SDP EDUSKUNTA

Kuntaministeri Sirpa Paatero: Työllisyydenhoidosta vahvistusta kuntien elinvoimapolitiikkaan

Jaa
Eduskunta hyväksyi viimeisellä istuntoviikollaan lakiesityksen TE-palvelujen uudistuksesta. Uudistuksen myötä työllisyys- ja elinkeinopalvelut siirtyvät kuntien vastuulle vuodesta 2025 alkaen. Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) näkee uudistuksessa paljon mahdollisuuksia kunnille.
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

Paatero arvioi, että sote-uudistuksen jälkeen kunnissa tulee korostumaan entistä vahvemmin kuntien elinvoimapolitiikan rooli.­­­­

- Elinvoimapolitiikalla on tärkeä merkitys, kun kuntien tulevaisuutta pohditaan. Kunnissa voidaan nyt entistä paremmin lähteä kehittämään itselleen sopivia ratkaisuja, jotka palvelevat koko alueen tarpeita, Paatero kommentoi.

Kunnat ovat toivoneet TE-palveluita kuntien tehtäväksi jo pitkään. Jatkossa kunnat voivat koordinoida paremmin koulutus- ja elinvoimapalveluitaan tukemaan paremmin työllistymistä.  

- Työllisyydenhoidon siirtäminen kunnille on merkittävä uudistus, joka tuo palvelut aidosti lähemmäs ihmisiä ja yrityksiä. Paikallisten toimijoiden roolia lisäämällä kunnissa ja alueilla voidaan reagoida nykyistä nopeammin ja monipuolisemmin työmarkkinoiden tarpeisiin. Kunnissa on paras asiantuntemus paikallisista asukkaista ja olosuhteista, Paatero toteaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirpa PaateroKuntaministeri

Yhteydenotot: erityisavustaja Sofia Nevalainen, p. 050 433 7237

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kim Berg: Kanneoikeus olisi tehokas lääke työperäiseen hyväksikäyttöön21.3.2023 09:54:34 EET | Tiedote

Mediassa uutisoidaan säännöllisesti työehtojen räikeästä polkemisesta esimerkiksi siivous- tai ravintola-alalla. Yksittäisellä työntekijällä on suuri kynnys nostaa kokemansa epäkohdat työpaikallaan esiin, saati lähteä vaatimaan itselleen oikeutta. Hyväksikäytön seurauksena Suomeen uhkaa syntyä kahdet työmarkkinat ja tämä kehitys on pysäytettävä. Tästä syystä ensi vaalikaudella täytyy säätää laki kanneoikeudesta ammattiliitoille sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusvaltuutetuille.

SDP:n Lindtman: "Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule: ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle"17.3.2023 09:38:21 EET | Tiedote

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen esiintyminen Ilta-Sanomissa ei jättänyt enää mitään arvailujen varaan. Kokoomus kertoo avoimesti tavoittelevansa uudenlaista ”talousoikeistolaista hallitusta” yhdessä perussuomalaisten kanssa. Rakenteilla on Suomen sodanjälkeisen historia oikeistolaisin hallitus, jos vain vaalitulos sen mahdollistaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme