KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Kunta-alan työn murroksen seurannan tulosten julkistamistilaisuus

Jaa

Tervetuloa seuraamaan kunta-alan työn murroksen seurannan 2021 ensimmäisten tulosten julkistamista 2.6.2021 kello 9–11. Tilaisuus on avoin ja maksuton.

Linkki suoraan lähetykseen: www.kunta.tv/suorat-lahetykset/kunta-alan-tyon-murroksen-seurannan-tulosten-julkistamistilaisuus-2-6-2021

Työn murroksen seurantaan on osallistunut kevään 2021 aikana yli tuhat kuntatyön asiantuntijaa eri puolilta Suomea. Pohdittavana on ollut muun muassa se, mikä viime vuosina on muuttunut esimerkiksi sairaaloissa, kirjastoissa tai lukioissa. Kokemuksia on kerätty myös korona-ajalta.

Tuloksia kommentoivat KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula sekä ammattiliitto Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima.

Kahden vuoden välein toteutettavan työn murroksen seurannan tarkoitus on tehdä nykyaikainen kuntatyö näkyväksi. Tavoitteena on myös rakentaa yhteistä kuvaa muutoksesta sekä vahvempaa tietopohjaa, jota voidaan hyödyntää kunta-alan työmarkkina- ja kehittämistoiminnassa.

Työn murroksen seuranta on KT Kuntatyönantajien, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn, Julkisen alan unioni JAU:n ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry:n yhteinen hanke ja osa Kuntatyö2030-kokonaisuutta.

Lisätietoja:

Johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen, puhelin 040 820 6800

Ohjelma

9.00 Tilaisuuden avaus, Markku Jalonen, työmarkkinajohtaja, KT

9.10 Kunta-alan työn murroksen seurannan 2021 tulokset, Niilo Hakonen, johtava työelämän kehittämisen asiantuntija, KT ja Lauri Kurvonen, erityisasiantuntija, OAJ

9.50 Kommenttipuheenvuoro työn murroksesta, Antti Koivula, pääjohtaja, Työterveyslaitos

10.20 Työmarkkinaosapuolten puheenvuorot ja keskustelu, Jonna Voima, puheenjohtaja, Jyty ja Markku Jalonen, KT

10.50 Päätössanat, Jorma Palola, neuvottelupäällikkö, seurantatyöryhmän pj, KT

11.00 Tilaisuus päättyy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teuvo Arolainen, viestintäpäällikkö
puhelin +358 50 324 1195
Teuvo.Arolainen@kt.fi

Tietoja julkaisijasta

KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä sekä valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa että kolmikantayhteistyössä. KT neuvottelee ja sopii kunnallista henkilöstöä koskevat valtakunnalliset virka- ja työehtosopimukset. Sopimusneuvottelujen ohella KT:n tärkeimpiin tehtäviin kuuluu työelämän laadun, tuloksellisuuden ja yhteistoiminnan kehittäminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Koronapandemia sai kunnat joustamaan ja kehittämään uusia toimintatapoja lennosta – Hyvä kiertämään -kampanja kerää jälleen kunta-alan parhaat kehittämistyöt näkyviin10.5.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Kuntaorganisaatiot ovat pandemian myötä kehittäneet uusia ratkaisuja ja toimintamalleja palvelujen tuottamiseen. Monet ovat siirtyneet etätöihin ja ottaneet toiminnassaan ison digiloikan. KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteinen Hyvä kiertämään -kampanja kerää jälleen kunta-alan kehittämistyöt Tekojen torilla.

Palkkojen yhteensovittaminen korkeimpaan tasoon vaarantaa sote-uudistuksen rahoituspohjan23.4.2021 08:56:56 EEST | Tiedote

Sote-uudistuksessa tulevien hyvinvointialueiden rahoituspohja vaarantuu, jos työnantajaorganisaatiot joutuvat yhteensovittamaan palkkansa korkeimpien palkkojen mukaan. Palkkojen yhteensovitus eli harmonisointi niin sanottuun kärkipalkkaan nostaa julkishallinnon kustannuksia vähintään 500 miljoonalla eurolla vuodessa. Jos hyvinvointialueille ei osoiteta täysimääräisesti kohdennettua rahoitusta palkkaharmonisaation toteuttamiseen, on alueellisten palvelujärjestelmien kantokyky vakavasti uhattuna. Talouden sopeuttaminen leikkauksilla palvelutuotannosta on useilla alueilla äärimmäisen vaikeaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme