Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Kunta-alalle sovintoesitys, JHL käsittelee esitystä tiistai-iltana

Jaa

Sovittelulautakunta on jättänyt kunta-alalle sovintoesityksen tänään 10. toukokuuta. JHL antaa vastauksensa esitykseen edustajistonsa kokouksen jälkeen sovittelulautakunnalle.

Sovittelulautakunta on Elina Pylkkäsen johdolla antanut sovintoesityksen kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvotteluja koskevaan kiistaan. Lautakunta odottaa vastauksia neuvottelujen osapuolilta 11.5. klo 12.00 mennessä.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n 120-jäseninen edustajisto käsittelee sovintoesitystä 10. toukokuuta illalla. JHL edustaa noin kolmasosaa kunta-alan työntekijöistä.

Poikkeuksellisesti sovintoesityksen sisältöä on avattu julkisuuteen jo tässä vaiheessa. 

JHL on vauhdittanut kunta-alan neuvotteluita useilla lakoilla sekä ylityö- ja vuoronvaihtokielloilla. Laajin JHL:n, Jytyn ja Jukon lakko toteutui 3.5.–9.5. pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen), Tampereella, Kuopiossa, Rovaniemellä, Jyväskylässä, Oulussa ja Turussa. Lakossa oli lähes 81 000 työntekijää.

Aiemmin JHL ja Jyty ovat järjestäneet kunta-alaa koskevat lakot Rovaniemellä ja Jyväskylässä 23.3.–24.3 sekä Tampereella ja Kuopiossa 29.–30.3. Jyty, JHL ja Juko olivat lakossa Oulussa ja Turussa 6.–7.4.

Koko kunta-alaa koskevat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot ovat toteutuneet 7.–13.3, 21.3.–27.3. ja 4.4.–10.4. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on ollut voimassa toistaiseksi 18.4. alkaen.

Mikäli uusista työehdoista ja kunnollisista palkankorotuksista ei synny sopua, JHL on valmis laajentamaan ja lisäämään painostustoimia tarvittaessa.

Kunta-alan sopimuksista neuvottelevat palkansaajien pääsopijajärjestöt Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), JUKO ja Sote ry (Super, Tehy, SPAL) Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, p. 040 702 4772
Neuvottelujohtaja Kristian Karrasch, p. 040 728 9046

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Nya undersökningsresultat: Betydande skiftning i finländarnas attityder till invandring – två av tre vill se fler arbetskraftsinvandrare10.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Fackförbundet JHL:s pinfärska enkätundersökning avslöjar att finländarnas attityder gentemot arbetskraftsinvandring är mer positiv än tidigare, så länge som anställningsvillkoren är desamma som för finländare. Två av tre respondenter (67 %) anser att Finland behöver fler arbetskraftsinvandrare. Enkäten genomfördes av Kantar-TNS på beställning av JHL, och över 1 000 personer svarade på den. Felmarginalen är plus/minus 3 procentenheter.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme