Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kunnista hyvinvointialueille 2023 – mitä muutos tarkoittaa oppilas- ja opiskeluhuollolle?

Jaa

Hyvinvointialueille siirtyminen vaikuttaa koulujen arkeen. Muutokseen valmistautuminen oppilas- ja opiskeluhuollon näkökulmasta on esillä aluehallintovirastojen valtakunnallisessa webinaarissa 11.5.2022.

Hyvinvointialueiden aloitus vuoden 2023 alussa herättää kysymyksiä koulumaailmassa, kun oppilas- ja opiskeluhuollon palvelut siirtyvät kunnilta alueille. Miten rakenteet muuttuvat – ja miten koulun arjessa voidaan valmistautua siihen? Miten oppilaille turvataan parhaat mahdolliset palvelut muutoksessa?

Aluehallintovirastot järjestävät 11.5.2022 Sivistyskunnan ja hyvinvointialueen yhdyspinnalla -webinaarin, jonka tavoitteena on selkeyttää uudistuksen vaikutuksia. Tilaisuuden avaa lapsiasiainvaltuutettu Elina Pekkarinen tärkeällä puheenvuorollaan lapsen oikeuksista. Muut asiantuntijat paneutuvat esityksissään mm. siihen, mitä lainsäädäntö tarkoittaa ja mitä kuntien ammattilaisten on hyvä tietää siitä. Tarjolla on eväitä kuntien ja hyvinvointialueiden yhteispelin suunnitteluun.

”Kunnan ja hyvinvointialueen yhteistyö rakentuu ammattimaisen yhdessä tekemisen kautta”, toteaa tilaisuuden paneelikeskusteluun osallistuva Vihdin sivistys- ja hyvinvointijohtaja Mari Haapanen. ”Toimintaympäristön ja tulevaisuuden kehityskulut haastavat meitä. Meidän on hyvä tunnistaa ja erotella kehityskulkuihin liittyvät jännitteet ja tavoitteet, jotta pystymme kohtaamaan ne ja ymmärtämään niitä. Tulevina vuosina tarjoutuu paljon mahdollisuuksia kehittää yhdessä tekemistä.”

Webinaari on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hyvinvointialueiden ja kuntien yhdyspinnoista, erityisesti oppilas- ja opiskeluhuollon järjestämisestä. Myös median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Ohjelma:

13:00 Lapsen oikeudet muutosten rajapinnassa

  • Elina Pekkarinen, lapsiasiainvaltuutettu

13:30 Mitä muutoksia rakenteisiin tulee? Mitä etukäteisvalmisteluja tulisi tehdä?

  • Arja Ruponen, neuvotteleva virkamies, sosiaali- ja terveysministeriö

14:15 Tauko

14:30 Opiskeluhuoltopalvelut yhdeksi kokonaisuudeksi hyvinvointialueilla

  • Marke Hietanen-Peltola, ylilääkäri, THL

15:00 Sivistyskunnan ja hyvinvointialueen yhdyspinnalla -keskustelu

Osallistujat:

  • Mari Haapanen, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, Vihdin kunta
  • Hanna Hämäläinen, projektipäällikkö, Keski-Suomen hyvinvointialue 2023
  • Raija Harju-Kivinen, perusturvajohtaja, Petäjäveden kunta
  • Outi Koskinen, maksuttoman ehkäisyn suunnittelija, Kanta-Hämeen tulevaisuuden sote-keskus-hanke

Tilaisuus on suomenkielinen. Tilaisuuden tallenne tulee katsottavaksi kahden viikon ajaksi tilaisuuden jälkeen.

Ilmoittautumisohjeet löydät tapahtumakalenterista.

Lisätietoja:

suunnittelija Linda Mård, p. 0295 018 827
ylitarkastaja Linda Dalbom, p. 0295 018 084
aluehallintovirasto
etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kriget i Ukraina och Finlands Natomedlemskap tema för Västra och Inre Finlands beredskapskommitté13.5.2022 15:19:41 EEST | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde 12.5.2022 på ett av regionförvaltningsverket sammankallat möte för att skapa en lägesöversikt avseende aktuella beredskapsärenden i regionen. Med den regionala beredskapskommitténs lägesöversikter säkerställs informationsgången mellan centrala aktörer inom Västra och Inre Finlands region, som täcker landskapen Birkaland, Mellersta Finland, Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten.

Ukrainan sota ja Suomen Nato-jäsenyys teemana Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunnassa13.5.2022 15:15:14 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 12.5.2022 aluehallintoviraston koolle kutsumana kokoamaan tilannekuvaa alueen ajankohtaisista varautumisen asioista. Alueellisen valmiustoimikunnan tilannekatsauksilla varmistetaan tiedonkulkua keskeisten toimijoiden välillä Länsi- ja Sisä-Suomen alueella, joka kattaa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme