Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 28.3.

Jaa
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraavan kokouksen esityslista on julkaistu. Lautakunta päättää muun muassa toimialajohtajan määräaikaisesta viransijaisuudesta ajalle 1.8.–19.12.2023, vuoden 2022 toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä.

Kokouksen esityslista, tiedot lautakunnan jäsenistä ja aiempien kokousten päätösasiakirjat löytyvät Helsingin kaupungin verkkosivulta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-poytakirjat 

28.3. esitylistalla muun muassa:

Asia 4: kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta ottaa kasvatustieteen maisteri Kirsti Laine-Hendolinin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajan määräaikaiseen viransijaisuuteen ajalle 1.8.–19.12.2023. 

Asia 6: kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyy kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimintakertomuksen vuodelta 2022 ja oikeuttaa toimialajohtajan tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

Asiat 7: 
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyy kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2022 tilinpäätöksen.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan talousarviokohdan sitovana tavoitteena vuonna 2022 oli toimintakate −205,2 miljoonaa euroa. Tilinpäätöksessä talousarviokohdan toimintakatteen toteuma oli −206,1 miljoonaa euroa, mikä on 0,9 miljoonaa euroa talousarviota heikompi.

Toimialan tulot tilinpäätöksessä olivat 33,3 milj. euroa. Toimiala alitti talousarvion tulotavoitteensa 2,5 miljoonalla eurolla. Suurin selittävä tekijä tälle on alkuvuonna osittain tai kokonaan kiinni olleet toimipaikat. Tämä vaikutti myyntitulojen pienenemiseen erityisesti liikunta- ja kulttuuripalvelukokonaisuuksissa. Palvelujen kysyntä ei palautunut vuoden loppupuolella koronapandemiaa edeltäneelle tasolle.

Toimialan menot tilinpäätöksessä olivat 239,4 milj. euroa. Menopuolella säästettiin 1,6 miljoonaa euroa verrattuna talousarviossa käytettävissä olleisiin määrärahoihin. Toimialan kulttuuri-, nuoriso- ja kirjastopalveluissa syntyi menosäästöjä henkilöstökuluissa, palveluiden ostoista ja vuokrissa. Näillä menosäästöillä pystyttiin kompensoimaan liikuntapalveluissa syntyneitä budjetoitua suurempia menoja muun muassa energia- ja henkilöstökuluissa sekä palvelujen ostoissa.

Kulttuurin laitosavustuksilla tuetaan kulttuuria edistäviä toimijoita Helsingissä. Vuonna 2022 avustuksia myönnettiin yhteensä 22,8 miljoonaa euroa.

Liikunnan laitosavustuksilla tuetaan liikuntaa edistäviä toimijoita Helsingissä. Vuonna 2022 avustuksia myönnettiin yhteensä 15,2 miljoonaa euroa.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme