Hämeen ELY-keskus

Kuolleita kaloja havaittu Vuolujoella

Jaa
Hämeen ELY-keskus sai tänään aamupäivällä ilmoituksen Hämeenlinnassa Vuolujoella juhannuksena havaituista kuolleista kaloista. Ilmoituksen mukaan Ajorannantien ja Hauhontaustantien välillä olevalla jokiosuudella oli nähty satoja kuolleita kaloja. Kuolinsyyn selvittämiseksi joesta on tänään otettu vesinäytteet.

Jokiveden lämpötila saattaa olla pitkän hellejakson seurauksena epätavallisen korkea. Humuspitoisen veden happipitoisuus on voinut voimakkaan hapenkulutuksen seurauksena laskea, koska lämpötilan nousu kiihdyttää hapenkulutusta. Vesinäytteiden avulla pyritään selvittämään, ovatko veden lämpötila ja sen happipitoisuus kalojen kannalta kriittisellä tasolla.

Hämeen ELY-keskus seuraa tilannetta ja tiedottaa tarvittaessa asiasta lisää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Petri Horppila, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 182, petri.horppila(at)ely-keskus.fi

Tiedotus:
Minna Huovinen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 076

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme