Amnesty International

Kutsu: Amnesty juhlii Turkissa vangitun ihmisoikeuspuolustajan syntymäpäiviä Helsingissä 14.10. klo 11

Jaa

Tulevana lauantaina ihmisoikeusaktivistit ympäri maailmaa muistavat vangittua Amnestyn Turkin osaston johtajaa İdil Eseriä syntymäpäiväjuhlilla. Samalla aktivistit vaativat İdilin välitöntä vapauttamista. Myös Helsingissä järjestetään näyttävä syntymäpäivätempaus. Toimittajat ja kuvaajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Amnestyn Turkin osaston toiminnanjohtaja İdil Eser pidätettiin heinäkuussa.
Amnestyn Turkin osaston toiminnanjohtaja İdil Eser pidätettiin heinäkuussa.

Aika: La 14.10. klo 11-12. Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson antaa haastatteluja klo 11-11.30.

Paikka: Kolmen sepän patsas, Aleksanterinkatu, Helsinki

Amnestyn Turkin osaston johtaja İdil Eser täyttää tulevana viikonloppuna vuosia mutta joutuu viettämään syntymäpäiviään vankilassa. Siksi Amnestyn aktivistit ympäri maailmaa järjestävät näyttävät juhlat İdilin kunniaksi ja osoittavat samalla mieltään hänen vapauttamisensa puolesta.

Suomessa İdilin syntymäpäiviä vietetään Helsingin keskustan vilinässä. Tempauksessa on luvassa kakkua, puheita ja juhlahumua. Amnestyn aktivistit keräävät allekirjoituksia vetoomukseen ja kertovat ohikulkijoille Turkin ihmisoikeustilanteesta.

İdil Eser pidätettiin kesällä yhdeksän muun ihmisoikeuspuolustajan kanssa. Heitä syytetään terroristijärjestöön kuulumisesta ja terroristisen järjestön avustamisesta. Perättömistä syytteistä ehdotetaan aktivisteille jopa 16 vuoden vankeusrangaistuksia.

”İdil Eser on omistanut elämänsä rauhanomaiselle ihmisoikeustyölle. On täysin absurdia, että hän joutuu viettämään syntymäpäiviään telkien takana terrorismista syytettynä”, sanoo Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson.

”Ihmisoikeustyö ei ole rikos. Turkin viranomaisten on vapautettava perättömin syyttein vangitut ihmisoikeuspuolustajat välittömästi."

 Tempauksen järjestää Amnesty International Suomen osasto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Milja Komulainen
Tiedottaja
Amnesty International, Suomen osasto
+358 44 756 9109
milja.komulainen@amnesty.fi

Kuvat

Amnestyn Turkin osaston toiminnanjohtaja İdil Eser pidätettiin heinäkuussa.
Amnestyn Turkin osaston toiminnanjohtaja İdil Eser pidätettiin heinäkuussa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Amnesty International
Amnesty International
Hietaniemenkatu 7 A
00100 Helsinki

https://www.amnesty.fi/

Amnesty International on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö, jonka toiminta perustuu yksittäisten ihmisten tuelle. Amnestylla on 7 miljoonaa tukijaa lähes kaikissa maailman maissa. Amnestyn tehtävänä on tehdä ihmisoikeudet tunnetuiksi, tutkia vakavia ihmisoikeusloukkauksia sekä kampanjoida niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille. Amnestyn Suomen osasto perustettiin vuonna 1967. Amnestylla on Suomessa noin 40 000 tukijaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amnesty International

Lähisuhdeväkivallan sovittelussa vakavia riskejä uhrin kannalta – järjestöt jättivät kannanoton Saarikolle12.12.2018 09:00Tiedote

Yhdeksän järjestöä jätti kannanoton lähisuhdeväkivallan sovitteluun perhe- ja peruspalveluministeri Annikka Saarikolle keskiviikkona 12.12. Järjestöt toteavat kannanotossaan, että lähisuhdeväkivallan sovitteluun sisältyy vakavia riskejä uhrin kannalta eivätkä sovitteluprosessit ole tuoneet muutosta tilanteeseen. Kannanotossa järjestöt esittävät, että lähisuhdeväkivallan sovittelusta nykyisessä muodossaan tulisi luopua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme