Svenska kulturfondenSvenska kulturfonden

Kulturfonden jakaa kuusi miljoonaa euroa apurahaa suomen ja ruotsin oppimiseen

Jaa

Lehdistötiedote 15.2.2018, julkaisuvapaa kello 9.30. Svenska kulturfonden hakee nyt hyviä ideoita kielenoppimiseen. Vuosina 2018­­-2021 rahaston uusi strateginen ohjelma Hallå! jakaa 6 miljoonaa euroa apurahoina ideoille ja hankkeille, jotka edistävät halua ja kykyä kommunikoida paremmin jommalla kummalla kotimaisella kielellä, ruotsiksi tai suomeksi.

Känner du dig trygg, smart och slagfärdig på finska? Och hur är läget i din familj, bland dina vänner och dina kolleger? Entäs jos olet suomenkielinen - uskallatko keskustella, harrastaa tai rakastua ruotsiksi?

Apurahaa voivat hakea hankkeet, jotka auttavat suomenkielisiä tai maahanmuuttajia viestimään paremmin ruotsiksi tai ruotsinkielisiä kommunikoimaan paremmin suomeksi. Kulturfonden toivoo hankkeilta uutta luovaa otetta ja niiden tulee lisätä ymmärrystä muita kieliryhmiä kohtaan. Projektit voi liittää osaksi Kulturfondenin toiminnan muita osa-alueita kuten taidetta ja kulttuuria, koulutusta, tutkimusta ja kansalaisten aktivointia.

– Monet kokevat kielitaitonsa toisella kotimaisella täysin riittämättömäksi huolimatta siitä, että opiskelemme näitä kieliä useita vuosia koulussa. Valitettavasti monilta puuttuu kykyä, halua tai tilaisuuksia harjoittaa kieltä työssä tai vapaa-ajalla, sanoo Berndt-Johan Lindström, Kulturfondenin koulutusasiamies.

Kulturfonden myöntää Hallå!-ohjelman kautta kuusi miljoonaa euroa apurahoina projekteihin, jotka

- edistävät kielitaitoa ruotsiksi ja suomeksi

- lisäävät kieliryhmien välistä yhteisymmärrystä

- painottavat kielitaitoa menestystekijänä

Uuteen strategiseen ohjelmaan kuuluvia projekteja rahoitetaan kolmen vuoden ajan, vuosina 2018-2021, mikä on hankeajaksi poikkeuksellisen pitkä. Lisäksi Kulturfonden tarjoaa hakijoille käytännön apua toiminnansuunnitteluun, siitä viestimiseen ja sen arviointiin, kertoo Lindström.

Kulturfondenin puheenjohtaja Stefan Wallin muistuttaa, että tällä kertaa apuraha on suunnattu myös suomenkielisille hakijoille.

– Kulturfondenille on aina ollut tärkeää edistää kieliryhmien välisiä suhteita ja yhteiskuntarauhaa. Vuosittain olemme tukeneet ruotsin kielen säilymistä elävänä kielenä eri alueilla myöntämällä tuhansia apurahoja. Tällä kertaa toivomme, että myös suomenkieliset hakijat kääntyvät puoleemme.

Hallå!-apurahaa voi hakea 1.-30. huhtikuuta 2018. Lisätietoja verkkosivulla www.kulturfonden.fi.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Berndt-Johan Lindström (haastattelupyynnöt)
Opetusasiamies 040 838 1358
berndt-johan.lindstrom(at)kulturfonden.fi

Martina Landén-Westerholm
Tiedottaja 040 595 0817
martina.landen-westerholm(at)kulturfonden.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Svenska kulturfonden
Svenska kulturfonden
Simonsgatan 8 A (PB 439)
00101 Helsingfors

kansliet(at)kulturfonden.fihttps://www.kulturfonden.fi

Hallå! on Svenska kulturfondenin neljäs strateginen ohjelma. Vuosina 2014-16 rahasto myönsi yli 8 miljoonaa euroa kolmeen aiempaan strategiseen ohjelmaan, joilla tuettiin näyttämötaiteita, lukio-opetusta ja kaksikielistä vapaa-ajantoimintaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Svenska kulturfonden

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme