Kustantamo S&S

Kun kaikki muuttui peruuttamattomasti: Poikkeustila 2020 kirjaksi

Jaa

Poikkeustila 2020 -hanke tallensi suomalaisten arkea viime kevään poikkeusoloissa. Nyt tuhansista kuvista on syntynyt kirja, joka dokumentoi yhteiskunnallisesti ainutlaatuista ajanjaksoa.

Poikkeustila 2020 -hanke alkoi valmiuslain voimaantulosta 18.3.2020. Yli 160 kuvaajaa eri puolilta Suomea dokumentoi omaa ja lähipiirinsä arkea 11 viikon ajan yhteiskunnan uudelleen avautumiseen saakka. Projekti tuotti vajaan kolmen kuukauden aikana noin 15 000 kuvaa. Hanke palkittiin Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla loppusyksystä 2020.

”Tilanteen dokumentoiminen tuntui heti yhteiskunnallisesti merkittävältä”, toteaa hankkeen päävetäjä, valokuvaaja Hannamari Shakya.

Vaikka tilanne oli poikkeuksellinen, Shakya toteaa että ”kuvat paljastivat myös jotain olennaista siitä, millaista on suomalainen elämä arkisine askareineen, iloineen ja murheineen.”

Samoista syistä tästä poikkeuksellisesta ajanjaksosta tehtiin näyttävä kirja, jossa on nähtävissä 300 kuvan parhaimmisto.

Kirjassa ajanjaksosta kertoo myös kirjailija Hanna Weselius, jonka päiväkirjamerkinnät tavoittavat pandemian alkuvaiheen epävarmuuden unohtamatta inhimillistä lämpöä ja huumoriakin.

Kokonaisuutena kirja tarjoaa tarkkoja havaintoja siitä, millaista viime keväänä oli – kaikille erilaista, silti samanlaista. 

Kirjan ulkoasusta vastaa palkittu graafikko Anna-Mari Tenhunen.

Hannamari Shakya & Hanna Weselius: Poikkeustila 2020 – Kaikki, aivan kaikki on peruuttamattomasti muuttunut, 296 sivua.

Kirja julkaistaan 17.3.2021.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Katja Tähjä
Kuva: Katja Tähjä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

"Miesten pitää ymmärtää, etteivät he hyödy patriarkaatista", sanoo kirjailija JJ Bola17.2.2021 09:43:07 EET | Tiedote

JJ Bola on kongolaissyntyinen englantilainen runoilija ja aktivisti, joka ennen kirjailijanuraansa hän teki työtä moniongelmaisten nuorten parissa. Nyt suomeksi julkaistava Naamiotta pohtii monipuolisesti, miten miehisyys voitaisiin määritellä uudelleen. Bola hakee mallia myös heteronormin ulkopuolelta, LBTQ-yhteisöistä, rodullistettujen ja pakolaisten kokemuksista.

Uusi kirja: Kun tunteet ottavat vallan9.2.2021 09:40:27 EET | Tiedote

Tuntemani maailma päättää Pauliina Vanhatalon omaelämäkerrallisen trilogian, joka alkoi masennusta kuvaavasta Keskivaikeasta vuodesta 2016 ja täydentyi teoksella Toinen elämä 2018. Tässä viimeisessä kirjassa käydään psykoterapiassa ja pohditaan tunteiden ja empatian vaikutusta ajassa, joka tuntuu elävän jatkuvaa kriisiä ja vaativan tunnereaktioita kaikesta. Oman herkkyytensä vastapainoksi Vanhatalo alkaa miettiä, millaista elämä olisi, jos ei tuntisi niin paljon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme