Ilmastoinfo HSYIlmastoinfo HSY

Kutsu avajaisiin: Kerrostaloyhtiöstä tuli aurinkosähkön tuottaja - ensimmäisiä asunto-osakeyhtiön investoimia järjestelmiä Suomessa

Jaa

Helsingin Oulunkylässä sijaitsevaan As Oy Hirsipadontie 5:een asennettiin yksi Suomen ensimmäisistä asunto-osakeyhtiön investoimista aurinkosähköjärjestelmistä. Järjestelmä on suurempi kuin tyypillisessä omakotitalossa. Nimellisteholtaan 15 kilowatin aurinkosähköjärjestelmä käynnistetään juhlallisesti avajaisissa keskiviikkona 18.5. klo 11.00. Aurinkopaneelisto vähentää kiinteistöliittymän ostosähköä ja sen vuosituotanto on noin 12 000 kilowattituntia.

Päätös hankinnasta tehtiin tämän kevään yhtiökokouksessa, jossa asia sai ainoastaan kannattavia kommentteja. ”Kokouksessa lähinnä ihmeteltiin miksei paneeleita ole asennettu jo aikaisemmin”, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Roger Santala toteaa.

Santala päätti ehdottaa paneeleiden hankkimista omalle taloyhtiölleen kuultuaan tietokirjailija, energia-asiantuntija Janne Käpylehdon esityksen aurinkosähköstä HSY:n isännöitsijäpäivillä. Käpylehto päätyi myös hankkeen suunnittelijaksi. ”Aurinkosähkö on taloudellisesti kannattavaa, kun sillä pääosin korvataan verkosta ostettavaa sähköenergiaa”, Käpylehto toteaa.

Taloyhtiön päätöksentekoprosessia pidetään toisinaan haasteellisena, mutta Hirsipadontiellä hankintapäätös oli yksimielinen. ”Osakkailla on halu pitää yhtiö hyvässä kunnossa ja kehittää sitä yhteistyössä isännöitsijätoimiston kanssa vieläkin paremmaksi. Talossa suhtaudutaan positiivisesti hiilijalanjäljen pienentämiseen uutta tekniikka hyväksikäyttäen”, taloyhtiön isännöitsijä Jarko Haanpuu kertoo.

Tärkeä osa oli myös huolellisella valmistelulla. Suunnittelija kartoitti kohteen ja laati yhtiökokoukseen perusteellisen raportin, jossa esiteltiin toteutusehdotusta ja vastattiin tärkeimpiin aurinkosähköä koskeviin kysymyksiin. ”Kattavan raportin pohjalta päätös oli helppo tehdä. Tervetuloa nyt avajaistilaisuuteen kuulemaan taloyhtiön kokemukset ja katsomaan millainen järjestelmä on”, Santala toivottaa.

”Hirsipadontien järjestelmä tuo kaivattuja käyttäjäkokemuksia aurinkosähköstä taloyhtiömaailmassa”, Ilmastoinfon energia-asiantuntija Teemu Kettunen iloitsee. Kokemuksia kerätään aurinkosahkoakotiin.fi-sivuille. Sivuilta löytyy apua myös aurinkopaneeleja tarjoavien yritysten vertailemiseen. Yritysten avaimet käteen –toimitusten hinta- ja laitetietoja esitellään sivustolla toukokuun loppuun asti. ”Esittelystä saa hyvän kuvan markkinoilla olevista järjestelmistä ja niiden hintatasosta”, Kettunen toteaa.

Aurinkosähköjärjestelmä käynnistetään juhlallisesti avajaisissa keskiviikkona 18.5. klo 11.00 Hirsipadontie 5:ssä. Tervetuloa! 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Roger Santala
As Oy Hirsipadontie 5 puheenjohtaja
puh. 010 617 8202

Jarko Haanpuu
Isännöitsijä, LIV isännöinti Oy
puh 010 8410 415

Teemu Kettunen
energia-asiantuntija, Ilmastoinfo
puh 050 248 3121

Janne Käpylehto
energia-asiantuntija, tietokirjailija
puh 045 3596945

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmastoinfo auttaa kaupunkilaisia pienentämään hiilijalanjälkeään.

Ilmastoinfo on osa HSY:n toimintaa. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien lisäksi toimintaa rahoittavat Helen ja HSL Helsingin seudun liikenne.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmastoinfo HSY

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat innostavat asukkaita ilmastotekoihin17.10.2018 12:03:10 EESTTiedote

Helsingin pormestari ja Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat ovat mukana Ilmastotreeni-kampanjassa, joka innostaa pääkaupunkiseudun asukkaita tekemään ilmastoystävällisiä valintoja omassa arjessaan. Ilmastotreenin videoissa pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunginjohtajat Jukka Mäkelä, Ritva Viljanen ja Christoffer Masar kannustavat ihmisiä mukaan ja kertovat miten itse aikovat osallistua Ilmastotreeniin. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Ilmastoinfo on kehittänyt Ilmastotreeni.fi -palvelun, johon kuka tahansa voi osallistua maksutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme