Aluehallintovirasto

Kuopion kaupungin toimenpiteet kasvatus- ja perheneuvolapalvelujen kehittämiseksi asianmukaisia ja riittäviä - ei aihetta uuteen valvontaan

Jaa

Itä-Suomen aluehallintoviraston valvontapäätös: Kuopion kaupungin perusturva- ja terveyslautakunnan toimenpiteet kasvatus- ja perheneuvolapalvelujen kehittämiseksi ja niiden saatavuuden varmistamiseksi asianmukaisia ja riittäviä. Ei aihetta uuden valvonnan aloittamiselle.

Itä-Suomen aluehallintovirastoon tuli heinäkuussa vuonna 2018 Kuopion kaupungin kasvatus- ja perheneuvolan työntekijöiden sosiaalihuoltolakiin perustuva epäkohtailmoitus, joka koski kasvatus- ja perheneuvolan toimintaa.

Aluehallintovirasto otti asian käsiteltäväkseen epäkohtailmoitukseen perustuvana sosiaalihuollon valvonta-asiana. Asia siirrettiin lisäksi käsittelyyn myös aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelle.

Itä-Suomen aluehallintovirasto pyysi Kuopion kaupungilta selvitystä asiaan ja sai viimeisimmän selvityksen toiminnan uudistamisen vaikutusten arvioinnista määräaikaan mennessä eli 15.3.2021.

Selvitysten pohjalta Itä-Suomen aluehallintovirasto pitää Kuopion kaupungin perusturva- ja terveyslautakunnan toimenpiteitä kasvatus- ja perheneuvolapalvelujen kehittämiseksi ja niiden saatavuuden varmistamiseksi riittävinä. Toimenpiteet ovat aluehallintoviraston arvion mukaan tarkoituksenmukaisia saattamaan Kuopion kasvatus- ja perheneuvolatoiminta sosiaalihuoltolain säännösten mukaisiksi.

Toteutuessaan uudistuksen on mahdollista edistää myös palvelun saatavuutta ja matalan kynnyksen periaatetta sosiaalihuoltolain säännösten tarkoittamalla tavalla. Henkilöstön määrä ja asiantuntijuus sekä toiminnan johtaminen ja asiakasprosessien sujuvuus ovat keskeisessä asemassa palvelun hyvän laadun ja saatavuuden toteutumiseksi.

Jatkossakin on tärkeää seurata palvelun saatavuuden kehittymistä, kuten kaupunki selvityksessään toteaa. Asia ei kuitenkaan Itä-Suomen aluehallintoviraston näkemyksen mukaan anna aihetta uuden valvonnan aloittamiselle, joten aluehallintovirasto päättää sen käsittelyn.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös kokonaisuudessaan (pdf)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

sosiaalihuollon ylitarkastaja Satu Syrjälä, p. 0295 016 944, etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Beredskapskommittén i Södra Finland: Coronabegränsningarna luckras upp när situationen förbättras, viktigt att iaktta försiktighet för att undvika bakslag16.6.2021 13:23:44 EEST | Tiedote

Regionala beredskapskommittén i Södra Finland sammanträdde den 2 juni 2021 för att uppdatera bilden av coronavirusläget. I Södra Finland har coronasituationen som helhet förbättrats och begränsningarna luckras upp gradvis. I beredskapskommittén förtydligades vilka coronabeslut regionförvaltningsverket kan fatta och på vilka grunder till exempel beslut om sammankomstbegränsningar fattas.

Coronabegränsningarna lindras i Egentliga Tavastland och Päijänne-Tavastland från och med 16 juni16.6.2021 09:53:33 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland lindrar i enlighet med de regionala coronasamordningsgruppernas rekommendationer sammankomstbegränsningarna i Egentliga Tavastland och Päijänne-Tavastland från och med den 16 juni 2021. Tillställningar kan ordnas utan personantalsbegränsning, men deltagarnas hälsosäkerhet måste tryggas. Dessutom upphävs i regionerna det så kallade beslutet om säkert avstånd som i omfattande grad har förpliktat aktörer som svarar för användningen av olika utrymmen för kunder och publik att trygga möjligheten för kunderna att hålla säkert avstånd.

Työsuojeluviranomainen valvoo Lounais-Suomen kesätyöpaikkoja16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue tekee työsuojelutarkastuksia kesätyöpaikoilla kesän ja alkusyksyn aikana. Tarkastuksia tehdään Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa pieniin palvelualan työpaikkoihin, joissa tiedetään palkattavan kesätyöntekijöitä. Näitä tyypillisiä kohteita ovat kiinteistöhuolto, jäätelömyynti, kesäkahvilatoiminta, alkutuotanto ja marjanmyynti. Myös muille toimialoille tehdään tarkastuksia. Tarkastukset tehdään ennalta ilmoittamatta. Työnantajia kuullaan tarvittaessa tarkastuksen jälkeen.

Egentliga Finland befinner sig på coronaepidemins basnivå, restriktionerna för sammankomster hävs15.6.2021 14:20:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har fattat ett beslut som innebär att deltagarantalet i offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i Egentliga Finland inte längre begränsas. Landskapet har övergått till coronaepidemins basnivå, vilket innebär att man inom kommunerna i landskapet från och med den 16 juni kan ordna evenemang och tillställningar inomhus och utomhus utan deltagarbegränsningar.

Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä lievennetään koronarajoituksia 16.6. alkaen15.6.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää alueellisten koronakoordinaatioryhmien suositusten mukaisesti Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen kokoontumisrajoituksia 16.6.2021 alkaen. Tilaisuuksia voi järjestää ilman henkilömäärärajoitusta, mutta osallistujien terveysturvallisuus täytyy varmistaa. Lisäksi alueilta kumotaan ns. turvavälipäätös, joka on velvoittanut laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia toimijoita takaamaan asiakkaille mahdollisuuden säilyttää turvavälit.

Pakollinen terveystarkastus jatkuu Lapin rajanylityspaikoilla riskimaista maahan tuleville, mutta rajaohjeisiin on tullut muutoksia15.6.2021 12:45:49 EEST | Tiedote

Lapin aluehallintovirasto määrää pakollisen terveystarkastuksen kaikille riskimaista Enontekiön, Inarin, Kemin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Sallan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion rajanylityspaikkojen kautta maahan tuleville. Tarkastukseen osallistutaan maahantulon jälkeen. Kaksi kertaa rokotettujen ei tarvitse osallistua terveystarkastukseen rajalla. Yhden rokotteen saaneille suositellaan koronatestiä aikaisintaan 72 tunnin kuluttua maahantulosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme