Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kuinka onnellisia olemme nyt? Vaasalainen, vastaa vuoden 2021 onnellisuuskyselyyn

Jaa

YK:n onnellisuusraportin mukaan Suomi on jälleen maailman onnellisin maa ja Vaasa on asettanut tavoitteekseen olla maailman onnellisimman maan onnellisin kaupunki. Asukkaiden onnellisuutta tutkitaan vuosittaisella tutkimuksella, jota kaupungin toimijat tekevät yhdessä psykologian emeritusprofessori Markku Ojasen kanssa.

Viime vuonna Vaasan onnellisuuskyselyn tulokset yllättivät positiivisuudellaan. Poikkeuksellisesta koronatilanteesta huolimatta vaasalaisten onnellisuutta mittaava luku oli 73, kun sitä mitattiin asteikolla 0-100.

Kyselyn tavoitteena on selvittää vaasalaisten kokeman onnellisuuden tasoa sekä asukkaiden tyytyväisyyttä kaupungin tarjoamiin palveluihin. Viime vuonna kyselyyn vastasi kaikkiaan 478 asukasta.

Kyselyn avulla konkreettisia tekoja onnellisuuden lisäämiseksi

Kaupungin tuottamilla palveluilla on tärkeä rooli asukkaiden onnellisuuden edistämisessä, sillä kaupungin ydintehtävänä on asukkaiden hyvinvointi. Laaja kulttuuritarjonta, liikuntapalvelut, luontopolut ja koulutus ovat konkreettisia esimerkkejä palveluista, jotka vaikuttavat asukkaiden onnellisuuteen.

‒ Odotamme jälleen tämän vuoden tutkimuksen tuloksia mielenkiinnolla, jotta voimme kyselyn tulosten perusteella tehdä konkreettisia tekoja asukkaiden onnellisuuden lisäämiseksi, kertoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Linkki vuoden 2021 onnellisuuskyselyyn

Taustaa ja tietoa tutkimuksesta:

Tutkimus toteutetaan kaikille avoimena verkkokyselynä 1.-17.12.2021 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tutkimus toteutetaan nettikyselynä, joten kyseessä ei ole satunnaisotos.

Kyselyn analyysin suorittaa onnellisuutta tutkiva emeritusprofessori Markku Ojanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vs. markkinointiasiantuntija Eevamaria Paasikari, puh. 040 587 9531, eevamaria.paasikari@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme