Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kuntsin modernin taiteen museoon tulee esille Hans Rosenströmin näyttely NO LAND IS AN ISLAND

Jaa

Kuntsin modernin taiteen museon ensimmäisessä kerroksessa avautuu 15.6. Hans Rosenströmin näyttely NO LAND IS AN ISLAND, jossa on esillä ääntä ja tilaa yhdistäviä teoksia. Näyttely on avoinna 6.10.2019 saakka.

Hans Rosenström: No Land is an Island, lumipiirros, Farrera, Espanja (2008)
Hans Rosenström: No Land is an Island, lumipiirros, Farrera, Espanja (2008)

Näyttelyn intiimit teokset kutsuvat katsojan terävöittämään aistejaan ja antautumaan läsnäololle eri tiloissa ja tilanteissa. Ääni-installaatioiden ohella Kuntsilla nähdään myös videoteoksia, valokuvia ja fotogrammeja. Teoksia yhdistää ajatus vuorovaikutuksesta, siitä että elämme kietoutuneina ympäristöömme – kokonaisuuteen, joka muotoilee meitä – yhtä lailla kuin myös me itse vaikutamme kaikkeen meitä ympäröivään.

Tuomalla katsojan läsnäolon osaksi näyttelyn dramaturgiaa teokset kertovat tarinaa kaiken olevaisen keskinäisestä vuorovaikutuksesta ja tekojemme vaikutuksista. Rosenström uskoo, että kaikki maailmassa on yhtä, kietoutunut yhteen ja riippuvaista toinen toisistaan ja että kaikilla teoilla on seuraukset, eikä mikään voi selviytyä eristyksissä muusta.

Näyttelyn painopiste uudemmissa teoksissa

NO LAND IS AN ISLAND on Rosenströmin tähän mennessä laajin museonäyttely. Se koostuu valikoimasta taiteilijan töitä kymmenen viime vuoden ajalta painopisteen ollessa selkeästi uudemmassa tuotannossa.

Rosenström on työstänyt ja muokannut vanhaa materiaalia sekä aikaisempia ajatuskulkuja, jolloin vanhoista teoksista on muodostunut uusia. Esimerkiksi teos So far by now on ollut esillä aiemmin Riikassa (1st Riga International Biennial of Contemporary Art 2018), mutta nyt teos on saanut nimenomaan tähän näyttelyyn suunnitellun hahmon. Toinen esimerkki taiteilijan työtavasta on 19 fotogrammin sarjasta koostuva Jökulsárlón II (2017). Fotogrammit olivat aikaisemmin Helsingissä ripustettuina valkoisille seinille, mutta nyt ne on sijoitettu uuden arkkitehtonisen ratkaisun myötä varta vasten Kuntsin museotilaan luotuihin kehyksiin.

Rosenström edustaa nykypäivän tapaa työskennellä kuvataiteessa

Rosenström haluaa pyrkiä pois vanhakantaisemmasta "tietyissä raameissa” pysyttelevästä luomistyöstä. Hänelle taiteen tekeminen on sitä, että luomistyössä tulee ottaa huomioon niin taiteilijan kuin katsojankin kaikki aistit ja tämän tulee heijastua myös lopputulokseen.

Rosenströmin lähtökohta on, että ympäristössämme kaikki vaikuttaa kaikkeen ja tämä puolestaan vaikuttaa luomiseen. Tämä näkyy siinä, miten taiteilija toteuttaa teoksensa ja yhdistelee materiaaleja sekä tekee kokonaisuutta koskevia teoksen sisällön kanssa harmoniassa olevia arkkitehtonisia päätöksiä. Taiteilija tekee siis näyttelystä kokonaisvaltaisen elämyksen.

Tapahtumia

Hans Rosenströmin taiteilijatapaaminen on lauantaina 15.6. klo 14.

Taiteiden yönä 8.8. on ilmainen sisäänpääsy kaikkiin Vaasan kaupungin museoihin.

Kuntsin modernin taiteen museon toisessa kerroksessa on esillä 2.2.2020 saakka Swanljungin kokoelmaa esittelevä näyttely Odysseia – matka taiteessa.

Tiedotuskuvat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tuottaja Marcus Lerviks
Vaasan kaupungin museot
p. 040 191 2729
marcus.lerviks@vaasa.fi

Kuvat

Hans Rosenström: No Land is an Island, lumipiirros, Farrera, Espanja (2008)
Hans Rosenström: No Land is an Island, lumipiirros, Farrera, Espanja (2008)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme