Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT: Työvoimapulan ratkaisu edellyttää päätöksiä budjettiriihestä

Jaa

Lisääntyvä pula laillistetuista sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöistä syvenee. Kelpoisuusehtoja ja henkilöstömitoituksia kiristetään ja kunnille asetetaan jatkuvasti uusia tehtäviä. Lisääntyviin velvoitteisiin tarvitaan uusia ammattilaisia, minkä vuoksi kotimaista koulutusta ja työperäistä maahanmuuttoa on lisättävä tuntuvasti.

Hallituksen on viipymättä käynnistettävä toimenpideohjelma sosiaali- ja terveydenhuoltoalan sekä varhaiskasvatuksen opettajien työvoimapulan ratkaisemiseksi ja hyvinvointipalvelujen turvaamiseksi. Vanhuspalveluiden työllisyyttä on edistettävä lisäämällä hoiva-avustajien koulutusta ja työstä työhön -siirtymisen mahdollistavaa muunto- ja täydennyskoulutusta. Ulkomailla suoritettujen sote-alan tutkintojen täydentämiseen tarvitaan kieli- ja täydennyskoulutusta sekä ammattipätevyyden hankkimiseen liittyviä lupaprosesseja on sujuvoitettava. Osaavan työvoiman kansainvälistä rekrytointia estävästä saatavuusharkinnasta pitää luopua.

Lääkärit, hammaslääkärit, puheterapeutit, lastentarhanopettajat, sosiaalityöntekijät, psykologit, sairaanhoitajat ja lähihoitajat ovat jokaisessa selvityksessä ja tutkimuksessa aloja, joilla työvoiman kysyntä ylittää tarjonnan.

Suomessa on toistuvasti aliarvioitu hyvinvointipalveluja tuottavan henkilöstön kysynnän kasvu ja koulutusmäärät on alimitoitettu. Pelkästään eläköitymisen aiheuttaman korvaamistarpeen sijaan kotimaiset koulutusmäärät pitää mitoittaa vastamaan tulevaa kysynnän kasvua ja koulutustarjonta tulee suunnata alueille, joilla on työvoimatarpeita.

Palvelulupaukselle on annettava katetta

Työvoimapula uhkaa julkisten palveluiden oikea-aikaista ja yhdenvertaista saavutettavuutta. Riittämätön ammattihenkilöiden määrä on tehnyt palveluista epätasa-arvoisia niin alueellisti kuin väestöryhmien välillä. Eriarvoistumista ei voi muuttaa ilman panostuksia työvoiman tarjonnan lisäämiseen.

Henkilöstömitoituksien kiristäminen sekä uudet velvoitteet ja hoitotakuut onnistuvat vain, mikäli näiden tehtävien edellyttämä lisähenkilöstö on rekrytoitavissa. Ilman lisähenkilöstöä tavoitteet jäävät saavuttamatta.

Työllisyys ja talous nostettava keskiöön

Syyskuun budjettiriihestä tarvitaan konkreettisia päätöksiä hallituksen työllisyystavoitteen toteutumiseksi. Työn vastaanottamisen kannusteita on lisättävä työttömyysturvaa euroistamalla ja porrastamalla. Investoinnit koulutukseen ja työvoiman saatavuuteen ovat tehokasta talous- ja työllisyyspolitiikkaa, joka maksaa itsensä takaisin.

Kuntatalouden ja julkisen talouden tilaa on koronakriisin aiheuttaman velkaantumisen jälkeen alettava saattaa kestävälle pohjalle. Kuntien valtionosuuksissa on huomioitava realistisesti ja täysimääräisesti uudet tehtävät sekä varauduttava koronakriisin aiheuttaman hoitovelan purkamisen kustannuksiin. Kunnille ja kuntayhtymille on korvattava aiempien lupausten mukaisesti täysimääräisesti ja todellisiin kustannuksiin perustuen koronapandemian hoitamisesta aiheutuneet kulut.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

Tietoja julkaisijasta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT on työnantajajärjestö, joka ajaa kuntien, kuntayhtymien ja hyvinvointialueiden etuja työmarkkinoilla, sekä työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kunta- ja hyvinvointialuetyönantajia valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa ja kolmikantayhteistyössä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Kunta-alan sopimusjärjestelmä muuttuu historiallisella tavalla1.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäinen Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus (SOTE-sopimus) tulee voimaan tänään 1.9.2021 ja on voimassa muiden kunta-alan sopimusten tavoin 28.2.2022 saakka. SOTE-sopimukseen siirtyi arviolta noin 177 500 palkansaajaa Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) piiristä. SOTE-sopimuksesta sovittiin alan järjestöjen kesken viime sopimuskierroksella kesällä 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme