Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kulturfonden för Finland och Norge delar ut drygt 53 000 euro för finsk-norskt samarbete

Dela
Styrelsen för Kulturfonden för Finland och Norge har beslutat om bidragsutdelning för det senare halvåret 2022 och det första halvåret 2023. De sammanlagt 49 bidragsmottagarna delar på en summa som totalt uppgår till 53 600 euro. Det är 20 000 euro mera än den summa som delades ut 2021.
Arctic Lead-deltagare 2022. Foto: Jakke Nikkarinen.
Arctic Lead-deltagare 2022. Foto: Jakke Nikkarinen.

”Vi är verkligen nöjda över att ha mottagit så många bilaterala ansökningar efter coronaåren. Den regionala spridningen var bra och kvaliteten på de sammanlagt 75 ansökningarna var hög. I våra beslut betonade vi de konkreta bilaterala kontakterna och effekterna på det finsk-norska kulturutbytet och medborgarsamhället”, konstaterar den finländska fonddelens styrelseordförande Eero Hokkanen.

Vid sidan om stipendieutdelningen fortsätter Kulturfonden för Finland och Norge sitt arbete med det nya finsk-norska ledarskapsprogrammet Arctic Lead.

”Det är ett mycket spännande program för unga ledare som bidrar till att stärka kontakterna mellan Finland och Norge”, konstaterar Hokkanen.

Läs mera om alla de beviljade bidragen i bifogade bilaga.

Om Kulturfonden för Finland och Norge. 

Kulturfonden för Finland och Norge arbetar för att främja kontakterna och kulturutbytet mellan Finland och Norge och beviljar bidrag och stipendier för olika samhälls- och kulturprojekt.

I fondens finländska styrelse sitter ordföranden, konsultative tjänstemannen Eero Hokkanen samt ledamöterna, rektorn, VD Teemu Kokko och generalsekreteraren Tove Ekman.

Fondens sekretariat finns på Hanaholmen. Läs mera om fonden: www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/hanaholmen/fonderna/kulturfonden-finland-och-norge/

Om Arctic Lead

Arctic Lead är ett ledarskapsprogram som riktar sig till unga professionella från Norge och Finland som vill utveckla och förbättra sina ledaregenskaper och skapa nya gränsöverskridande kontakter. Programmet instiftades 2019 inför Kulturfonden för Finland och Norges 40-årsjubileum. Läs mera: www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum-2/samhalle-och-utbildning/samhalle-och-naringsliv/leadership-network

Ytterligare information: Fondens generalsekreterare Gunvor Kronman, tel. 040 745 1738, gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Arctic Lead-deltagare 2022. Foto: Jakke Nikkarinen.
Arctic Lead-deltagare 2022. Foto: Jakke Nikkarinen.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum