Jyväskylän yliopisto

Kunniatohtorit esittäytyvät avoimilla luennoilla perjantaina 24.5.

Jaa

Jyväskylän yliopisto vihkii lauantaina 25.5. yhdeksän uutta kunniatohtoria. Heistä kolme esittäytyy yliopistoyhteisölle ja suurelle yleisölle avoimilla kunniatohtorin luennoilla perjantaina 24.5. Luentojen kieli on englanti. Tervetuloa!

Professori Donatella della Porta (Scuola Normale Superiore, Firenze) pitää luennon klo 10-12 Agora Alfa-salissa aiheesta: “Deconstructing generations in movements: evidences from anti-austerity protests in Europe”.

Professori della Porta on kansainvälisesti yksi tämän hetken merkittävimpiä yhteiskunnallisten liikkeiden, kansalaisyhteiskunnan ja osallistuvan demokratian tutkijoita. Hänen tutkimusaiheitaan ovat yhteiskunnalliset liikkeet, poliittinen väkivalta, terrorismi, korruptio, poliisi ja protestipolitiikka.

Professori Scott Jarvis pitää luennon klo 11-12 Agora Beeta –salissa aiheesta “Nonnative speakers in the US legal system: (Mis)Understanding the police warning”.

Professori Jarvis on Utahin yliopiston kielten laitoksen johtaja. Hän on tehnyt pitkään yhteistyötä Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen, kieli- ja viestintätieteiden laitoksen ja opettajankoulutuslaitoksen kanssa kielitaidon arvioinnin ja kielenoppimisen tutkimuksessa.

Akateemikko Risto Nieminen luennoi nanotieteestä klo 12-14 Ylistönrinteen FYS1-salissa. Luennon otsikko on “Nano meets machine learning: the second spring of quantum mechanics”.

Aalto-yliopiston emeritusprofessori, akateemikko Risto Nieminen toi laskennallisen materiaalifysiikan huippututkimuksen Jyväskylän yliopistoon. Jyväskylässä Nieminen toimi vuoteen 1987 saakka. Niemisen merkitys Suomen teoreettiselle ja laskennalliselle fysiikalle on keskeinen.

Jyväskylän yliopiston kymmenes varsinainen, koko yliopiston yhteinen promootioakti sekä promootiokulkue järjestetään lauantaina 25.5.2019, ja promootioon liittyviä juhlallisuuksia järjestetään koko viikonlopun ajan.

Lisätietoja:

Promootion 2019 koordinaattori Vesa Holm, puh. 040 805 4159, promootio@jyu.fi

https://www.jyu.fi/fi/akateemiset-tapahtumat/promootio/promootio-2019/kunniatohtorit/

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 24.5.2019: Unkarin kansakuntaa rakennettiin sisäisten ja ulkoisten uhkakuvien varaan16.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

Unkarin hallitus korostaa politiikassaan kansakunnan sisäisiä vihollisia ja ulkoisia uhkakuvia. Historiantutkimus osoittaa, että näin on Unkarin politiikassa menetelty ennenkin: sata vuotta sitten vallankumousten kolhiman maan parlamentissa kansakunnan koettelemukset olivat erottamaton osa poliittista keskustelua. Tuolloin hallitus käytti vallankumousten traumaattista muistoa osoittaakseen, että oppositio ei edustanut todellista unkarilaisuutta ja ollut siksi kelvollinen osallistumaan politiikkaan.

Osaamista Kokkolasta Singaporeen15.5.2019 14:42:57 EESTTiedote

Kuluvalla viikolla Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa kouluttautuu ryhmä singaporelaisia fysioterapeutteja ja liikunnanohjaajia. Singaporelaiset koulutetaan toimintakyvyn ja kuntotason arvioinnin tekemiseen mittauslaitteiden avulla sekä voimaharjoittelun toteuttamiseen senioreille. Ryhmä on jo kuudes, joka kouluttautuu GymTonic -kehittämishankkeessa. Hankkeessa viedään kokkolalaista teknologiaa ja osaamista noin 25 singaporelaiseen vanhustenkeskukseen teemalla liikunta lääkkeenä. Tähän mennessä yli 60 henkilöä on saanut koulutusta runsaan viikon kestävässä tilauskoulutuksessa. Tällä kertaa mukana koulutuksessa on 11 koulutettavaa ja GymTonic hankkeen singaporelainen projektivastaava. –Hanke on ainutlaatuinen teknologia- ja koulutusvientihanke alueen yrityksille ja yliopistokeskukselle, iloitsee Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen projektipäällikkö Magnus Björkgren. GymTonic -hanke on Singaporelaisen Lien Foundation säätiön rahoittama tutkimus- ja kehittämishanke. Kokkolalaisyrit

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme