Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kulttuuri- ja liikuntaohjelma lupaa monipuolista tekemistä ja kokemista 

Jaa

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja liikuntaohjelma ”Länsirannikon kulttuuri- ja liikuntametropoli” vuosille 2020-2025 yhdistää ensimmäistä kertaa kulttuuri- ja liikuntapalvelut eli kaupunkilaisten vapaa-ajan palvelut samojen tavoitteiden ja teemojen alle.

Ohjelman visiona on, että Vaasa toimii länsirannikon vahvana ja näkyvänä taide-, kulttuuri-, urheilu- ja liikuntakaupunkina.Kulttuuri- ja liikuntapalveluiden tärkeimmät tavoitteet kiteytetään kolmeen kokonaisuuteen: monipuoliset tekemisen ja kokemisen puitteet, vahva imago sekä kulttuuri ja liikunta ennaltaehkäisevänä voimana ja hyvinvoinnin lähteenä. Lue koko ohjelma täältä: www.vaasa.fi/asu-ja-ela/vapaa-aika/kulttuuri-ja-liikuntaohjelma/

 - Lähivuosien toimenpiteemme keskittyvät näihin teemoihin. Haluamme olla urbaani ja sykkivä kaupunki, jonka kulttuuri- ja urheiluprofiilia kuvastaa ammattimaisuus, kuvailee sivistystoimenjohtaja Christina Knookala. 

Tarkoitus on tehdä palveluita näkyvämmiksi, saavutettavammiksi ja mahdollistaa eri tahojen vahva yhteistyö.  

- Ohjelmaan on kirjattu muun muassa kulttuuri- ja liikuntatoiminnan lisäämistä varhaiskasvatukseen sekä digitaalisten kulttuuripalveluiden ja sähköisen asioinnin määrän kasvattaminen, Knookala kertoo. 

Ohjelman toteutumista seurataan vuosittain tilinpäätöksen yhteydessä. 

Yhteistyössä laadittu ohjelma 

Ohjelma on laadittu yhteistyönä Vaasan kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluiden, opistojen sekä Vaasanseudun areenat –kuntayhtymän ja Wasa teaterin kanssa. Ohjelman laadinnassa on ollut mukana laajasti myös muita kohderyhmiä.  

- Olemme järjestäneet työpajoja ja kuulemisia muun muassa nuorisovaltuuston, vanhusneuvoston, opiskelijoiden, eri toimialojen virkamiesten, kulttuuri- ja liikuntalautakunnan ja jaostojen kanssa. Myös asukkaiden mielipiteitä ja kommentteja on kysytty muun muassa kuntalaiskyselyllä ja Taiteiden yönä ideointiteltassa, kertovat kulttuuripäällikkö Sanna Bondas ja liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen. 

Kaupunginhallitus hyväksyi ohjelman kokouksessaan 18.5. 

Yhteyshenkilöt

kulttuuripäällikkö Sanna Bondas, puh. 040 139 4048, sanna.bondas@vaasa.fi
liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen, puh. 040 718 7034, mika.lehtonen@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme