SDP EDUSKUNTA

Kuntaministeri Sirpa Paatero iloitsee Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueiden lisärahoituksesta

Jaa
Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) pitää hyvinvointialueille viime viikolla myönnettyä lisärahoitusta erittäin tarpeellisena. Hallitus myönsi hyvinvointialueiden vakiinnuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen yhteensä 350 miljoonaa euroa. Kymenlaakson ja Etelä-Savon hyvinvointialueet saivat molemmat noin 11 miljoonaa euroa lisärahoitusta ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue noin 9 miljoonaa euroa.
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

– Tällä kertaluontoisella rahoituksella varmistamme toiminnan sujuvaa käynnistymistä hyvinvointialueiden alkutaipaleella ja vastaamme esiin nousseisiin haasteisiin, kuten voimakkaaseen inflaatioon, korona-ajan hoitovelkaan sekä palkkaratkaisuun, joita ei voitu ottaa huomioon viime keväänä rahoituslainsäädännöstä päätettäessä.

Paateron mukaan ylimääräiselle rahoitukselle on alueilla suuri tarve niin palvelujen yhtenäistämisessä kuin henkilöstön saatavuuden varmistamiseksi.

– Avustuksella voidaan aidosti kehittää toimintaa paremmaksi: rahoitusta voidaan käyttää esimerkiksi uudenlaisiin digitaalisiin palveluihin tai henkilöstön saatavuuden parantamiseen liittyviin hankkeisiin. Näin perusrahoitusta saadaan samalla ohjattua enemmän sinne minne pitää eli erityisesti perustason palveluihin.

Lisäksi rahoitusmekanismiin kuuluvasta vuodenvaihteessa 2024 maksettavasta rahoituksen tasoa korjaavasta kertaluontoisesta tasauserästä 150 miljoonan euron osuus aikaistettiin maksettavaksi tänä keväänä. Tästä Kymenlaakson osuus on 10, Etelä-Savon 5,5 ja Etelä-Karjalan 2,7 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirpa PaateroKuntaministeri

Yhteydenotot: erityisavustaja Sofia Nevalainen, p. 050 433 7237

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Lyly: Tarvitsemme kasvua, emme riitelyä - silti työllisyyttä ja kestävää kasvua lisääviä positiivisia toimia ei ole vielä hallitusneuvotteluista kuultu5.6.2023 10:11:00 EEST | Blogi

Olen huolestuneena seurannut, miten viime aikoina hallitusohjelmaneuvotteluihin liittyen ovat esillä olleet työntekijöiden asemaan kohdistuvat heikennykset. Hämmästyttävää on se, että ne koskevat vain työntekijäpuolta. Vastaavia esityksiä ja muutoksia ei ole juuri näkynyt työnantajien tilanteeseen liittyen.

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme