Espoon kaupunki - Esbo stad

Kulttuurilautakunnan päätöksiä 14.12.2021

Jaa

Vuoden viimeisessä kokouksessaan lautakunta päätti muun muassa ammattitaiteilijan vuosiapurahasta, joka myönnettiin näyttelijä Timo Torikalle.

Kulttuurin vuosiavustukset Espoossa toimiville ammatillisille taide- ja kulttuuriyhteisöille, kulttuuri- ja kotiseutuyhdistyksille sekä taiteen perusopetuksen oppilaitoksille

Kulttuurilautakunta päätti myöntää toiminta-avustuksia ja vuokra-avustuksia Espoossa toimiville ammatillisille taide- ja kulttuuriyhteisöille, kulttuuri- ja kotiseutuyhdistyksille sekä taiteen perusopetuksen oppilaitoksille vuodelle 2022. Vuosiavustuksia ja muita tukia myönnetään ammatillisille taide- ja kulttuuriyhteisöille yhteensä 10 718 452 euroa, kulttuuriyhdistyksille 254 000 euroa, kotiseutuyhdistyksille 64 300 euroa sekä taiteen perusopetuksen oppilaitoksille yhteensä 4 471 796 euroa.

Ammattitaiteilijan työskentelyapuraha

Kulttuurilautakunta päätti myöntää vuoden 2022 työskentelyapurahan näyttelijä Timo Torikalle.

Ammattitaiteilijan työskentelyapuraha myönnetään hakemuksesta vuoden kestoiseksi apurahaksi yhdelle espoolaiselle ammattitaiteilijalle kerrallaan. Apurahaa voivat hakea espoolaiset ammattitaiteilijat taiteenalasta riippumatta.

Oikaisuvaatimus, Soukan kirjaston sulkeminen

Kulttuurilautakunta hylkäsi lautakunnan 26.10.2021 § 57 päätöksestä tehdyn, Soukan kirjaston sulkemista koskevan, oikaisuvaatimuksen selostusosassa mainituin perustein. Kulttuurilautakunta hylkäsi myös täytäntöönpanon keskeyttämistä koskevan vaatimuksen.

Laajalahden ja Soukan lähikirjastojen lakkauttamisen ennakkovaikutusten arviointi

Kulttuurilautakunta merkitsi tiedoksi Laajalahden ja Soukan lähikirjastojen lakkauttamisen ennakkovaikutusten arvioinnin.

Espoon kaupungin lausunto ehdotukseen kansallisten taidelaitosten rahoitukseksi

Kulttuurilautakunta merkitsi tiedoksi annetun lausunnon ehdotuksesta kansallisten taidelaitosten rahoitukseksi. Lausunnossa todetaan, että Espoon kaupunki kannattaa ehdotusta säädettäväksi laiksi. 

Muut asiat

Muut asiat lautakunta päätti esityslistan mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Konttas | kulttuurilautakunnan puheenjohtaja | p. 050 533 5428
Susanna Tommila | kulttuurijohtaja | p. 043 825 5074

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme