Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 24.8.

Jaa

Uuden kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan ensimmäisen kokouksen esityslista on julkaistu.

Kokouksen esityslista, tiedot uusista lautakunnan jäsenistä ja aiempien kokousten päätösasiakirjat löytyvät Helsingin kaupungin verkkosivulta: https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/paatoksenteko/kulttuuri-ja-vapaa-aika-lautakunta/kulttuuri-ja-vapaa-aika-paatosasiakirjat 

24.8.2021 lautakunnan esityslistalla muun muassa: 

Asia 3: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan syyskauden kokousajat vuonna 2021

Asia 6: Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2021 toteutumista koskeva 2. ennuste
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta merkitsee tiedoksi kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2021 talousarvion toisen toteutumisennusteen. Lisäksi lautakunta toteaa, että toimiala on huomioinut kaupunginvaltuuston 16.6.2021 päätöksen mukaisen oikeutuksen määrärahojen muutoksesta sekä huomioi, että myönnettyä katteen alitusoikeutta on mahdollista käyttää ainoastaan koronasta aiheutuviin määräaikaisiin suoriin ja välillisiin kustannuksiin sekä myönnettävien avustusten osalta koronasta aiheutuvien haittojen vähentämiseksi.

Asia 7: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Sami Muttilaisen ym. valtuustoaloitteesta Harjun nuorisotalon korjaus- ja käyttösuunnitelman laatimisesta
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta antaa kaupunginhallitukselle seuraavan lausunnon: Kulttuurin ja vapaa-aikalautakunta katsoo, että kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus pitää perusparantaa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan tilaksi, jonka toiminnot suunnitellaan yhdessä alueen asukkaiden ja aktiivien kanssa ja jossa toimintaa toteuttaa ja osasta kustannuksista vastaa kaupungin rinnalla alueen järjestöt ja kulttuuritoimijat.

Mikäli Harjun peruskorjausta ei saada mahdutettua kaupungin talonrakentamisen investointiohjelmaan lähivuosille, niin kulttuurin ja vapaa-ajan lautakunta katsoo, että Harjun nuorisotalosta voidaan luopua ja suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus voisi saada uuden omistajan avulla uuden sisällön, joka täydentää parhaalla tavalla alueen palvelutarjontaa. Ei ole tarkoituksenmukaista, että rakennusta ei korjata ja jää se vajaakäytölle.

Asia 11: Jäänhoitokoneiden hankinta liikuntapalvelukokonaisuuden liikuntapaikat-palvelun käyttöön
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää hankkia yhden uuden sähkökäyttöisen jäänhoitokoneen lisälaitteineen liikuntapalvelukokonaisuuden liikuntapaikat palveluiden Pirkkolan jäähallin käyttöön ja isoille tekojääradoille kaksi uutta dieselkäyttöistä jäänhoitokonetta tarjotuilla lisälaitteilla kokonaistaloudellisesti edullisimmalta tarjoajalta Ice Concept OÜ:lta arvonlisäverottomaan kokonaishintaan 391 026 euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme