Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 9.11.

Jaa

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraavan kokouksen esityslista on julkaistu. Esityslistalla on muun muassa Oulunkylän jäähallin tarveselvitys ja Myllypuron kirjaston laajennus.

Kokouksen esityslista, tiedot lautakunnan jäsenistä ja aiempien kokousten päätösasiakirjat löytyvät Helsingin kaupungin verkkosivulta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-asiakirja?year=2021&ls=11&doc=KUVA_2021-11-09_Kuvalk_16_El 

Esityslistalla muun muassa:

Asia 6: Oulunkylän jäähallin tarveselvitys

Päätösehdotus: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää hyväksyä Oulunkylän kaksi kaukaloisen jäähallin uudisrakennuksen tarveselvityksen.

Esittelijän perustelut: Oulunkylän jäähallin peruskorjaushankkeen valmistelu aloitettiin kuntotutkimuksilla. Kuntotutkimuksissa tuli esille, että peruskorjauksen korjaustoimenpiteet ovat korjausasteeltaan uusimiseen verrattavia ja myös, että peruskorjauksella saavutettava käyttöikätavoite jää uudisrakennusta lyhemmäksi.

Heikosta tilanteesta huolimatta käyttöä turvaavilla toimilla on ollut saavutettavissa sellaiset sisäilmastolliset olosuhteet, että jäähallin käyttöä voidaan muutamaksi vuodeksi jatkaa ennen varsinaista hanketta.

Hankkeen valmistelua on jatkettu ottamalla peruskorjauksen rinnalle useita vaihtoehtoja ja selvitetty asemakaavan mahdollistaman kaksi kaukaloisen jäähallin rakentamista.

Esitetyssä ratkaisussa vuonna 1984 valmistunut Oulunkylän nykyinen jäähalli ja osa nykyisestä paikoitusalueesta puretaan. Tilalle rakennetaan korvaava uusi jäähalli kahdella kaukalolla, sekä hallia palvelevat tilat.

Oulunkylän jäähalli on olennainen osa Oulunkylän liikuntapuiston tarjoamia liikuntapalveluita. Kaavoitus mahdollistaa kaksi kaukaloisen jäähallin toteuttamisen yhdyskuntarakenteeseen siten, että se toiminnallaan tukee ja aktivoi Oulunkylän keskusta-aluetta.

Asia 7: Myllypuron kirjaston laajennus

Päätösehdotus: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää hyväksyä Myllypuron kirjaston tarveselvityksen.

Esittelijän perustelut: Myllypuron mediakirjasto on toiminut Myllypuron ostoskeskuksessa osoitteessa Kiviparintie 2 J Erikoissijoitusrahasto Evli Vuokratuoton omistamissa tiloissa vuodesta 2011. Helsingin kaupunki on tehnyt tiloihin 10 vuoden määräaikaisen vuokrasopimuksen, joka päättyy 30.11.2021. Kaupungin käyttöön on vuokrattu yhteensä noin 420 m² tilat, joista kirjaston käytössä on tällä hetkellä noin 154 m² ja muu osa on sosiaali- ja terveystoimialan käytössä. Sosiaali- ja terveystoimiala on ilmoittanut, ettei heillä ole enää tarvetta jatkaa tilojen käyttöä ja uusia sen vuokrasopimusta.

Myllypuro on kirjastolle tärkeä sijainti ja kirjaston nykyinen paikka kaupan, metron, Liikuntamyllyn ja Metropolian kampuksen läheisyydessä on erinomainen. Vuokrasopimuksen uusiminen 10 vuodeksi mahdollistaa toiminnan jatkamisen, sekä laajentuminen tällä hetkellä Soten käytössä oleviin tiloihin parantaa mahdollisuuksia tarjota monipuolisia kirjastopalveluja mm. alueen lapsiperheille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The Helsinki City Museum, Children's Town and the Burgher’s House Museum Invite You to Enjoy the Holiday Season Once Again  25.11.2021 09:00:00 EET | Press release

The holiday season starts at the Helsinki City Museum and the Burgher’s House Museum on Saturday 27 November. The Christmas Mystery mobile game invites families with children and those young at heart on an adventure into the history of Christmas in Helsinki around the Market Square. The Burgher’s House Museum will take you to a peaceful 19th century Christmas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme