Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 12.4.

Jaa

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraavan kokouksen esityslista on julkaistu.

Kokouksen esityslista, tiedot lautakunnan jäsenistä ja aiempien kokousten päätösasiakirjat löytyvät Helsingin kaupungin verkkosivulta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-asiakirja?year=2022&ls=11&doc=KUVA_2022-04-12_Kuvalk_9_El 

Esityslistalla muun muassa:

Asia/3: Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2022 toteutumista koskeva 1. ennuste

Investointien ja laitosavustusten ennustetaan toteutuvan budjetin mukaisesti. Koronapalautumisen erillisrahan ennustetaan toteutuvan koritasolla suunnitellusti, tosin toiminta on vasta käynnistymässä.

Toimialalla on ennusteen osoittamien tietojen perusteella päätetty, että talousennusteen tasapainottamiseksi palvelukokonaisuudet valmistelevat toukokuun loppuun mennessä suunnitelmat tuottavuuden parantamiseksi. Tavoitteena on parantaa kunkin palvelukokonaisuuden katetta kahdella prosentilla tulolisäyksin ja/tai menosäästöin. Keinoja ovat esimerkiksi tilojen ja palvelujen aukioloaikojen supistaminen, rekrytointien tarkka harkinta sekä toimialan tuotteiden ja palvelujen kohdennettu markkinointi tulokertymän kasvattamiseksi.

Toimialalla on kaksi sitovaa toiminnan tavoitetta, joilla tavoitellaan toiminnan jälleenrakentamista ja toiminnan tehostamista. Molempien ennustetaan jäävän toteutumatta, sillä tavoitteille asetetut mittarit eivät tule toteutumaan.

Toiminnan jälleenrakentamista koskevan sitovan toiminnan tavoitteen mittarina on asiakasmäärien palauttaminen koronapandemiaa edeltävälle tasolle. Käyntikertojen kuitenkin ennustetaan jäävän tavoitteesta, sillä osa toimialan palveluista oli vielä alkuvuoden rajoitusten vuoksi suljettuina. Toinen tämän mittarin toteutumattomuuteen vaikuttava seikka on, että asiakasmäärät eivät ole palautuneet toimialan palveluluihin odotetusti koronarajoitusten päätyttyä.

Toiminnan tehostamista koskevan sitovan toiminnan tavoitteen mittarina ovat yksikkökustannukset. Mittari huomioi palvelukokonaisuuksittain toiminnan tulot ja menot suhteessa aikaansaatuihin suoritteisiin, pyrkien osoittamaan palvelukokonaisuuksien toiminnan panos-tuotossuhdetta. Yksikkökustannusten ennustetaan toteutuvan kulttuuripalvelukokonaisuudessa, mutta toimialatasoisen tavoitteen toteutuminen edellyttäisi yksikkökustannusten parantumista kaikissa palvelukokonaisuuksissa. Tavoite ei siis ole toteutumassa.

Sitovien toiminnan tavoitteiden toteutumiseksi lisätään palvelujen viestintää ja markkinointia, huolehditaan koronapalautumisen erillismäärärahalla toteutettavien hankkeiden sujuvasta toteutuksesta ja toteutetaan aloitettuja digitalisaatiohankkeita, kuten tilojen varausjärjestelmien kehittämishankkeita. Lisäksi leanataan sisäisiä prosesseja toimiviksi, asiakasystävällisiksi ja tehokkaiksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme