Kustantamo S&S

Kun kaikki muuttui peruuttamattomasti: Poikkeustila 2020 kirjaksi

Jaa
Poikkeustila 2020 -hanke tallensi suomalaisten arkea viime kevään poikkeusoloissa. Nyt tuhansista kuvista on syntynyt kirja, joka dokumentoi yhteiskunnallisesti ainutlaatuista ajanjaksoa.

Poikkeustila 2020 -hanke alkoi valmiuslain voimaantulosta 18.3.2020. Yli 160 kuvaajaa eri puolilta Suomea dokumentoi omaa ja lähipiirinsä arkea 11 viikon ajan yhteiskunnan uudelleen avautumiseen saakka. Projekti tuotti vajaan kolmen kuukauden aikana noin 15 000 kuvaa. Hanke palkittiin Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla loppusyksystä 2020.

”Tilanteen dokumentoiminen tuntui heti yhteiskunnallisesti merkittävältä”, toteaa hankkeen päävetäjä, valokuvaaja Hannamari Shakya.

Vaikka tilanne oli poikkeuksellinen, Shakya toteaa että ”kuvat paljastivat myös jotain olennaista siitä, millaista on suomalainen elämä arkisine askareineen, iloineen ja murheineen.”

Samoista syistä tästä poikkeuksellisesta ajanjaksosta tehtiin näyttävä kirja, jossa on nähtävissä 300 kuvan parhaimmisto.

Kirjassa ajanjaksosta kertoo myös kirjailija Hanna Weselius, jonka päiväkirjamerkinnät tavoittavat pandemian alkuvaiheen epävarmuuden unohtamatta inhimillistä lämpöä ja huumoriakin.

Kokonaisuutena kirja tarjoaa tarkkoja havaintoja siitä, millaista viime keväänä oli – kaikille erilaista, silti samanlaista. 

Kirjan ulkoasusta vastaa palkittu graafikko Anna-Mari Tenhunen.

Hannamari Shakya & Hanna Weselius: Poikkeustila 2020 – Kaikki, aivan kaikki on peruuttamattomasti muuttunut, 296 sivua.

Kirja julkaistaan 17.3.2021.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Katja Tähjä
Kuva: Katja Tähjä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Miten baletti istuu nykyajan taidekäsitykseen? Onko sen ilmaisukieli vanhentunutta ja vaatimukset liian kovia?24.3.2023 08:49:00 EET | Tiedote

Henna Raatikainen aloitti baletin nelivuotiaana, ja kahdeksanvuotiaana hänet hyväksyttiin Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokseen. Baletin ihanteet istutettiin niin syvälle hänen selkärankaansa, että hän ei tullut esittäneeksi kysymystä: Miksi? Kunnes hän lopetti. Omakohtaisessa ja nautinnollisen sivistyneessä kirjassaan Kuinka baletti nousi jaloista päähäni Raatikainen pohtii baletin syvintä olemusta ja sen asemaa nyky-yhteiskunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme