Uudenmaan ELY-keskus

Kunta- ja Järjestö-Helmen avustushaku päättyi

Jaa

Syksyllä avattiin kunnille ja järjestöille suunnattu avustushaku, jossa toteutetaan Helmi-ympäristöohjelman mukaisia hankkeita. Haku on nyt päättynyt ja avustusten käsittely alkanut.

Helmi-ohjelman pääasiallisena tavoitteena on vahvistaa Suomen luonnon monimuotoisuutta ja parantaa elinympäristöjen tilaa aktiivisilla suojelu-, ennallistamis- ja luonnonhoitotoimilla. Avustuksella tuetaan hankkeita, joilla edistetään luonnon monimuotoisuutta ja Helmi-ohjelman arvokkaiden elinympäristöjen tilaa. Hoitotoimien tavoitteiden tulee olla Helmi-ohjelman mukaisten teemojen elinympäristöjen tilan parantaminen.

Valtakunnallinen haku tuotti yhteensä 66 hakemusta. Hakemusten toimenpiteet kohdentuvat seuraavasti Helmi-teemojen kesken: soiden ennallistaminen (11 kpl), lintuvesien ja kosteikkojen kunnostaminen ja hoito (25 kpl), perinneympäristöjen kunnostaminen ja hoito (31 kpl), metsäisten elinympäristöjen hoito (10 kpl) ja pienvesien ja rantaluonnon kunnostaminen (13 kpl). Avustusta haettiin noin 4,4 miljoonan edestä. Avustukseen on varattu määrärahaa noin 5 miljoonaa euroa.

Hakemuksia käsitellään keskitetysti Uudenmaan ELY-keskuksessa tulevan kevään aikana. Ympäristöministeriön harkinnan mukaan haku tullaan toteuttamaan 2–3 vuoden välein vuoteen 2030 asti.

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Niina Vähätalo, niina.vahatalo(at)ely-keskus.fi, 0295 021 286
Ylitarkastaja Martina Schmidt, martina.schmidt(at)ely-keskus.fi, 0295 021 257

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

I Helsingfors stängs Nordsjö tunnel följande natt mellan må-ti (10.–11.1.2022) kl. 22.00–05.00.4.1.2022 09:11:35 EET | Tiedote

Nordsjö tunnel stängs på grund av underhåll och testning av tunnelsystemet natten mellan måndag och tisdag 10-11.01.2022 kl. 22.00-05.00. Under stängningen av tunneln dirigeras trafiken via Österleden, Kallviksvägen, Bastövägen och Hamnbågen. Båda tunnelrören i Nordsjö tunnel öppnas för trafik genast efter att testerna har avslutats. Det finns en reservation för dåligt väder vid stängning av tunneln. Vid dålig väderprognos kan stängningen av tunneln annulleras med mycket kort varsel.

Helsingissä Vuosaaren tunneli kiinni ensi ma-ti (10.–11.01.2022) välisen yön klo 22.00–05.004.1.2022 09:08:17 EET | Tiedote

Vuosaaren tunneli suljetaan tunnelijärjestelmän huoltotöiden ja testausten vuoksi ensi maanantain ja tiistain väliseksi yöksi 10.–11.01.2022 klo 22.00–05.00. Tunnelin sulun aikana liikenne ohjataan Itäväylän, Kallvikintien, Niinisaarentien ja Satamankaaren kautta. Vuosaaren tunnelin molemmat tunneliputket avataan liikenteelle heti testien päätyttyä. Tunnelin sulkemisessa on kelivaraus. Huonon keliennusteen vuoksi tunnelin sulkeminen voidaan peruuttaa hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme