Täyskuitu

Kuituvaikuttaja Tommi Linna Täyskuidun uudeksi toimitusjohtajaksi

Jaa

Valokuituvaikuttaja Tommi Linna on nimitetty Täyskuitu-valokuituverkkoja rakentavan Adola Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Linna aloittaa työssään heti. Täyskuitu investoi Suomeen satoja miljoonia euroja, jolla rakennetaan verkkoa yli sadalle tuhannelle kotitaloudelle lähivuosien aikana. Yhtiön tavoitteena on valokuituliittymien markkinajohtajuus.

Täyskuitu panostaa voimakkaasti valokuitubisnekseen. Linnan rekrytoinnin lisäksi yhtiö on mullistanut liittymien hinnoittelu tuomalla yhteydet käyttäjille uusilla alueilla jopa ilmaiseksi.


”Valokuituyhteyksien saatavuus Suomessa on olennaisesti heikompi kuin naapurimaissamme. Esimerkiksi Ruotsissa yli 90 prosentilla kodeista on saatavilla valokuituyhteys. Suomessa valokuituyhteyttä käyttää harvempi kuin joka kolmas kotitalous”, kokenut valokuituasiantuntija Tommi Linna tietää.

Usein valokuituverkko on jäänyt rakentamatta – ja liittymä hankkimatta – sen kalleuden takia.

- Olemme pistäneet liittymien hinnoittelun uusiksi ja tunnistaneet useita kymmeniä potentiaalisia kohdealueita. Tämä jos mikä on oikea tulevaisuusinvestointi, Linna korostaa.

- Suomessa on yli miljoona kotitaloutta ilman valokuituliittymää. Me otamme tehtäväksemme tuoda valokuidun saataville sinne, missä sitä vielä ei ole. Jatkamme työtämme niin kauan, että valokuituvaje Suomessa saadaan paikattua. Tämä on noin vuosikymmenen mittainen projekti ja investoitavaa on kaikkineen yli miljardin euron verran.

46-vuotias Tommi Linna, FM EMBA, on toiminut valokuituverkkoasioiden parissa jo yli kymmenen vuotta. Linna ollut aiemmassa työssään tietoliikennetoimija Netplaza Oy:n toimitusjohtajana pioneerina mukana synnyttämässä lukuisia onnistuneita alueellisia valokuituverkkoprojekteja ja rakentamassa Netplazasta Suomen suurimman itsenäisen operaattorin.

- Kiinnostukseni valokuituun heräsi, kun asuin Oulunsalossa pientaloalueella, jossa silloiset yhteydet olivat kehnot, eikä etätyöskentely oikein sujunut. Otin asioista selvää ja perustin Suomen ensimmäisen alueellisen valokuituverkko-osuuskunnan Oulunseudun Laajakaistan, jonka toiminta pohjautui pitkälti alueen asukkaiden omaan tekemiseen. Nykyisin sen verkossa on reilut 500 käyttäjää, Linna kertoo.

- Työni puolesta olen seurannut läheltä eri teknologioiden kehittymistä. Meille ammattilaisille on täysin selvää, että valokuitu on aivan ylivertainen väline tiedonsiirtoon. Langattomat yhteydet ovat kivoja, kun ollaan liikkeessä, mutta koti tarvitsee kiinteän yhteyden. Valokuitu toimii seuraavat sata vuotta, eikä sen käyttöön vaikuta sääolosuhteet tai muut käyttäjät.

Täyskuitu-brändin takana olevan Adola Oy:n omistajina ovat suomalainen Cinia Oy (19,9%) sekä Hollannissa pääpaikkaansa pitävä kansainvälinen infrastruktuurisijoittaja DIF Capital Partners (80,1%).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Tommi Linna
Toimitusjohtaja
Adola Oy
tommi.linna@adola.fi
044 5577 555

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Täyskuitu
Täyskuitu
Karvaamokuja 2 A
00380 HELSINKI

https://tayskuitu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Täyskuitu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme