Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kunta10-tutkimus: Helsingin kaupungin johtaminen parani ja strateginen uudistuminen eteni

Jaa

Tuoreen valtakunnallisen Työterveyslaitoksen toteuttaman Kunta10-tutkimuksen tulokset paranivat Helsingin kaupungissa lähes kaikilla osa-alueilla. Myös vastausprosentti kasvoi 75 prosenttiin. Edellisessä tutkimuksessa vuonna 2018 prosentti oli 73. Lähes 80 prosenttia vastaajista suosittelisi kaupunkia työnantajana ystävälleen, missä kasvua oli 3,7 prosenttia.

Kunta10-tutkimuksessa vastaajia pyydetään arvioimaan väitteitä neljältä työhön liittyvältä osa-alueelta: johtamisesta, työstä itsessään, työyhteisöstä ja työssä jatkamisesta.

Tulokset paranivat kautta linjan, mutta erityisesti osa-alueissa, jotka liittyvät työnantajan suositteluun, johtamiseen, päätöksenteon oikeudenmukaisuuteen, vaikutusmahdollisuuksiin työn muutoksiin ja muutosten kokemiseen myönteisinä. Myös syrjintä sukupuolen perusteella ja seksuaalinen häirintä ovat vähentyneet. Tulosten parantuminen on hieno tulos poikkeuksellisen vaikean ja kuormittavan vuoden aikana. 

- Kaupunkistrategian mukaisesti me olemme tällä valtuustokaudella panostaneet huomattavasti toimintakulttuurin ja johtamisen kehittämiseen. On hienoa nähdä, että tämä työ on kantanut hedelmää. Kunta10-tutkimuksen lisäksi myös laaja Uudistumisen pulssi -tutkimus antoi samansuuntaisia tuloksia. Kaupungin työntekijät ovat erittäin tyytyväisiä johtamiseen niin ylimmällä tasolla kuin muillakin tasoilla. Helsinki on valtava organisaatio, ja on hyvä, että johtamisen arvioinnin pohjalla on perusteellisia laajoja tutkimuksia. Tiedolla johtaminen on Helsingissä tärkeää, ja tämä on hyvä ja kattava pohja, josta tehdä johtopäätöksiä, toteaa pormestari Jan Vapaavuori.

Johtamisen kehittäminen tuottanut hedelmää

Tuloksista näkyy Helsingin kaupungin pitkäjänteinen johtamisen kehittäminen ja valmentavan johtamisen ote. Helsinki koetaan myös turvalliseksi työnantajaksi vaikeinakin aikoina, mikä näkyy hyvänä henkilöstökokemuksena ja työnantajan suosittelemisena. Kaupunkia pidetään vakaana eikä työhön liity epävarmuutta.

Koronan myötä yleistynyt etätyö on vaikuttanut positiivisesti oman työn hallinnan ja tyytyväisyyden tunteisiin etätyötä tekevillä henkilöillä. Koronan myötä tapahtuneet siirtymiset toisiin tehtäviin tai kasvanut työkuorma eivät ole myöskään vähentäneet työtyytyväisyyttä.

Nuorten palautuminen edelleen huolena

Huolen aiheina tuloksissa nousevat edelleen nuorten aikuisten, alle 30-vuotiaiden, jaksaminen ja työstä palautuminen. Heillä on myös eniten kokemuksia väkivalta- ja uhkatilanteista sekä seksuaalisesta häirinnästä.

Ammattiryhmistä eniten työstressiä on hoitajilla (hammashoitajat, hoitajat, lähihoitajat, terveydenhoitajat ja sairaanhoitajat).

- Tulosten myötä voidaan todeta, että johtamisen mittarit ovat kehittyneet kautta linjan. Vaikeat ajat ovat lisänneet työkuormaa, mutta myös yhteisöllisyyttä ja hitsanneet kaupunkimme henkilöstöä yhteen rakentamaan maailman toimivinta kaupunkia, toteaa kaupungin henkilöstöjohtaja Nina Gros.

- Alle 30-vuotiaiden jaksaminen, palautuminen ja työkyvyn varmistaminen ovat teemoja, joihin tulemme jatkossa pureutumaan entistä systemaattisemmin kaupunkiyhteisillä toimintatavoilla ja hyvällä johtamisella. Myös pitkäjänteisiä ja määrätietoisia toimenpiteitä työstressin ja syrjinnän kokemuksiin tulee jatkaa edelleen.

Kaksi henkilöstökyselyä

Kaupunki toteutti syksyllä kaksi henkilöstökyselyä, Uudistumisen pulssin ja Kunta10-tutkimuksen.

Uudistumisen pulssi toteutetaan kolme kertaa noin vuoden välein. Sen avulla seurataan strategian mukaista uudistumista asiakaslähtöisyydessä, toimintatapojen sekä johtamisen ja työkulttuurin kehittämistä.​

Työterveyslaitoksen valtakunnallinen Kunta10-tutkimus toteutetaan joka toinen vuosi. Tutkimuksen avulla seurataan muun muassa henkilöstökokemusta sitoutumisen, työn hallinnan, muutosmyönteisyyden, sosiaalisen pääoman, vaikutusmahdollisuuksien ja johtamisen näkökulmista.

Sekä Uudistumisen pulssin että Kunta10:n tulokset ovat johtamiseen liittyvissä kysymyksissä saman suuntaiset ja kertovat johtamisen tason paranemisesta kaupungissa.

Hel.fi-uutinen uudistumisen pulssista: Henkilöstön kokemus kaupungin uudistumisesta parantunut

Työterveyslaitoksen (TTL) Kunta10-sivut

************************************************************************************

Lisätiedot:

Henkilöstöjohtaja Nina Gros
Puh. 040 820 3780
nina.gros@hel.fi
Helsingin kaupunki

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingissä testattiin uusia innovaatioita Itämeren muoviroskan torjuntaan20.1.2021 14:39:21 EETTiedote

Neljä yritystä testasivat muoviroskaantumista ennaltaehkäiseviä toimia ja muoviroskan torjuntaa meressä. Clewat Oy kokeili uudenlaista roskienkeruualusta, jolla merestä voidaan tehokkaasti kerätä makro- ja mikromuovia. Innogreen testasi viherseinän kykyä suodattaa huleveden mukana kulkeutuvaa muovia. Biosatama Oy selvitti, kuinka paljon muoviroskaa kulkeutuu mereen risteilyalusten ruokajätteen mukana. Bloft Design Lab rakensi 3D-suurtulostimen, jolla merestä kerätystä muoviroskasta voidaan tulostaa SUP-lautoja. Kokeilut toteutettiin vuoden 2020 aikana Helsingin rannikko- ja merialueella.

Puhelimessa toimiva päivystystilanteiden opas helpottaa kotihoidon ja hoivakotien hoitajien työtä akuuttitilanteissa20.1.2021 12:13:04 EETTiedote

Helsinki haluaa olla maailman toimivin kaupunki. Toimivuus tarkoittaa ennen kaikkea arjen ja työn sujuvuutta niin kaupungin asukkaille kuin työntekijöillekin. Käytännön esimerkki työn sujuvoittamisesta ja laadun parantamisesta on uusi puhelinsovellus kotihoidon ja hoivakotien hoitajille. Aina Mukana -palvelun myötä päivystystilanteiden opas kulkee aina hoitajien mukana, ja akuuttitilanteissa ohjeet ovat nopeasti käytettävissä. Palvelun avulla hoitajat voivat tunnistaa hoidontarvetta nopeasti ja nykyistä paremmin. Näin toimii digitaalinen Helsinki.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisesta ja lasten ja nuorten harrastustoiminnasta15.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 14.1.2021 kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi. Lisäksi Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa. Pääkaupunkiseudulla abiturientit ovat olleet erityisen pitkään etäopetuksen varassa.

Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi kruunattu Helsinki nappasi toistamiseen voiton Urheilugaalassa14.1.2021 22:00:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki palkittiin vuoden 2020 Suomen aktiivisimpana työpaikkana jokavuotisessa Urheilugaalassa. Uno-palkinto myönnettiin kaupungille ilman yleisöä järjestetyssä, suorana lähetetyssä gaalassa torstaina 14.1.2021. Kyseessä on toinen peräkkäinen Uno-palkinto Helsingille, sillä kaupunki voitti vuosi sitten Suomen liikkuvin kunta -tittelin. Gaalamenestykseen on johtanut kaupungin systemaattinen työ niin kaupunkilaisten kuin työntekijöiden aktiivisuuden lisäämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme