Kokkolan kaupunki

Kuntalaisilta ideoita Urheilupuiston ulkoalueiden suunnitteluun

Jaa
Marras-joulukuussa toteutetussa kyselyssä kerättiin kaupunkilaisten toiveita ja ideoita Urheilupuiston ulkoalueiden suunnitteluun. Kyselyyn saatiin lähes 200 vastausta. Urheilupuiston ulkoalueiden suunnittelu jatkuu tiistaina 24.1. klo 16-18.30 järjestettävässä työpajassa. Työpajaan voi ilmoittautua maanantaihin 23.1. asti.

Kyselyn tarkoituksena oli selvittää, mitä asukkaat toivovat Urheilupuiston ulkoalueilta. Suunnitttelua varten kyseltiin niin vapaita ideoita kuin tärkeimpiä arvoja, jotka tulisi huomioida alueen suunnittelussa.

Ykköstoiveiksi nousivat ulkokuntosali sekä koripallo- ja tenniskentät. Alueesta halutaan turvallinen ja kaikenikäisille käyttäjille sopiva. Vastaajat toivoivat, että liikuntapainotteisuuden lisäksi alueelta löytyisi tilaa myös rentoutumiseen. Uniikki ilme, wau-efekti ja erottuminen sekä esteettömyyden huomioiminen muun muassa välineistössä nousivat niin ikään toivelistalle.

Uusia ideoitakin saatiin. Vastauksissa toivottiin muun muassa liikunnanohjaajaa, liikkumaan kannustavia opasteita, eväspaikkoja ja katoksia. Myös ulos sijoitettu juomapullon täyttöpiste, puistomainen yleistunnelma ja jopa ratsastuskenttä löytyivät ehdotusten joukosta.

Urheilupuiston ulkoalueiden yleissuunnitelma valmistuu toukokuussa 2023. Siinä hyödynnetään sekä kyselyn vastauksia että tammikuun työpajassa esille nousevia ideoita ja toiveita.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme