Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kustaanlinnan, Tropiclandian ja Isolahden uimarantojen uintikiellot peruttu

Jaa

Perjantaina 16.8. saatujen bakteeritulosten mukaan Kustaanlinnan, Tropiclandian ja Isolahden uimavesien laatuvaatimukset täyttyvät, ja uimarantojen uintikiellot on purettu. Hietasaaren, Mansikkasaaren ja Top Camping -leirintäalueen uimarannoilla ei toistaiseksi suositella uimista, koska niiden uimavesissä on aiemmin todettu pieniä määriä viruksia.

Vaasan kaupungin ympäristötoimi ottaa ensi viikolla uudet virusnäytteet Hietasaaren, Mansikkasaaren ja Top Camping -leirintäalueen uimarantojen uimavesistä.

- Lisäksi otetaan vertailunäytteet Strömsön ja Ahvensaaren uimarantojen uimavesistä. Otamme myös Tuovilanjoen ja Pått-jätevedenpuhdistamon lähtevästä vedestä vastaavat näytteet, kertoo Vaasan kaupungin terveysinsinööri Maarit Kantola.

Uudet näytteet otetaan Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Valviran suosituksesta.

- Otamme vertailunäytteitä Strömsön ja Ahvensaaren uimarannoilta, jotta saamme lisätietoa meriveden virusesiintymisistä ja -määristä. Virusnäytteet Tuovilanjoesta ja Påttilta tuottavat myös meille tarpeellista lisätietoa, Kantola sanoo.

Kantola arvioi tulosten valmistuvan viikon loppupuolella, jolloin asiasta tiedotetaan lisää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terveysinsinööri Maarit Kantola
maarit.kantola@vaasa.fi, puh. 040-555 1184

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tikanojan taidekodin uusi näyttely kertoo selvänäköisyydestä taiteessa19.9.2019 11:00:23 EESTTiedote

Tikanojan taidekodissa 20.9. avautuva näyttely ”Sielun silmä” valottaa tunnettujen suomalaistaiteilijoiden ja heidän teostensa yhteyksiä selvänäköisyyteen erityisesti vuosisadan vaihteen taiteessa. Vaasan kaupungin museot ovat tuottaneet taiteen- ja uskonnontutkija Nina Kokkisen kuratoiman näyttelyn yhteistyössä Gallen-Kallelan Museon kanssa. Näyttely on esillä 19.1.2020 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme