Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan päätöstiedote: Lautakunta esittää Myllypuron hallihankkeelle toista sijaintia

Jaa
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 17.1. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta esittää kaupunginhallitukselle, ettei Myllypuron jääurheilukeskus Oy:lle myönnettyä kehittämisvarausta jatketa esitetyllä sijainnilla. Sen sijaan lautakunta katsoo, että kaupunginhallitus voisi kehottaa hanketta selvittää mahdollisia muita potentiaalisia hallipaikkoja, esimerkiksi arvioimaan Vuosaaren liikuntapuiston soveltuvuutta hallille. Lautakunta hyväksyi Helsingin skeittipaikkalinjauksen ja -ohjelman vuosille 2022–2032 ja Helsingin frisbeegolflinjauksen ja -ohjelman vuosille 2022–2032.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen päätöstiedote 17.1.2023: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-paatostiedotteet


Tänään tiistaina 17.1. kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti korvata Myllypuron jääurheilukeskusta koskevan esitysehdotuksen oheisella: "Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta toteaa, että pikaluisteluhallille on valtakunnallinen liikuntapoliittinen peruste ja tarve. Esitetty sijainti ei kuitenkaan ole luontoarvojen ja asukkaiden näkökulmasta hyvä hallille. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta esittää kaupunginhallitukselle, ettei Myllypuron jääurheilukeskus Oy:lle myönnettyä kehittämisvarausta jatketa esitetyllä sijainnilla. Sen sijaan lautakunta katsoo, että kaupunginhallitus voisi kehottaa hanketta selvittää mahdollisia muita potentiaalisia hallipaikkoja, esimerkiksi arvioimaan Vuosaaren liikuntapuiston soveltuvuutta hallille."

Seuraavaksi Mylypuron jääurheilukeskusta koskevasta esityksestä päättää kaupunginhallitus.

Asiat 5 & 6: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi Helsingin skeittipaikkalinjauksen ja -ohjelman sekä Helsingin frisbeegolflinjauksen ja -ohjelman vuosille 2022–2032 esittelijän ehdotuksesta poiketen. Päätösehdotuksien loppuun lisätään: Samalla lautakunta edellyttää että seurataan missä määrin sekä tytöt että pojat harrastavat lajia ja edistetään tasapuolista sukupuolijakaumaa ja etenkin tyttöjen osallistumista lajin pariin.

Helsingin skeittipaikkaohjelman 2022–2032 tavoitteena on ohjata nykyisten kaupungin ylläpitämien skeittipaikkojen parantamista, esittää uusia kohteita sekä aikatauluttaa alustavaa toteuttamisohjelmaa. Lisäksi ohjelman yhtenä tavoitteena on tehdä skeittipaikoista paikkoja, joita eri ikäiset, sukupuoliset ja eri lajien harrastajat voivat tasapuolisesti ja turvallisesti käyttää. Skeittipaikkaohjelman tavoitteiden toteutumista ohjaa alustava toteuttamisohjelma, jossa esitetään suunnitelma uusien kohteiden toteuttamisesta sekä olemassa olevien kohteiden kunnossapito- ja huoltotöistä sekä tarpeista. Skeittipaikkojen uudiskohteita ovat Kruunuvuorenrannan liikuntapuisto, Kivikon liikuntapuisto, Longinojanpuisto, Tuhkimopuisto, Pikku-Huopalahti, Punakivenpuisto ja Hanasaari.

Helsingin frisbeegolfohjelma 2022–2032 perustuu frisbeegolfin palveluverkostotarkasteluun, jonka tavoitteena on frisbeegolfpalvelun tasapuolisuus koko kaupungissa. Frisbeegolfohjelmaan 2022–2032 sisältyy frisbeegolflinjaus, jonka tarkoituksena on määrittää Helsingin kaupungin tarjoamat yleisten alueiden frisbeegolfpalvelut ja turvata frisbeegolfin harrastuspaikkojen palveluverkoston riittävyys ja laatu, tarjonnan tasapuolisuus, turvallisuus sekä avoimuus kaikille pelaajille.

Frisbeegolfalueiden palveluverkosto on jo melko kattava, joten Frisbeegolfohjelman 2022–2032 tavoitteena on parantaa nykyisten kohteiden kuntotasoa ja turvallisuutta. Lisäksi ohjelmakauden aikana on tavoitteena perustaa yksi uusi 18-väyläinen frisbeegolfrata Pohjoiseen suurpiiriin, muutama pienempi harjoituspaikka sekä tarkastella uuden frisbeegolfradan mahdollista sijaintia kaakkoisessa suurpiirissä. Vaikka Helsingin kaupungin Frisbeegolfohjelma 2022–2032 on ensimmäinen frisbeegolfia käsittelevä ohjelma, on frisbeegolfin harrastusmahdollisuuksia kehitetty systemaattisesti eteenpäin.

Ensimmäisessä vaiheessa toteutettavat frisbeegolfradat tulevat:

  • Paloheinään: tavoitteena uuden 18-väyläisen täyspitkän radan rakentaminen Paloheinän täyttömäen alueelle. Paloheinän frisbeegolfrata tulee yhteensovittaa alueen muun virkistystoiminnan ja luontoarvojen kanssa. Suunnittelu on käynnistynyt vuonna 2022 ja se tullaan toteuttamaan vuorovaikutteisesti.
  • Vuosaareen: Uusi 9-väyläinen rata on valmistunut vuoden 2021 lopussa ja viimeistelytyöt tehtiin keväällä 2022. Vuosaaren liikuntapuiston uusi frisbeegolfrata vastaa Itä-Helsingin ratatarpeeseen ja asukastoiveisiin ja täydentää frisbeegolfratojen palveluverkkoa.
  • Kruunuvuoren-rannan liikuntapuistoon: Liikuntapuiston rakentamisen yhteydessä alueelle toteutetaan kahden korin harjoittelupaikka. Liikuntapuiston arvioitu valmistumisajankohta 2023.
  • Maunulanpuistoon: Kolmen korin harjoittelupaikan perustaminen LP Maunulan ja Maunulanpuiston puistoalueen pohjoisosaan. Maunulanpuiston peruskorjauksen arvioitu valmistumisajankohta on 2023.
  • Longinojanpuistoon: Harjoittelupaikan perustaminen Logninojanpuistoon, Ala-Malmin liikuntapuiston yhteyteen.
  • Talin liikuntapuistoon: Harjoittelupaikan perustaminen Talin liikuntapuiston yhteyteen.
  • Kivikon rata: Peruskorjauksessa tehtävät toimenpiteet kohdistuvat pääsääntöisesti frisbeegolfradan heittopaikkojen ja korialueiden ympäristöön ja niillä pyritään maaston kulutuskestävyyden parantamiseen. Alueen niityt, luonnonnurmet sekä reunametsiköt säilytetään sellaisenaan. Osalle väylistä lisätään uudet haastavammat koripaikat ja radan valaistusta parannetaan.
  • Malmiin: Väliaikainen frisbeegolfrata

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokokouksista lisätietoa:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Yrjönkadun uimahallin iso allastila suljetaan laattakorjausten vuoksi24.3.2023 15:30:00 EET | Tiedote

Uimahallin kuntokartoituksessa allastiloista löytyi akuutteja korjauksen tarpeessa olevia laattoja. Välttämättömät laattakorjaukset aloitetaan varotoimenpiteenä, ja hallin kevätkausi päättyy normaalia aiemmin. Halli aukeaa uudelleen jälleen syksyllä. Asiakkaille korvataan jo ostetut liput. Yrjönkadun uimahallin tiloissa järjestettävät liikuntakurssit jatkuvat normaalisti kevään loppuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme