Helsingin yliopisto

Kutsu: Arktinen arki III -tilaisuus Tiedekulmassa ja livestriimauksena 19.8.

Jaa

Tervetuloa Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutin (HELSUS) järjestämään keskustelutilaisuuteen luontaiselinkeinojen merkityksestä arktisen alueen kehityksessä. Aika: keskiviikkona 19.8.2020 klo 13 – 15 Paikka: Tiedekulma, Yliopistonkatu 4

Millaista on luontaiselinkeinoja harjoittavien ihmisten arktinen arki? Millainen on alkuperäiskansojen elinkeinojen tulevaisuus? Miten Suomen lainsäädäntö ja politiikka vaikuttavat alkuperäiskansan mahdollisuuksiin jatkaa luontoon vahvasti sidoksissa olevia elinkeinojaan? Miten muuttoliike ja työelämän sukupuoliroolit vaikuttavat luontaiselinkeinojen harjoittamiseen?

Arktinen alue herättää laajaa kansainvälistä kiinnostusta ilmastonmuutoksen synnyttämien uhkien ja myös sen avaamien uusien taloudellisten näkymien vuoksi. Luontoon liittyvien elinkeinojen elinvoimaisuus on keskeinen edellytys kestävälle kehitykselle arktisella alueella. Vaikka aihe on ajankohtainen ympäri maailmaa, luontaiselinkeinoista ja niiden harjoittamisesta puhutaan hyvin vähän.

Ohjelmassa on esitelmä luontaiselinkeinojen historiasta ja nykypäivästä ja paneelikeskustelu luontaiselinkeinojen kestävyydestä. Paneelikeskusteluun osallistuvat poronhoitaja Tanja Sanila, kalastaja Kari Kyrö ja entinen MMM:n virkamies Jouni Kitti, juontajana toimii professori Reetta Toivanen. Tilaisuuden avaa HELSUS:n johtaja Anne Toppinen. Tilaisuutta voi seurata paikan päällä Tiedekulmassa turvavälit huomioiden tai etänä.

Livestriimaus ke 19.8 klo 13-15: https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?playerId=38521893&eventId=62842948

Lisätietoja Tiedekulman poikkeusjärjestelyistä koronapandemian vuoksi


Yhteistyössä: ALL-YOUTH, EuroStorie, HELSUS, Helsingin yliopisto, Strategisen tutkimuksen neuvosto, Suomen akatemia

Tervetuloa osallistumaan!

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: 

Reetta Toivanen: +358503185281, reetta.toivanen@helsinki.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme