KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Kuntapalvelujen kilpailukykyä on yhä vahvistettava

Jaa

KT Kuntatyönantajat pitää välttämättömänä, että kuntapalvelujen kilpailukykyä ja talouden pohjaa yhä vahvistetaan. Nyt on aika pienentää työnantajan sosiaalivakuutusmaksuja. Työnantajien ja palkansaajien työttömyysvakuutusmaksua vuodelle 2019 pitäisi alentaa ainakin 0,8 prosenttia.

– Tarvitsemme kaikki keinot käyttöön parantaaksemme kuntapalvelujen kilpailukykyä, totesi KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen Lappeenranta-seminaarissa.

Kunta-alan työmarkkinaratkaisut ovat edistäneet kuntatalouden vakautta, ennustettavuutta ja työllisyyttä. Kilpailukykysopimuksen perusteella kaikkien työnantajien eläkevakuutusmaksu alenee ensi vuonna 0,4 prosenttia, mutta kuntatyönantajien eläkevakuutusmaksu on yhä neljä prosenttiyksikköä korkeampi kuin yksityisillä työnantajilla.

– Työnantajan eläke- ja työttömyysvakuutusmaksujen alentamista koskevat ratkaisut tarvitsevat jatkoa, Jalonen korosti.

KT katsoo, että kohentunut työllisyystilanne antaa tänä syksynä hyvät mahdollisuudet sosiaalivakuutusmaksujen alentamiseen ilman, että kunta-alan eläkevakuutuksen tai työttömyysvakuutuksen rahoituksen perusta vaarantuu.

Kuntapalvelujen uudistuminen ja kilpailukyky perustuvat keskeisesti hyvään johtamiseen ja henkilöstöjohtamiseen. Niillä voidaan saada aikaan parempaa tuottavuutta ja laadukkaampaa palvelua, jotka yhdessä työelämän kehittämisen kanssa vaikuttavat työnantajakuvaan ja henkilöstön riittävyyteen.

– Kunta-alalle on erittäin tärkeää, että saatavilla on riittävästi osaavaa työvoimaa, sanoo KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen.

Kuntapalveluiden työvoiman saatavuuden varmistamiseksi tarvitaan myös osaavan työvoiman maahanmuuttoa ja ulkomaalaistaustaisen työvoiman työllistämistä. Monimuotoiset työyhteisöt ovat yhä useammalle työelämän arkea, johon on jo valmistauduttava myös esimiestyön ja työyhteisöjen kehittämisen avulla.

KT kutsuu kunta-alan työnantajia ja henkilöstöä yhteistoiminnalliseen kehittämiseen palvelujen tuloksellisuuden parantamiseksi. Kunta-alan työmarkkinaosapuolten yhteisessä Kunteko-hankkeessa on jo menossa Tekoja tiskiin -haastekampanja, jonka avulla voidaan tehdä näkyviksi onnistuneita kehittämistekoja.

Lisätietoja:

Valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen, puh. 040 570 5593
Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen, puh. 040 570 5593
Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

Tietoja julkaisijasta

KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntatyonantajat.fi

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 419 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 20,3 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Työn murros yllätti kunta-alalla: Toimintatapojen muutos uutta tekniikkaa tärkeämpää12.4.2019 09:00:00 EESTTiedote

Työn murroksessa merkittävintä ovat uudenlaiset toimintatavat, joita työyhteisöt – esimiehet ja henkilöstö – ovat itse kehittämässä. Uuden teknologian, digitalisaation ja robotiikan käyttöönotto ei vielä saa aikaan parempia palveluita, tyytyväisempiä asiakkaita ja toimivampia työyhteisöjä. Vasta uuden teknologian soveltaminen yhdessä uusien toimintatapojen kanssa tuo tavoitellut tuloksellisuushyödyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme