Uudenmaan ELY-keskus

Kuiva pakkaskeli on paras sää teiden talvihoitoon

Jaa

Uudet alueurakoitsijat aloittivat Mäntsälässä ja Porvoossa.

Teiden talvihoitoon kuuluu muun muassa liukkaudentorjunta, lumen auraus, tienpintojen tasaaminen, lumivallien poisto ja liikennemerkkien puhdistaminen.
Teiden talvihoitoon kuuluu muun muassa liukkaudentorjunta, lumen auraus, tienpintojen tasaaminen, lumivallien poisto ja liikennemerkkien puhdistaminen.

Teiden talvihoitokausi alkoi jo lokakuun alussa. Talven hoitotyöt jatkuvat tiestöllä 31.4.2021 saakka.

"Talvihoitokausi on jo alkanut käytännössäkin liukkauden torjunnalla, pääteiden suolauksena - ja olemmepa ehtineet jo auraamaankin", kertoo Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen Mäntsälän ja Porvoon aluevastaava Olli Heikkilä.

Teiden talvihoitoon kuuluu muun muassa liukkaudentorjunta, lumen auraus, tienpintojen tasaaminen, lumivallien poisto ja liikennemerkkien puhdistaminen. Heikkilä korostaa, että talvikelit ei ole ongelma, vaan ongelmia syntyy, jos sade tulee läpi talven vetenä ja lämpötilat sahaavat nollan molemmin puolin.

"Kuiva pakkaskeli on ideaali teiden talvihoitoon. Päätiestöllä liukkautta torjutaan ennakoiden, mikä aiheuttaa kysymyksiä siitä, miksi suolaa levitetään joskus plussakelillä. Tässä on kyse nimenomaan ennakoinnista, jos on oletettavissa, että tielle voi muodostua kuuraa tai mustaa jäätä", Heikkilä selittää.

"Talvihoitoon kuuluvia työlajeja on paljon, mutta keskeisimpiä ovat liukkauden torjunta suolaamalla sekä hiekotus ja auraus. Ilmastonmuutoksen tuotua sateiset talvet, kuuluu talvihoitoon nyt olennaisena osana sorateiden kelirikon hoitaminenkin. Vähäinen lumi ja vesisateet aiheuttaa sorateille kuoppaisuutta ja kantavuusongelmia, kun teiden rungot vuorotellen jäätyvät ja sulavat. Vesisade tietää ongelmia myös päällystetyille teille päällysteiden hapertuessa ja reikiintyessä. Lisäksi liukkauden torjuntaa on lisättävä, koska tietä suojaavaa kunnollista lumipolannetta ei välttämättä muodostu, vaan sen sijaan tielle voi muodostua nopeasti vesijäätä", Heikkilä toteaa.

Maantiet on jaettu liikennemäärien ja liikenteellisen merkityksen mukaan talvihoitoluokkiin, jotka määrittelevät, missä kunnossa tien on oltava ja kuinka nopeasti hoitotoimenpiteet on aloitettava. Talvihoidon taso on siis erilainen eri hoitoluokan teillä, mutta saman luokan tiet hoidetaan koko maassa saman tasoisesti.

"Talvihoitoluokat määrittelevät palvelutason kyseisellä tieosuudella. Hoitoluokilla on erilaiset laatuvaatimukset, jotka puolestaan määrittelevät muun muassa maksimilumimääriä ja toimenpideaikoja. Päätiet kuuluvat yleensä korkeimpaan hoitoluokkaan ja vähäliikenteiset tiet alimpaan hoitoluokkaan", Heikkilä sanoo.

Uudet alueurakoitsijat Mäntsälään ja Porvooseen valittu ajalle 1.10.2020 –1.10.2025

"Suomen mittakaavassa molemmissa alueurakoissa on kohtuullisen vilkkaasti liikennöityjä teitä, ja ne ovat vaativan tason urakoita. Molemmissa omia erityispiirteitä., esimerkiksi Mäntsälän urakassa on selvästi sisämaan keliolosuhteet, ja Porvoon urakassa vaihtelua aiheuttavat rannikon keliolosuhteet. Mäntsälän alueella on lisäksi laaja soratiestö, siinä missä Porvoon alueella läpikulkuliikenne valtatie 7:llä on tavallisen ajan erityispiirre", aluevastaava Heikkilä kertoo.

Mäntsälän alueurakka koostuu lisäksi Orimattilasta, Pukkilasta, Myrskylästä, Pornaisista ja Järvenpäästä. Porvoon alueurakkaan kuuluu puolestaan myös Loviisa, Lapinjärvi ja Askola.

Mäntsälän ja Porvoon alueurakoissa on kaikkia hoitoluokkia korkeimmasta hoitoluokasta (Ise ja Is) aina hiljaisempaan kolmosluokkaan.

Molemmissa alueurakoissa on käytetty uutta maanteiden hoitourakan urakkamallia. Käytännössä urakoissa on samat vastuut kuin ennenkin, eli urakoitsija toimii työnjohtajana ja ELY urakan valvojana. Uusi hankintamalli perustuu avoimuuteen ja siihen että tilaaja on alihankintojen kilpailuttamisessa mukana. Tämä tarkoittaa tilaajan ja urakoitsijan välisen yhteistyön kasvua ja läpinäkyvämpää urakan hoitoa.

"Pyrimme yhdessä hakemaan parhaita ratkaisuja, painotamme laatua, ja urakassa on käytössä uusi urakoitsijan ansaintamalli eli urakoitsijan kate ja hoitotöiden kustannukset on eriytetty toisistaan ja urakoitsijalle maksetaan kiinteä korvaus. Perusajatuksena uudessa urakkamallissa on laatuun panostaminen", Heikkilä toteaa.

Alueurakoiden sopimuskausi alkoi 1.10. ja jatkuu vuoteen 2025 saakka.

Molemmissa alueurakoissa korostuu Heikkilän mukaan liukkauden torjuntatarpeen kasvu, ja alemmalla tieverkoilla huomioidaan esimerkiksi koulukuljetusreittejä.

Uusi hankintamalli houkuttelee uusia yrittäjiä

Mäntsälän maanteiden hoitourakasta vastaa uusi urakoitsija P.Salonen Oy, jonka sopimusvastaavan Veera Lehtikankaan mielestä uuden hankintamallin myötä uusien urakoitsijoiden mukaantulo helpottui. Yrityksen tiimissä on kuitenkin mukana aikaisemmista hoitourakoista tuttu kasvo Keijo Lehtikangas.

Lehtikankaan mielestä hoitourakka on lähtenyt hyvin liikkeelle, vaikka uudessa urakkamallissa onkin vielä opettelua. Hän kiittelee myös aluevastaava Heikkilän toimintaa.

"Yhteistyö toimii todella hyvin. Aliurakoitsijoista moni on ollut myös aikaisemmin tekemässä Mäntsälän hoitourakassa aliurakointia, joten urakoitsija voi luottaa heidän pitkään kokemukseensa samoilta alueilta", Lehtikangas toteaa.

Lehtikangas odottaa sopimuskaudelta hyvää yhteistyötä ELY-keskuksen kanssa.

"Tavoitteena on kehittää uutta ja ottaa ympäristönäkökulmaa esille. Urakan haasteista ja kehittämisestä myös palkitaan aliurakoitsijoita esimerkiksi ympäristöystävällisemmän kaluston käytöstä. Ei vastakkain asettelua vaan hyvää yhteistyötä, joka takaa tienkäyttäjälle tien turvallisuuden", Lehtikangas summaa.

P.Salonen Oy on aikaisemmin toiminut aliurakoitsijana Vantaan alueurakassa, mutta vastaa nyt pääurakoinnista Mäntsälän alueurakassa.

"Meillä on tarve onnistua hyvin, ja ehkä tuomme pienempänä yrityksenä uutta ajattelutapaa tekemiseen. Uuden urakkamallin myötä myös moni pienempi yritys on kiinnostunut alueurakoista", Lehtikangas toteaa.

Porvoon maanteiden hoitourakkaa hoitaa puolestaan seuraavat viisi vuotta Destia Oy vuosikymmenten kokemuksella alueesta. Heillekin urakkamalli on uusi. Destian työmaapäällikkö Pekka Grönroosilla on jo 20 vuoden kokemus Porvoon hoitourakasta.

"Maanteiden hoitourakan myötä tehdään yhdessä projekteja tilaajan kanssa, minkä myötä hankinnat ovat muuttuneet suunnitelmallisemmaksi ja tilaaja ja tekijä ovat nyt lähempänä toisiaan. Tämä vaatii tilaajaltakin aktiivisuutta ja ymmärrystä. Itse teiden hoitaminen ei ole muuttunut, vaikka menetelmät saattavatkin kehittyä, vaan itse prosessi on muuttunut", Grönroos kertoo.

Grönroosin mukaan uusi avoin kilpailu tuo myös uusia yrittäjiä alalle.

"Uusi malli vaikuttaa lupaavalta. Yhdessä käydään Elyn kanssa suunnitelmat läpi ja ne hyväksytään - ja me toimimme työrukkasena", Grönroos kiteyttää.

Maanteiden hoitourakka on uusi yhteistyömalli, joka korostaa hankintoja ja suunnitelmallisuutta.

"Tämä on molemmille opin paikka, odotan sopimuskaudelta toimivaa yhteistyötä", Grönroos toteaa lopuksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa

Liikenteen asiakaspalvelu puh 0295 020 600 ma–pe klo 9–16, neuvonta (pvm/mpm), Sähköposti: liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Teiden talvihoitoon kuuluu muun muassa liukkaudentorjunta, lumen auraus, tienpintojen tasaaminen, lumivallien poisto ja liikennemerkkien puhdistaminen.
Teiden talvihoitoon kuuluu muun muassa liukkaudentorjunta, lumen auraus, tienpintojen tasaaminen, lumivallien poisto ja liikennemerkkien puhdistaminen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Över en miljon euro för vattenvård i Nyland 202116.9.2021 13:37:13 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Nyland understöder i år också vattenvårdsprojekt: NTM-centralen beviljade 27 projekt prövningsbaserade statsunderstöd till ett totalt belopp om nästan 1,3 miljoner euro. De flesta av projekten genomförs i år, inom några fortsätter verksamheten fram till 2023. Flest understöd beviljades projekt i de västra delarna av Nyland. NTM-centralen i Nyland är emellertid särskilt nöjd med att det kom in fler understödsansökningar från östra Nyland än tidigare. Understöd beviljades bland annat för förbättring av Lappträskets status och användningen av sjön. – Genom projektet kommer Lappträskets status att börja förbättras långsiktigt, berättar specialforskare Pasi Lempinen. Åtgärder vidtas för att reducera belastningen på Lappträsket och förbättra dess ekologiska status på lång sikt. Genom projektet ökas nätverkandet bland invånare och diverse aktörer.Det kommer även att ge ökad kunskap om såväl vattenvård som restaureringen av Lappträsket.När belastningen på Lappträsket minskar, p

Yli miljoona euroa vesienhoitoon Uudellamaalla vuonna 202116.9.2021 13:33:08 EEST | Tiedote

Uudenmaan ELY-keskus tukee myös tänä vuonna vesienhoitohankkeiden toteuttamista: Se myönsi harkinnanvaraisia valtionavustuksia 27 hankkeelle yhteensä lähes 1,3 miljoonaa euroa. Suurin osa avustusta saaneista hankkeista toteutetaan tänä vuonna, joidenkin toiminta jatkuu vuoteen 2023. Avustuksia myönnettiin eniten Uudenmaan länsiosien hankkeisiin. Uudenmaan ELY-keskus on kuitenkin erityisen tyytyväinen siitä, että itäiseltä Uudeltamaalta tuli enemmän avustushakemuksia kuin aiemmin. Avustusta myönnettiin mm. Lapinjärven tilan ja käytön kohentamiseen. - Hankkeella aletaan parantaa Lapinjärven tilaa pitkäjänteisesti, erikoistutkija Pasi Lempinen kertoo. Toimenpiteillä vähennetään Lapinjärveen kohdistuvaa kuormitusta ja parannetaan sen ekologista tilaa pitkällä tähtäimellä. Hanke lisää alueen asukkaiden ja toimijoiden verkostoitumista. Se lisää myös tietoa sekä vesiensuojelusta että Lapinjärven kunnostamisesta. Lapinjärven kuormituksen vähentäminen vaikuttaa myös Lapinjärvestä laskevan Lovii

Valtatiellä 7 Vanhakylässä Loviisassa nopeusrajoitusta alennettu painuman vuoksi9.9.2021 14:44:21 EEST | Tiedote

Valtatiellä 7 Vanhakylässä Loviisassa nopeasti uusiutuvaa painumaa on paikattu, mutta epätasaisuutta on edelleen. Nopeusrajoitus 60 km/h moottoritiellä pidetään painumakohdassa siihen saakka, kunnes myöhemmin syyskuussa saadaan tehtyä parempi päällysteellä oikaisu. Odotettavissa on, että painuma uusiutuu vielä ennen vaurioituneen puupaaluhatturakenteen perusteellista korjausta. Puupaaluhatturakenteen korjauksesta on valmis suunnitelma. Hankkeen kustannusarvio on 4,1 M€. Hanke on tunnistettu tärkeäksi toteutettavaksi perusväylänpidon kohteeksi myös Väyläviraston lausunnolla olevassa investointiohjelmaluonnoksessa. Toteutusajankohtaa eikä päätöstä hankkeen toteuttamisesta ei kuitenkaan ole vielä tehty.

Miljökonsekvensbeskrivningen för det planerade terminalprojektet för flytande bränsle i Joddböle i Ingå är anhängig och kan kommenteras (Nyland)30.8.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Energibolaget St1:s projekt för en ny terminal för flytande bränsle och hamnkaj i Joddböleområdet i Ingå har framskridit till MKB-beskrivningsskedet. Resultaten av konsekvensbedömningen presenteras vid ett webbinarium den 6 oktober 2021. MKB-beskrivningens material finns till påseende och man kan ge åsikter och utlåtanden om det till NTM-centralen i Nyland senast den 28 oktober 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme