Museokortti

"Kulttuurin pariin syventyminen on koko perheen yhteistä aikaa" – isäbloggarit kertovat, miksi Museokortti on hyvä isänpäivälahja

Jaa

Isänpäivä on sunnuntaina ja moni miettii kuumeisesti, mitä ihmettä isälle lahjaksi. Museokortti on aineeton, elämyksiä tuova lahja, joka on viisas valinta myös poikkeusaikoina. Se ei kerrytä turhaa tavaraa, vaan tuo museoelämyksiä ja ainutlaatuisia muistoja. Kokosimme viisi syytä, miksi Museokortti ilahduttaisi isänpäivänä.

Mitä lahjaksi isälle? Museokortti on aineeton, elämyksiä tuova lahja, joka on viisas valinta myös poikkeusaikoina. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti
Mitä lahjaksi isälle? Museokortti on aineeton, elämyksiä tuova lahja, joka on viisas valinta myös poikkeusaikoina. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Tulevan isänpäivän kunniaksi kysyimme isäbloggareilta, miksi Museokortti olisi hyvä lahja isälle. Suosituista Isyyspakkaus-, Urbaani isä- sekä Instagramiin siirtyneen Koti-iskä88 -blogien isät kertovat museovierailujen olevan hauskaa tekemistä koko perheelle ja tuovan toivottua vaihtelua arkeen.

 

Viisi syytä, miksi Museokortti on erinomainen isänpäivälahja

1.   Hyvä lahja myös poikkeusaikoina – Museokortin voimassaolo alkaa vasta ensimmäisestä museokäynnistä

Museokortti astuu voimaan vasta ensimmäisestä museokäynnistä, joten se on viisas ostos myös poikkeusaikoina. Jos isä kuuluu riskiryhmään ja museovierailut eivät juuri nyt ole ajankohtaisia, voi kortin ottaa käyttöön vasta myöhemmin.

Museokortti on hyvä lahja myös riippumatta siitä, onko isällä jo Museokortti. Voimassaoloajan voi yhdistää olemassa olevaan korttiin, jolloin sen viimeinen voimassaolopäivä siirtyy 12 kuukaudella eteenpäin. 

Jos isänpäivälahjan hankkiminen on jäänyt viime tippaan, ei hätää. Digilahjana annettu Museokortti ehtii perille aina: päivämäärän valitset itse ja voit ajastaa lahjan saapumaan juuri silloin kuin itse haluat.

2. Hyvinvointia museossa poikkeamalla

Taiteella ja kulttuurilla on tutkimuksissa havaittu olevan positiivinen yhteys terveyteen, elämänlaatuun ja onnellisuuteen. Kulttuurikokemukset voivat myös lieventää stressiä. Pitkän työviikon jälkeen rentoutuminen taiteen äärellä voi auttaa palautumisessa.

Museokortin myötä kynnys museoon on tutkitusti madaltunut, ja piipahtamiset ovat lisääntyneet. Museokortin kanssa näyttelyä ei tarvitse kiertää kokonaan yhdellä kertaa, ja suosikkinäyttelyt voi halutessaan nähdä yhä uudestaan.

“Museokortti käy todella moneen paikkaan, ja kun kortti on aina mukana taskussa, museossa tulee poikettua useammin. Yhä useammat paikat liittyvät Museokorttiin, ja itse ilahduin esimerkiksi siitä, että kortti käy nykyisin myös Vantaan Heurekassa”, sanoo Isyyspakkaus-blogin perustaja Tommi Koivisto.

 Isyyspakkaus ja Koti-iska88

3. Koko perheen museoharrastus on hauskaa ajanvietettä sekä lapsille että aikuisille

Museoihin on helppo mennä viettämään aikaa koko perheen voimin. Paljon nähtävää ja koettavaa tarjoavat museot viihdyttävät myös perheen pienimpiä.

“On ollut hienoa huomata, ettei omia mielenkiinnon kohteita ja harrastuksia tarvitse hylätä lasten takia, vaan omista harrastuksista voi tulla koko perheen harrastuksia. Näin on käynyt meillä museoiden kanssa, joissa käymme Museokortin johdosta aktiivisesti”, suosittua Koti-iskä88-Instagram-tiliä päivittävä Ville Viholainen kertoo.

Museokortti tarjoaa perheille helposti löydettäviä uusia elämyksiä monipuolisen museovalikoiman ansiosta. Kortti mahdollistaa myös lasten suosikkikohteissa vierailun niin usein kuin haluaa.

“Museokortti on hyvä lahja isälle, koska kulttuurin pariin syventyminen on koko perheen yhteistä aikaa. Eikä isää varmasti haittaa, jos joskus pääsee museoon yksinkin hengähtämään”, Viholainen lisää.

 

4. Valtavasti koettavaa – jokaiselle isälle löytyy sopiva elämys! 

Museokortti-kohteita on lähes 300, ja näyttelyt vaihtuvat jatkuvasti. Kiertämällä museoita voi yllättyä ja löytää uusia suosikkimuseoita.

“Olemme käyneet lasten kanssa museoissa usein, ja kuvataiteista kiinnostunut 8-vuotiaammekin käy mielellään katsomassa Ateneumin ja Kiasman uudet näyttelyt. Museot tarjoavat aina jotain mielenkiintoista katseltavaa ja hieman tavallisesta arjesta poikkeavaa ohjelmaa. Museoretkillä tulee usein poikettua myös museokahviloissa välipalalla, ja sitä odotetaan lähes yhtä paljon kuin itse museokäyntiä”, Isyyspakkaus-blogin Tommi Koivisto kertoo.

Museokortti taskussa isällä on pääsylippu tutustumaan monipuolisiin taide- ja tiede-elämyksiin, suomalaisen urheilun tarinaan, elävien kasvien kokoelmiin, vakoilun kiehtovaan maailmaan, arkkitehtuuriin sekä vaikkapa tähtitieteisiin ja kultahistoriaan.

“Lahja ei ole hyvä idea pelkästään isälle vaan koko perheelle. Kortillahan pääsee mihin vain. Itse pidän popkulttuurista ja designista. Museokortin ansiosta museoissa voi poiketa vaikka joka päivä”, Urbaani Isä -blogin perustaja Marko Rouvali kuvailee Museokorttia.

Museokortti on paljon muutakin kuin pääsylippu näyttelyihin. Museokortin omistajille on tarjolla myös paljon tapahtumia, kuten opastuksia, konsertteja, taiteilijatapaamisia tai elokuvanäytöksiä. Museot tarjoavat korttilaisille myös vaihtuvia etuja, kuten alennuksia Finnkinon näytöksiin, maksuton, kokeilujakso äänikirjojen maailmaan, ilmaiskeikkoja tai museokahviloiden etuja. 

5.   Museokortti ilahduttaa pitkään, eikä kerrytä turhaa tavaraa

Museokortti-lahjan saanut isä pääsee vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle. Museokortilla elämyksiä riittää niin historian, taiteen, designin, luonnon, tekniikan sekä tieteenkin ystäville. Isälle ei kerry kaappeihin turhaa tavaraa, vaan museoelämyksiä ja ainutlaatuisia muistoja.

“Monilla on jo aivan tarpeeksi tavaraa, enkä ainakaan itse halua mitään turhaa tavaraa kaappeihin ja hyllyille. Aineettomat lahjat ovat ekologinen vaihtoehto ja palveluita ostamalla tukee myös suomalaista työtä”, Koivisto pohtii.

 

Isanpaivalahja

Isänpäivä  kunniaksi digilahjoihin nyt lisäkuukausi kaupan päälle!

Museokortti on vuoden mittainen kulttuurimatka yli 300 museoon – Ahvenanmaalta Inariin. Museokortilla nähtävää riittää niin taiteen, tieteen, historian, luonnon kuin myös designin ja tekniikan parissa.

Anna isälle lahjaksi satoja elämyksiä ympäri Suomen – isänpäivään asti kaikkiin verkkokaupastamme ostettuihin Museokortti-lahjoihin lisäkuukausi kaupan päälle.  

Anna isälle kulttuurimatka yli 300 museoon – lahjatilauksiin lisäkuukausi kaupan päälle (12+1kk) >>

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Seppo Honkanen
Kehitysjohtaja
Puh. 040 833 90 59
seppo.honkanen@museot.fi

Marjo Vänttinen
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Puh. 044 430 07 12
marjo.vanttinen@museot.fi

Kuvat

Mitä lahjaksi isälle? Museokortti on aineeton, elämyksiä tuova lahja, joka on viisas valinta myös poikkeusaikoina. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti
Mitä lahjaksi isälle? Museokortti on aineeton, elämyksiä tuova lahja, joka on viisas valinta myös poikkeusaikoina. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti
Lataa
Isyyspakkaus-blogin Tommi Koivisto (vas.) ja Koti-iskä88-Instagram-tilin Ville Viholainen ovat Museokortin omistajia ja viihtyvät lastensa kanssa museoissa.
Kuvat: Isyyspakkaus ja Koti-iskä-88
Isyyspakkaus-blogin Tommi Koivisto (vas.) ja Koti-iskä88-Instagram-tilin Ville Viholainen ovat Museokortin omistajia ja viihtyvät lastensa kanssa museoissa. Kuvat: Isyyspakkaus ja Koti-iskä-88
Lataa
Museokortti sopii lahjaksi kaikenikäisille isille. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti
Museokortti sopii lahjaksi kaikenikäisille isille. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Museokortti
Museokortti
Fredrikinkatu 39 C 22
00120 HELSINKI

http://www.fmac.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museokortti

Mahtava museokevät tulossa – katso lista kaikista uusista Museokortti-kohteista!25.3.2022 14:51:34 EET | Tiedote

Kesään mennessä Museokortti-kohteita on jo lähes 340. Kohteiksi liittyy Uudenmaan suosikkikohteet Kumpulan kasvitieteellinen puutarha ja Eero Järnefeltin taiteilijakoti Suviranta Tuusulanjärvellä. Tarjonta monipuolistuu myös uudistetuilla ja uusilla kohteilla: Museo Leikki Espoossa on koko perheen museo ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva puhuttelee interaktiivisilla ja digitaalisilla näyttelyillä.

Kotimaanmatkailuun hurahtaneet suomalaiset löytävät nyt helpommin uusia elämyksiä – Museokortin matkavinkit kokoaa yhteen kotimaan helmet9.7.2021 14:13:51 EEST | Tiedote

Viime vuonna suomalaiset löysivät luontoon, ja tänä kesänä kotimaanmatkailijoiden on entistä helpompi löytää kulttuurielämysten pariin koko maassa. Uudenlainen, koko maan kattava verkkopalvelu Museokortin matkavinkit kokoaa museo- ja luontokohteet sekä paikalliset nähtävyydet matkaideoiksi. Reiteillä on myös vinkkejä tunnelmallisiin ravintoloihin ja majoituspaikkoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme