SDP EDUSKUNTA

Kuntaministeri Sirpa Paatero: Työllisyydenhoidosta vahvistusta kuntien elinvoimapolitiikkaan

Jaa
Eduskunta hyväksyi viimeisellä istuntoviikollaan lakiesityksen TE-palvelujen uudistuksesta. Uudistuksen myötä työllisyys- ja elinkeinopalvelut siirtyvät kuntien vastuulle vuodesta 2025 alkaen. Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) näkee uudistuksessa paljon mahdollisuuksia kunnille.
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

Paatero arvioi, että sote-uudistuksen jälkeen kunnissa tulee korostumaan entistä vahvemmin kuntien elinvoimapolitiikan rooli.­­­­

- Elinvoimapolitiikalla on tärkeä merkitys, kun kuntien tulevaisuutta pohditaan. Kunnissa voidaan nyt entistä paremmin lähteä kehittämään itselleen sopivia ratkaisuja, jotka palvelevat koko alueen tarpeita, Paatero kommentoi.

Kunnat ovat toivoneet TE-palveluita kuntien tehtäväksi jo pitkään. Jatkossa kunnat voivat koordinoida paremmin koulutus- ja elinvoimapalveluitaan tukemaan paremmin työllistymistä.  

- Työllisyydenhoidon siirtäminen kunnille on merkittävä uudistus, joka tuo palvelut aidosti lähemmäs ihmisiä ja yrityksiä. Paikallisten toimijoiden roolia lisäämällä kunnissa ja alueilla voidaan reagoida nykyistä nopeammin ja monipuolisemmin työmarkkinoiden tarpeisiin. Kunnissa on paras asiantuntemus paikallisista asukkaista ja olosuhteista, Paatero toteaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirpa PaateroKuntaministeri

Yhteydenotot: erityisavustaja Sofia Nevalainen, p. 050 433 7237

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

SDP:n Eloranta: Kansalaisopistoilta leikkaaminen vähentäisi työttömien mahdollisuuksia laajentaa osaamistaan23.5.2023 15:16:16 EEST | Tiedote

STT:n tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa pöydällä olisi myös merkittäviä, 20-70 miljoonan euron, leikkauksia kansanopistojen, kansalaisopistojen ja kesäyliopistojen valtiontukeen. SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta pitää mahdollisia leikkauksia erittäin haitallisina erityisesti jatkuvan oppimisen näkökulmasta. Eloranta korostaa kansalaisopistojen tarjoamien monipuolisten kurssien merkitystä erityisesti työikäisten osaamisen kehittämisen kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme