Kirjapaja

Kuninkaallisia naisia -uutuuskirja nostaa valokeilaan Euroopan hovien naiset ja heidän erikoislaatuisen elämänsä

Jaa
Tuula Vainikainen tarjoaa teoksessaan ruhtinaallisen annoksen naisvoimaa. Tulevaisuudessa siintää naishallitsijoiden aikakausi.
Kuninkaallisia naisia yhdistää kiinnostavat fakta- ja historiatiedot tasavaltaan syntyneen kuninkaallisharrastajan havaintoihin kruunupäiden elämästä.
Kuninkaallisia naisia yhdistää kiinnostavat fakta- ja historiatiedot tasavaltaan syntyneen kuninkaallisharrastajan havaintoihin kruunupäiden elämästä.

 Elegantteja edustusasuja, satumaisia häitä, suhdetoimintaa historiallisissa kulisseissa sekä alati kannoilla juoksevia paparazzeja. Kuninkaallisten naisten elämä on kaukana tavallisesta arjesta, ja ehkä juuri siksi heidän edesottamuksensa kiinnostavat monia. Kuninkaallisia naisia -uutuuskirjassa Tuula Vainikainen kertoo, millaisia naisia nämä miljoonien seuraamat monarkian edustajat ovat. 

Teos kierrättää lukijaa Euroopan hoveissa ja tutustuttaa nykypäivän kuninkaallisiin naisiin: hallitsijoihin, puolisoihin, äiteihin, tyttäriin, anoppeihin ja miniöihin. Mukana on kiehtovia hahmoja Hollannin muotikuningatar Máximasta Mette-Maritiin, yksinhuoltajaäitiin, josta tuli Norjan kruununprinsessa – unohtamatta 70 vuotta Yhdistynyttä kuningaskuntaa hallinnutta Elisabet II:ta ja Walesin prinsessa Catherinea. 

Aiemmin monarkiat periytyivät mieslinjassa, mutta nykyään hallitsijaksi voi nousta myös nainen, eikä kuninkaallisen puolison tarvitse olla siniverinen. Nuoremman polven edustajat ovat pääosin koulutettuja uranaisia – esimerkkeinä vaikkapa journalistina palkittu Espanjan Letizia tai Hollannin Máxima, investointipankissa työskennellyt taloustieteilijä. 

Naisten asema hoveissa on nyt vahvempi kuin koskaan. Tulevina vuosikymmeninä hallitsijoiden sukupuolijakauma kääntyy entistä naisvoittoisemmaksi, kun valtaistuimelle nousevat Ruotsin Victoria ja Estelle, Norjan Ingrid Alexandra, Hollannin Catharina-Amalia, Belgian Elisabeth ja Espanjan Leonor. 

Vainikaisen oma kiinnostus kuninkaallisia kohtaan virisi jo 7-vuotiaana, kun hänen silloinen opettajansa vei koko luokan kotiinsa katsomaan Hollannin prinsessa Beatrixin ja saksalaisen Claus von Amsbergin häitä. ”Pystyn vieläkin asettumaan siihen huoneeseen ja muistan, missä televisio oli ja miten valo tuli ikkunasta.” 

Kuninkaallisia naisia yhdistää kiinnostavat fakta- ja historiatiedot tasavaltaan syntyneen kuninkaallisharrastajan havaintoihin kruunupäiden elämästä. ”Uskaltaudun hieman kommentoimaan myös kuninkaallisten naisten vaatekaappeja ja morsiuspukuja. En silti suinkaan pidä heitä pelkkinä vaateripustimina, vaan näen pukeutumisen osana heidän persoonaansa ja julkisuuskuvaansa.” 

Tuula Vainikainen on turkulainen historian maisteri, tiedottaja ja toimittaja. Hänet on valittu vuoden tiedetoimittajaksi 2010. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja terveydestä, perheestä ja naisen elämästä. 

Tuula Vainikainen: Kuninkaallisia naisia – Elämää aikamme hoveissa Kansi Satu Kontinen | Kannen kuva Wenn Righs Ltd / Alamy Stock Photo Kirjapaja 2023 | ISBN 978-952-354-710-0 | 270 s | Kl 99.13 Ilmestyy äänikirjana toukokuussa, lukija Jenni Sainio. ISBN 978-952-354-745-2. 

Lisätietoja ja haastattelut:
Tuula Vainikainen | 045 671 9558 | tuula.vainikainen@saunalahti.fi

Arvostelukappaleet: Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuninkaallisia naisia yhdistää kiinnostavat fakta- ja historiatiedot tasavaltaan syntyneen kuninkaallisharrastajan havaintoihin kruunupäiden elämästä.
Kuninkaallisia naisia yhdistää kiinnostavat fakta- ja historiatiedot tasavaltaan syntyneen kuninkaallisharrastajan havaintoihin kruunupäiden elämästä.
Lataa
Tuula Vainikainen, Kuva Uzi Varon
Tuula Vainikainen, Kuva Uzi Varon
Lataa
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapaja julkaisee monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat.

Yhdessä Lasten Keskuksen ja Edukustannuksen kanssa olemme Publiva Oy.

Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Tunturit takapihalla -uutuuskirja kertoo elämänmuutoksesta, joka vei kirjailijan Lappiin13.4.2023 09:41:15 EEST | Tiedote

Miltä tuntuu jättää taakseen ruuhka-Suomi ja muuttaa asumaan pohjoisen luonnon keskelle Lappiin? Mitä tapahtuu, kun kaupungin valot vaihtuvat kaamokseen ja keskiyön aurinkoon? Kirjailija Tittamari Marttinen on kotiutunut pohjoiseen ja kulkee yhtä mielellään Lapin vaaroilla ja tuntureilla kuin nauttii sen taiteesta ja kulttuurista. Millaisen sisäisen maiseman muutto hänelle avasi?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme