Savonlinnan kaupunki

Kulttuuritarjonnan monipuolisuus tehosi Savonlinnan Riihisaaressa –kävijämäärä kasvoi reilusti

Jaa

Monipuolinen tarjonta on houkutellut väkeä Savonlinnan Riihisaareen edellistä vuotta reilusti enemmän. Vuoden 2017 kävijämäärä oli Riihisaaressa, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa 35 681 eli yli 4500 kävijää suurempi kuin vuotta aiemmin. Mielenkiintoiset näyttelyt ja tapahtumat sekä kohteeseen siirtynyt matkailuinfo houkuttelivat. Tulevan kevään uutuutena ovat lasten ja nuorten vapaa sisäänpääsy sekä uuden perusnäyttelyn rakentaminen.

Taiteilija Kari Kärkkäinen ja kahdeksasluokkalaiset Taidetestaajat. Taustalla Hanna Rädyn teos sarjasta: Ihmisen tilat (hämärä), 2017, akryyli, öljy, vaha. Valokuva: Anssi Taskinen.
Taiteilija Kari Kärkkäinen ja kahdeksasluokkalaiset Taidetestaajat. Taustalla Hanna Rädyn teos sarjasta: Ihmisen tilat (hämärä), 2017, akryyli, öljy, vaha. Valokuva: Anssi Taskinen.

Riihisaaren kävijämäärä vuonna 2017 oli 15 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Menestyksen taustalla on tarjonnan laajuus sekä runsas yhteistyöverkosto. Tämän päivän asiakas on monipuolisen kulttuurin kuluttaja, ja Riihisaareen on muodostunut uskollinen vakikävijäjoukko. Uudet avaukset madaltavat kynnystä uusien asiakkaiden ensivierailulle. Kävijämäärän kasvu tapahtui keväällä ja syksyllä, kesäkauden pysyessä edellisvuoden kaltaisena.

- Keväällä alkanut Savonlinnan historiasta kertova Saimaan Helmi –näyttely on varmasti kiinnostanut Suomen itsenäisyyden juhlavuonna myös näyttelyissä harvemmin vierailevia. Savonlinnan oman pojan Joel Lehtosen taiteilijaystävien näyttely oli myös hyvin pidetty. Etenkin lapsiperheiden mieleen olivat kevään ja syksyn touhukkaat tapahtumat, joita järjestettiin mm. yhteistyössä paikallisen Lions Clubin sekä Tanhuvaaran Urheiluopiston kanssa. Kansainväliset Luontoelokuvajuhlat toivat myös nuorta aikuisväkeä Riihisaaren elokuvapiknikille elokuun lopulla. Laajan yhteistyöjoukon yhteisponnistuksena syntynyt itsenäisyyden historian luentosarja oli myös jymymenestys, iloitsee museonjohtaja Mirjam Kosunen.

Kävijöistä 22 prosenttia oli ulkomaalaisia, joista suurin joukko tuli Venäjältä. Myös Euroopan saksan- ja ranskankieliset turistit sekä matkailijat Aasiasta ylsivät kärkinelikkoon. Kävijämäärän nousuun on vaikuttanut positiivisesti myös Riihisaareen keväällä siirtynyt Savonlinnan Seudun matkailu- ja retkeilyinfo. Lisäksi valtakunnallinen Museokortti löytyy yhä useamman kävijän lompakosta.

Lapsilla ja nuorilla vapaa pääsy jatkossa

- Riihisaaren yksi hyvin tärkeä kohderyhmä ovat lapset ja nuoret, joita vieraili meillä viime vuonna yli 3500. Tarjolla oli mm. sana- ja kuvataidetyömuotoja sekä vauhdikkaampia liikuntapajoja. Syksyllä tarjosimme Taidetestaaja-elämyksen alueen kahdeksasluokkaisille yhdessä Taideyhdistys Ars Novan kanssa. Riihisaari haluaakin kasvattaa nuorta sukupolvea kuluttamaan kulttuuria kunnolla. Tästä syystä poistimme alle 18-vuotiaiden sisäänpääsymaksun tämän vuoden 2018 alussa kokonaan. Tervetuloa meille hengailemaan, toivottaa Kosunen.

Uusi perusnäyttely tulossa

Tammikuun puolessa välissä alkaa rakennuksen toisen kerroksen näyttelytilojen huoltotyöt. Korkean näyttelysalin kevään avaa Timo Seppäläisen maisemavalokuvat Saimaalta helmikuun lopulla. Myös Vuoden luontokuvat löytyvät Riihisaaresta keväällä ja uudesta näyttelytilasta alakerrassa.

- Suurin ja mielenkiintoisin urakkamme on uuden Saimaa-aiheisen perusnäyttelyn rakentaminen yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Luonnon ja kulttuurihistorian teemat yhdistävä uusi perusnäyttely löytyy kesäkuusta alkaen rakennuksen toisesta kerroksesta. Vaikka näyttelyä rakennetaankin, riittää Riihisaaressa näkemistä ja kokemista koko keväälle. Tänä vuonna syvennytään mm. sisällissota-teemaan, josta ensimmäinen tilaisuus Sovinnon kaivo 1918 järjestetään jo tiistaina 9. tammikuuta klo 18. Kiitos kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, ja tervetuloa myös uudet kävijät nauttimaan Riihisaaren tarjonnasta, toivottaa museonjohtaja Kosunen.


Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo. Avoinna syys–huhtikuussa ti–su klo 10–17 ja kesällä päivittäin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Taiteilija Kari Kärkkäinen ja kahdeksasluokkalaiset Taidetestaajat. Taustalla Hanna Rädyn teos sarjasta: Ihmisen tilat (hämärä), 2017, akryyli, öljy, vaha. Valokuva: Anssi Taskinen.
Taiteilija Kari Kärkkäinen ja kahdeksasluokkalaiset Taidetestaajat. Taustalla Hanna Rädyn teos sarjasta: Ihmisen tilat (hämärä), 2017, akryyli, öljy, vaha. Valokuva: Anssi Taskinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus Savonlinnan keskustassa, Olavinlinnan naapurissa. Riihisaari tarjoaa elämyksiä ja tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta - koko perheelle, ympäri vuoden. Riihisaaressa ovat Savonlinnan maakuntamuseon näyttelyt, Metsähallituksen Saimaan luontonäyttely sekä Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyinfo. Historiallinen ympäristö ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Riihisaaren ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo. Avoinna syys-huhtikuussa ti–su klo 10–17 ja kesällä päivittäin. Asiakaspalvelu, puh. 044 417 4466.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Suvi-veneet Oy keskittää toimintansa Savonlinnaan5.7.2018 09:00Tiedote

Suvi-veneet Oy on yksi Suomen johtavista venevalmistajista, ja joka neljäs kotimaassa myyty vene on Suvi-vene. Yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 20 työntekijää. Savonlinnan kaupunki ja Suvi-veneet Oy ovat tänään allekirjoittaneet aiesopimuksen, jolla kaupunki luo edellytyksiä yhtiön toiminnalle ja sen kasvulle Savonlinnassa myöntämällä enintään 50 000 euron suuruisen tuen. Tuen myöntäminen menee elinkeinojaoston päätettäväksi.

Savonlinna vahvistaa metsäklusteriaan yhteistyösopimuksella Pietarin valtiollisen metsäteknillisen yliopiston kanssa29.6.2018 08:52Tiedote

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja St Petersburg State Technical Forest University:n rehtori Jurii Belenkij ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen, jolla luodaan yhteistyöhankkeita vahvistamaan metsäteollisuuden tutkimusta, tuotekehitystä ja koulutusta Savonlinnassa. Savonlinnassa on Suomen suurin mekaanisen metsäteollisuuden keskittymä sekä merkittävä paperi- ja selluteollisuuden teknologiateollisuuskeskittymä. Lisäksi Savonlinnassa on Savonlinnan teknologiapuisto, jonka vahvuutena ovat paperi- ja selluteollisuuden teknologioiden tuotekehitystyötä tekevät yritykset, tutkimusyksiköt ja alan insinöörikoulutus. Teknologiapuistossa on muun muassa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kuitulaboratorio ja biotuotetekniikan insinöörikoulutus sekä uusi syksyllä aloittava mekaanisen puurakentamisen insinöörikoulutus. Aalto-yliopisto on mukana koulutuksessa tarjoamalla insinööriksi opiskeleville täydentäviä opintoja, jotka antavat opiskelijoille valmiuksia diplomi-insinöörikoulutukseen

Elämyksellinen Saimaan sylissä –perusnäyttely avautuu Savonlinnan Riihisaaressa27.6.2018 12:31Tiedote

Saimaan elämästä kertova Saimaan sylissä –perusnäyttely avautuu Savonlinnan Riihisaaressa 5. heinäkuuta. Savonlinnan maakuntamuseon ja Metsähallituksen pitkän yhteistyön tuloksena syntynyt hitaasti vaihtuva näyttely kertoo maailman ainoasta Saimaasta ja sen asukkaista. Uusi perusnäyttely ja tiivis yhteistyö vahvistavat Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksen roolia ympärivuotisena matkailu- ja käyntikohteena itäisessä Suomessa.

Kamera aseena – Jänisten rintamakuvia Savonlinnan Riihisaaressa12.6.2018 10:51Tiedote

Kamera aseena -näyttely esittelee TK-kuvaaja Pauli Jäniksen ja ilmavoimien valokuvaaja Tuttu Jäniksen sodassa ottamia valokuvia sekä rintamakuvausta valokuvauksen lajina toisen maailmansodan aikana. Näyttelyn valokuvat ovat tiedotustarkoituksiin kuvattuja otoksia ja kuvaajien itselleen kuvaamia yksityiskuvia. Kuvissa näkyy sotatoimia, vapaa-aikaa, vihollisvankeja sekä kansatieteellisiin tarkoituksiin kuvattuja Rukajärven ja Itä-Karjalan maisemia. Monet kuvista ovat tunnettuja sotakuvia, osa ennen julkaisemattomia. Näyttelytekstien kautta katsoja pääsee tutustumaan myös kuvien taustoihin, merkityksiin, kuvaustekniikkaan ja kuvaajan omaan kokemukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme