Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuurin Lämpiö-hanke kokoaa ikääntyneille tarkoitetut verkkopalvelut ja kouluttaa taide-ja kulttuurialan toimijoita digikulttuurituottajiksi

Jaa

Valtakunnallisessa kulttuuripalveluiden Lämpiö-hankkeessa rakennetaan ikääntyneiden digikulttuuripalveluita kokoava verkkoalusta. Hankkeessa pilotoidaan lisäksi taide-ja kulttuurialan toimijoille tarkoitettua digikulttuuripalveluiden tuottamiseen liittyvää koulutusta.

Lämpiö-hankkeessa on tavoitteina tukea digikulttuurialustan kautta ikääntyneiden hyvinvointia ja toimintakykyä sekä luoda uudenlaisia tuotanto- ja liiketoimintamahdollisuuksia taide- ja kulttuurialan toimijoille. Hanketta koordinoi Helsingin kaupunki ja se toteutetaan yhteistyössä Turun, Tampereen, Jyväskylän ja Oulun kanssa. Budjetti on 1 miljoona euroa. Budjetti koostuu valtionvarainministeriön myöntämästä 850 000 euron kuntien digitalisaation kannustinavustuksesta ja kuntien yhteenlasketusta 150 000 euron omarahoitusosuudesta. Hanke kestää 31.10.2022 saakka.

Virtuaalisessa lämpiössä ikääntyneet voivat olla vuorovaikutuksessa muiden taide- ja kulttuurielämyksiin osallistuvien henkilöiden kanssa. Kokemuksien jakaminen onnistuu reaaliajassa, joten osallistujat saavat aidon mahdollisuuden yhteisen elämyksen jakamiseen.

Verkkoon tuotettavia kulttuuripalveluja kehitetään saadun palautteen pohjalta
Digialustalta kerätyn asiakaspalautteen ja monipuolisen datan perusteella taide- ja kulttuurialan toimijat saavat kattavaa tietoa ikääntyville kohdennettavan sisällön kehittämiseen ja tuottamiseen. Toimijoille järjestetään digikulttuuripalveluiden tuottamiseen liittyvää koulutusta. Hankkeessa mukana olevat kunnat valitsevat koulutukseen pääsevät taide- ja kulttuuritoimijat.

Lämpiö-hankkeessa saatuja hyviä käytäntöjä ja koulutuksesta saatuja tuotoksia ja kokemuksia hyödynnetään valtakunnallisen digikulttuurialustan jatkokehityksessä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektikoordinaattori, Virve Hutchinson (virve.hutchinson@hel.fi) puh. 040 664 1758
Helsingin kaupunki, Kulttuuri- ja vapaa-aika, Kulttuurin edistämisen yksikkö

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Odes app Obotti använder artificiell intelligens för att hjälpa sina kunder att hitta något att läsa16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I Helsingfors centrumbibliotek Ode har man tagit i bruk en bokrekommendationsrobot, som hjälper en att hitta intressanta saker att läsa. Obotti rekommenderar litteratur ur Odes hyllor som motsvarar användarens egna unika smak. Obotti är ett exempel på försöken med artificiell intelligens som Helsingfors stad utför, genom vilka man vill förbättra servicen.

Lotta Kemppinen vuoden helsinkiläisurheilija12.6.2021 17:35:00 EEST | Tiedote

Juoksija Lotta Kemppinen on valittu vuoden helsinkiläisurheilijaksi. Kemppinen saavutti EM-hallikilpailuissa Puolan Torunissa hopeaa naisten 60 metrillä 7. maaliskuuta 2021. Kemppinen paransi talven aikana 60 metrin Suomen ennätystä kahdesti, ja matkan SE kirjataan tällä hetkellä lukemiin 7,16, jonka Kemppinen juoksi 20. helmikuuta 2021. Kauden tulosten perusteella Kemppinen sai myös kisapaikan Tokion olympialaisiin. Hänen edustamansa seura on helsinkiläinen HIFK-Friidrott rf.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme