Miapetra Kumpula-Natri

Kumpula-Natrista Transatlantic Policy Network TPN:n meppien puheenjohtaja

Jaa

Transatlantic Policy Network TPN tuo yhteen Euroopan parlamentin ja Yhdysvaltain kongressin jäseniä sekä sidosryhmiä keskustelemaan yhdessä uusista transatlanttisista politiikkaratkaisuista. TPN:n Euroopan parlamentin ryhmään kuuluu tällä hetkellä 48 EU:n ja Yhdysvaltojen yhteyksistä kiinnostunutta europarlamentaarikkoa neljästä eri poliittisesta ryhmästä. Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri aloittaa nyt ryhmän puheenjohtajana. Yhdysvaltojen kongressin puolella kongressiedustajien ryhmän puheenjohtajana toimii Jim Costa Californiasta.

- Transatlanttisissa suhteissa eletään suurten mahdollisuuksien aikaa. EU-USA-huippukokouksessa päätettiin juuri pitkälle menevästä hallintojen välisestä yhteistyöstä ja toiveeni on, että sitä tultaisiin täydentämään parlamentaarikkojen välisellä yhteistyöllä.

TPN:n keskeinen tavoite on valmistella suosituksia EU:n ja Yhdysvaltojen yhteisiksi ratkaisuiksi. Juuri nyt on ajankohtaista tukea Euroopan komission ja presidentti Bidenin hallinnon välisiä yhteistyöelimiä eri sektoreilla. Kesäkuun huippukokouksessa perustettiin mm. Trade and Technology Council kauppa- ja teknologiapolitiikan koordinaatiota varten, mukaan lukien vihreä teknologia ja tekoäly.

- Toivon erityisesti, että EU ja Yhdysvallat kykenevät yhteistyöhön ilmasto- sekä digi- ja teknologiapolitiikassa, joiden varaan turvallinen ja kestävä tulevaisuutemme pitkälti nojaa. Vauraiden demokraattisten länsimaiden tulee näyttää suuntaa muulle maailmalle.

Kumpula-Natri toimii myös Euroopan parlamentin USA-delegaation varapuheenjohtajana. Delegaation puheenjohtajisto vierailee Wachington DC:ssä 19.-22.7. tavaten Bidenin hallinnon ja kongressin edustajia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Miapetra Kumpula-Natri
Europarlamentaarikko, S&D
+3585051213004

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Miapetra Kumpula-Natri
Miapetra Kumpula-NatriTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Miapetra Kumpula-Natri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme