Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 18.1.

Jaa

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraavan kokouksen esityslista on julkaistu. Esityslistalla muun muassa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajan viransijaisuuteen ottaminen ja lautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Myllypuron jääurheilukeskus Oy:n monitoimihallin rakentamista koskevasta lainahakemuksesta.

Kokouksen esityslista, tiedot lautakunnan jäsenistä ja aiempien kokousten päätösasiakirjat löytyvät Helsingin kaupungin verkkosivulta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-poytakirjat 

18.1. esityslistalla muun muassa:

Asia 3: Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajan viransijaisuuteen ottaminen

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta ottaa kasvatustieteen maisteri Kirsti Laine-Hendolinin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajan määräaikaiseen viransijaisuuteen 19.12.2023 saakka 11 500 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin. Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Asia 7: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Myllypuron jääurheilukeskus Oy:n monitoimihallin rakentamista koskevasta lainahakemuksesta

Kulttuuri-ja vapaa-aikalautakunta esittää 9 840 000 euron lainan myöntämistä Myllypuron jääurheilukeskus Oy:lle 20 vuoden laina-ajalla Helsingin kaupungin Urheilu- ja ulkoilurahastosta sillä edellytyksellä, että hallin toteutuminen muilta osin varmistuu esitetyn kustannusarvion ja rahoitussuunnitelman mukaisesti.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan palveluverkoston näkökulmasta esitetty hanke on kannatettava. Samoin kaupungin lainan myöntämistä hakijalle jääurheilun monitoimihallin toteuttamiseksi yhtiölle varatulle maa-alueelle pidetään kaupungin edun mukaisena.

Jääurheilukeskus loisi Suomeen ensimmäistä kertaa mahdollisuuden harrastaa pikaluistelua sisätiloissa ja tarjoaisi riittävät olosuhteet lajin kansainvälisten arvokilpailujen järjestämiseksi. Jääkentät toisivat puolestaan lisää jääkapasiteettia sekä taitoluistelun huippu- että harrastus- seuratoiminnalle ja juniorijääkiekkoilijoille. Keskus lisää myös retkiluistelun ja yleisöluistelun mahdollisuuksia sisätiloissa.

Huippu-urheilun osalta jääurheilukeskus toimii läheisessä yhteistyössä Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea) kanssa, jonka yhteydessä toimii kesä- ja jäälajeihin keskittyvä Olympiavalmennuskeskus Helsinki. Toteutuessaan jääurheilukeskus lisäisi myös merkittävästi kansainvälistä yhteistyötä erityisesti pika- ja taitoluistelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 21.6.202221.6.2022 18:52:24 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 21.6. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta hyväksyi mm. Oulunkylän jäähallin peruskorjauksen ja huoltorakennuksen perusparantamisen hankesuunnitelman, ja kannattaa lainan myöntämistä KOY Namika Areenalle liikuntahallin rakentamiseksi Pakilaan. Lautakunta hyväksyi myös HAM taidemuseon säätiöittämiseen liittyvän esityksen, jos säätiöittämiseen tarvittava lisärahoitus osoitetaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nykyisen talousarvion ulkopuolelta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme