Kulttuuri- ja tapahtuma-ala järjestää mielenilmauksen 3.6. klo 12–14 eduskuntatalon edessä

Jaa

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala osoittaa mieltään kulttuurin rahoituksen leikkauksia ja tapahtuma-alan epäreilua koronakohtelua vastaan 3.6. klo 12 alkaen eduskuntatalon edessä. Tilaisuudessa julkistetaan kulttuuri- ja tapahtuma-alan julkilausuma, joka tiivistää kulttuuri- ja tapahtuma-alan vaatimukset.

Mielenilmausta on valmistellut ”Mitta on täysi” -työryhmä, johon kuuluu laaja joukko alan ammattilaisia. Kulttuurin ja tapahtumien ammattilaisille ja yrityksille kuluneet 15 kuukautta ovat olleet katastrofaaliset. Alan tekijöiden mitta tuli täyteen kaavailtujen kulttuurialaan kohdistuvien leikkauksien myötä. Työryhmä on pettynyt siihen, että hallitusohjelmassa tavoitellaan luovien alojen kasvua, mutta nyt alalta kuitenkin aiotaan leikata. 

Kulttuuriala työllistää Suomessa 120 000 henkilöä, ja alan työpaikkojen määrä on lisääntynyt Tilastokeskuksen mukaan 20,1 % viimeisten kymmenen vuoden aikana. Alalla toimii myös 18 000 yritystä, joiden liikevaihto oli 13,4 miljardia euroa.

“Kulttuuri on pelkästään luvuilla mitattuna tulevaisuuden ala, johon on järkevää investoida ja jonka tekijöiden hyvinvointiin kannattaa panostaa. Sama oivallus on jo tehty monissa Pohjoismaissa. Nyt on Suomen vuoro”, julkilausumassa todetaan. 

Julkilausumaa on ollut tekemässä kattava joukko taiteen, kulttuurin ja tapahtuma-alan edustajia: Karola Baran (Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto), Mikko Kosonen (freelancer-muusikko), Laura Serkosalo (Nuoren Voiman Liitto ry) ja Ahti Vänttinen (Muusikkojen Liitto).

Mielenilmauksen jälkeen klo 14–16 järjestetään elokuvateatteri Orionissa julkilausuman teemoista striimattava paneelikeskustelu. Ohjelma tarkentuu 1.6. mennessä.

Tapahtuma järjestetään turvavälein ja koronaturvallisesti. 

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tarkemmat tiedot mielenilmauksesta:
Miira Sippola miira.sippola@gmail.com / 040-7018624
Aki Hauru: aki.hauru@me.com / 0400-966689
Heikki Kujanpaa kujisheikki@gmail.com / 0503599961

Julkilausumaa koskien:
Laura Serkosalo laura.serkosalo@nvl.fi / 044 207 4650
Karola Baran karola.baran@teme.fi / 040-0142050
Mikko Kosonen: mikkokosonen@hotmail.com

Tietoja julkaisijasta

Mitta on täysi -työryhmäMukana MITTA ON TÄYSI -työryhmässä:

Karola Baran (toiminnanjohtaja)

Aki Hauru (muusikko, freelancer)

Sami Keski-Vähälä (näytelmäkirjailija)

Mikko Kosonen (muusikko)

Kati Kuusisto (edunvalvontajohtaja)

Heikki Kujanpää (elokuvaohjaaja)

Jaakko Kämäräinen (free-asiamies, Muusikkojen liitto)

Satu Linnapuomi (teatteriohjaaja)

Sattva-Hanna Toiviainen (lavastussuunnittelija)

Miira Sippola (teatteriohjaaja)

Elina Syrjä (tapahtumatuottaja)

Antti Timonen (näyttelijä)

Reeta Vestman (näyttelijä, muusikko)

Ahti Vänttinen (puheenjohtaja, Muusikkojen liitto)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.