Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kuninkaantammen koulun ja päiväkodin rakentaminen alkaa ensi viikolla

Jaa

Kannelmäen peruskoulun Kuninkaantammen toimipisteen ja Kuninkaantammen päiväkodin uudisrakennus (Kuninkaantammenkierto 22) sai rakennusluvan torstaina 9. joulukuuta. Työmaan aitaaminen on aloitettu ja seuraavaksi käynnistetään puiden kaato. Koulun ja päiväkodin toiminnan suunnitellaan alkavan talossa syyslukukaudella 2023.

Kuva: Metsäinen piha. Arkkitehtitoimisto OPUS Oy.
Kuva: Metsäinen piha. Arkkitehtitoimisto OPUS Oy.

Työmaa on alkamassa puiden kaadolla, minkä jälkeen poistetaan pintamaat. Työmaaliikenne kulkee pääasiassa Kuninkaantammenkiertoa. Työmaa edellyttää jonkin verran louhintaa, mistä urakoitsija tiedottaa naapurikiinteistöjä erikseen.

Uudisrakennukseen sijoittuvat peruskoulun luokat 1−4, esikoulu sekä päiväkoti. Koulun tilat mitoitetaan 250 oppilaalle ja varhaiskasvatuksen tilat noin 210 lapselle. Rakennus tulee olemaan myös noin 80 henkilön työpaikka. Tiloissa järjestetään myös aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä kerhoja.

Koulun ja päiväkodin tilat sijoittuvat kolmeen toisiinsa liittyvään kaksikerroksiseen siipeen. Rakennus asettuu Kuninkaantammen aukion yhteyteen, ja sillä on selkeä julkisen rakennuksen ilme.

Rakennuksen sävy- ja materiaalimaailma on kuitenkin luonnonläheinen, jotta rakennus liittyisi luontevasti yhteen sekä naapuritalojen että osittain luonnonmukaiseksi jäävän metsäisen ja väljän piha-alueen kanssa. Asukkaiden vapaa-ajankäyttöön koulun ja päiväkodin toiminta-aikojen ulkopuolella osoitettavat tilat ovat helposti saavutettavissa suoraan pääsisäänkäynnin yhteydessä.

Koulun opetuksessa painotetaan ilmaisutaitoa, mikä on huomioitu tilojen suunnittelussa. Koulun ja päiväkodin sisäänkäynnit sijoittuvat rakennuksessa omien siipiensä päätyihin, joista on luontevat yhteydet omille piha-alueille. Päiväkodin piha asettuu rakennuksen itäpuolelle ja koulun piha etelään ja tontin keskivaiheille.

Kaupunkiympäristön toimiala rakennuttaa kohteen ja toiminnasta vastaa kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Rakennuksen pääsuunnittelija on Vepe Erikkilä Innovarch Oy:stä. Kohteen rakentaa Arkta Rakennuskultti Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Arto Manninen (työmaa)
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala / hankkeet
puh. 09 310 31849, arto.manninen@hel.fi

Kuvat

Kuva: Metsäinen piha. Arkkitehtitoimisto OPUS Oy.
Kuva: Metsäinen piha. Arkkitehtitoimisto OPUS Oy.
Lataa
Pääsisäänkäynnin suunnasta- Arkkitehtitoimisto OPUS Oy
Pääsisäänkäynnin suunnasta- Arkkitehtitoimisto OPUS Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 27.1.202227.1.2022 18:21:33 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 27.1.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 10.2.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme