 kansainvälistä taiteilijaa ja 6 000–8 000 kävijää Suomesta ja maailmalta.

Kuhmon Kamarimusiikki on rakentanut vastuullisuusohjelmaansa pitkäjänteisesti esimerkiksi Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sekä Lumme Energian kanssa tehdyn hiilijalanjäljen laskennan kautta. Laskennan kohteeksi valittiin vuosi 2019, jolloin järjestettiin kaikkien aikojen suurin tapahtuma Kuhmon Kamarimusiikin 50. juhlavuoden kunniaksi.

Tapahtuman hiilidioksidipäästöt syntyvät monesta lähteestä

Vuonna 2019 Kuhmon Kamarimusiikin isoimmat hiilidioksidipäästöt koostuivat 60 % matkustamisesta, 15 % energian kulutuksesta ja 9 % kuljetuksista. Laskennassa huomioitiin myös tapahtuman myyntituotteet, taiteilijoiden ja henkilökunnan ruokailu, oman kiinteistön jätteet ja markkinoinnissa käytetyt materiaalit.

Hiilijalanjäljen laskennan avulla seuraavia toimenpiteitä on ollut helpompi suunnitella. Lumme Energia on opastanut, millaisilla ratkaisuilla tapahtuman päästöjä voidaan vähentää, jotta Kuhmon Kamarimusiikki etenee kohti hiilineutraalisuustavoitteitaan.

Vaihto uusiutuvaan energiaan laski päästöjä

Kuhmon Kamarimusiikin energiankulutuksen päästöjä vähennettiin vaihtamalla Kuhmon toimiston sähkösopimus Lumme Energian 100 % uusiutuvaan energiaan, jonka laskennallinen hiilijalanjälki on nolla. Matkustamisesta koostuneita päästöjä saatiin laskuun suosimalla ympäristöystävällisempiä junamatkoja lentokuljetusten sijasta.

Tulevaisuudessa Kuhmon Kamarimusiikki jatkaa yhteistyötä Lumme Energian kanssa. Lumme Energia tekee vuoden 2021 tapahtumasta hiilijalanjäljen laskennan, jonka avulla nähdään, millainen vaikutus tehdyillä toimenpiteillä on ollut ja myös seuraavien toimenpiteiden suunnittelu helpottuu.

”Matka hiilineutraaliksi ei tapahdu hetkessä vaan yksi toimenpide kerrallaan”, toteaa Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen.

Yhteyshenkilöt

Kuhmon Kamarimusiikki
toiminnanjohtaja Sari Rusanen, puh. 044 544 5162

Lumme Energia:
asiakaskokemusjohtaja Johanna Viskari, puh. 010 207 4849

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lumme Energia Oy
Lumme Energia Oy
Prikaatinkatu 3 a, PL 40
50100 Mikkeli

+358503500512https://www.lumme-energia.fi

Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin kamarimusiikin tapahtuma. Festivaali soi kahden viikon ajan heinäkuussa. www.kuhmofestival.fi

 

Lumme Energia

Me Lumme Energialla tarjoamme hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen. Autamme valitsemaan ne sopivimmat, luotettavimmat ja kestävimmät energiaratkaisut ja palvelut kotiin, mökille, yrityksille ja sähköiseen liikkumiseen. Yhdessä Solarigo Systemsin kanssa innostamme asiakkaitamme myös paistattelemaan aurinkoenergiassa. Palvelemme niin ihmisiä kuin yrityksiä Lumme-tyyliin TM eli ammattitaidolla tarpeisiin vastaten, odotukset ylittäen ja planeetasta huolta pitäen.

Me olemme Lumme Energia. Kotimainen ja sopivan kokoinen. Vastuullinen ja aika vastustamaton. lumme-energia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lumme Energia Oy

Lumme Energian uusi, tekoälyä hyödyntävä sähkönkäytön seurantapalvelu auttaa kuluttajia energiakriisissä24.2.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Lumme Energia on julkaissut uuden älykkään sähkönkulutuksen seurantanäkymän osaksi sähköistä OmaLumme-palveluaan. Ruotsalaisen IT-yritys Eliqin kanssa laadittu kulutuksenseuranta jaottelee tekoälyn avulla kuluttajan käyttämän sähkön energiankäyttökategorioihin. Tämä auttaa tunnistamaan, mistä energiankäyttöä voi vähentää. Näin yksityiskohtainen näkymä on vielä poikkeuksellinen ominaisuus suomalaisilla energiayhtiöillä.

Lumme Energia nimittää Niko Pehkosen digitalisaatiojohtajaksi24.1.2023 08:41:16 EET | Tiedote

Niko Pehkonen on nimitetty Lumme Energian digitalisaatiojohtajaksi. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden ja myyntikanavien kehittämisestä sekä laaja kokemus dataorganisaatioiden rakentamisesta. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Green Planet Astronauts startupista, jossa hän on vastannut yhtiön DTC liiketoiminnan kasvat-tamisesta. Tätä aiemmin Pehkonen työskennellyt CDO:n roolissa energiayhtiö Väreellä ja ICT & Digitalization Manager tehtävässä Savon Voimassa.

Sami Kurunsaari Lumme Energian toimitusjohtajaksi11.11.2022 12:00:00 EET | Tiedote

Diplomi-insinööri Sami Kurunsaari on valittu Lumme Energia Oy:n toimitusjohtajaksi. Kurunsaari aloittaa tehtävässä 01.12.2022. Kurunsaari on työskennellyt energia-alalla eri liiketoiminnoissa 1990-luvun lopulta lähtien. Viime vuodet Kurunsaari on kehittänyt energian mittaustiedon hallinnan palveluita. ”Keväällä käynnistyneessä rekrytointiprosessissa korkeatasoisia hakijoita oli kymmeniä. Sami Kurunsaaren vahvuutena on syvällinen ja monipuolinen kokemus ja osaaminen niistä energia-alan osa-alueista, joita kehittämällä Lumme Energiassa pystymme aiempaakin paremmin palvelemaan asiakkaitamme. Tulemme Kurunsaaren johdolla luomaan palveluita, joilla asiakkaamme pystyvät leikkaamaan energiaan liittyviä kustannuksia, ja edistämään vastuullisella tavalla vihreän murroksen etenemistä”, hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen toteaa. ”Käynnissä oleva energiamurros ja poikkeuksellinen tilanne sähkömarkkinoilla koskettaa jokaista sähkönkäyttäjää ja -tuottajaa. Uudenlaista lähestymistapaa ja uu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme