KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Kunta-alalla jälleen kymmeniä tuhansia kesätyöpaikkoja nuorille

Jaa

Kunnat ja kuntayhtymät tarjoavat tänä vuonna noin 45 000 kesätyöpaikkaa nuorille. Tarjonta on ollut taloudellisista suhdanteista riippumatta pitkään saman suuruista.

Yli puolet työpaikoista, yli 25 000, on tarjolla suoraan kunnissa ja kuntayhtymissä. Lisäksi kunta-ala tukee vajaan 20 000 nuoren työllistymistä yhteisöihin ja yrityksiin.

Lähes kaksi kolmasosaa työpaikoista on tarjolla peruskoululaisille ja lukiolaisille. Noin neljäsosa menee ammattiin opiskeleville.

Tyypillisiä kunta-alan tehtäviä nuorille ovat erilaiset kunnossapito- sekä piha- ja puutarhatyöt. Nuoria tarvitaan myös pitämään yllä liikuntapaikkoja. Jonkin verran on tarjolla toimistotöitä sekä työpaikkoja kirjastoissa ja museoissa.

Hoitoalan työpaikat eroavat jonkin verran muista työtehtävistä. Hoitotehtäviin haetaan alan opiskelijoita vuosilomasijaisiksi ja harjoitteluihin.

Kesätyön tarjoaminen nuorille on kunnalle hyvä tilaisuus näyttäytyä hyvänä työpaikkana. Kesätyökokemukset myös houkuttavat nuoria hakeutumaan myöhemmin töihin kunta-alalle.

Lisätietoja:

Työmarkkinatutkija Juho Ruskoaho, puh. 044 532 8467

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työmarkkinatutkija Juho Ruskoaho, puh. 044 532 8467

Tietoja julkaisijasta

KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntatyonantajat.fi

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 421 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 20,3 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme