Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KUTSU | Collegiumin & KATVE [blind spot]:n Lintu nimeltä Agata saa ensi-iltansa Kanneltalossa 4.3.2020

Jaa

Collegiumin & KATVE [blind spot]:n kantaesitys Lintu nimeltä Agata on lapsille ja koko perheelle suunnattu riemullinen tanssiteos epätäydellisestä linnusta. Ensi-ilta on Kanneltalossa ke 4.3.2020 klo 18.

Collegiumin & KATVE [blind spot]: Lintu nimeltä Agata (c) Gustav Larsson
Collegiumin & KATVE [blind spot]: Lintu nimeltä Agata (c) Gustav Larsson

Agata on anarkistinen ja rakastettava lintu. Hän on aivan samanlainen lintu kuin muutkin, mutta yhdellä tavalla hän on erityinen: hän ei osaa lentää. Ja eniten maailmassa hän toivoo oppivansa tämän taidon!

Teoksen tunnelmat vaihtelevat riehakkaasta suruun ja yksinäisyydestä kohti ystävyyttä. Teos yhdistää jännittävällä tavalla nykytanssia ja barokkimusiikkia. Agatalla on näyttämöllä kavereinaan neljä veikeää muusikkoa, joiden soiton tahdissa Agata tanssii, pyörii ja raakkuu.

Lintu nimeltä Agata on kaikkien epätäydellisten puolella. Se on tanssillinen tarina armeliaisuudesta, puutteiden hyväksymisestä sekä rohkeudesta löytää oma paikkansa maailmassa.

KATVE [blind spot] on nykytanssikollektiivi, joka tuottaa raikkaita ja monitasoisia tanssiteoksia aikuisille sekä lapsiyleisölle. Helsinkiläinen kollektiivi on toiminut vuodesta 2012 asti. KATVE [blind spot] kollektiivia johtaa tanssitaiteilija Heidi Masalin.

Collegium on vanhan musiikin tuntemusta, esittämistä ja opetusta kehittävä yhdistys. Se on perustettu vuonna 2019 jatkamaan 2008–2019 toimineen FiBO Collegiumin pedagogista työtä. Collegiumin toiminnan ytimenä ovat osallistavuus ja vuorovaikutteisuus, kantavana ajatuksena on ”kaikki mukaan”, ja projekteja ja konsertteihin järjestetään kaiken ikäisille.

Konsepti ja koreografia: Heidi Masalin, Virva Talonen
Ohjaus: Virva Talonen
Tanssi: Heidi Masalin
Musiikillinen suunnittelu: Anni Elonen
Musiikki: Anni Elonen (barokkiviulu), Hanna Haapamäki (nokkahuilu, traverso) Lea Pekkala (barokkisello), Annamari Pölhö (koskettimet)
Valosuunnittelu: Nanni Vapaavuori
Puvustus: Kaisamaija Uljas

Teoksen tekemistä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Niilo Helanderin säätiö.

“Lintu nimeltä Agatan teemalaulu jää elämään meidän ryhmässämme. Sen sanoma (etenkin viimeinen säkeistö) sopii erittäin hyvin meidän esikouluun siirtyville lapsille elämänohjeeksi. Yhdessä kaikki onnistuu! Terveiset mahtaville esiintyjille! Saimme ammennettua esityksestä paljon hyvää pohdintaa ystävyydestä ja vahvuuksista.”
- Palaute ennakkonäytöksen päiväkotiryhmältä

Kesto n. 40 min.
Ikäsuositus 4+

Ensi-ilta ke 4.3. klo 18. Muut esitykset la 7.3. klo 14.
Liput: 6 €
www.lippu.fi

**** **** ***** ******

 KUTSU

Hyvä toimittaja,

olet lämpimästi tervetullut Lintu nimeltä Agatan ensi-iltaan ke 4.3. klo 18 Kanneltaloon (Klaneettitie 5). Kutsu on voimassa myös muihin esityksiin. Kutsu on kahdelle.
Kutsuvierasliput ensi-iltaan tai muuhun esitykseen tämän linkin kautta, ole hyvä.

**** **** ***** ******

Päiväkotiesitykset

Esitykset päiväkodeille: to 5.3. klo 9.15 ja 10.30; pe 6.3. klo 9.30.
ennakkoilmoittautuminen aukeaa Kanneltalon nettisivuilla 13.1.2020 klo 8.00
Agatan työryhmä toteuttaa tilauksesta esitykseen liittyviä työpajoja.
Tiedustelut: Liisa Paatsalo, kulttuurituottaja, lasten ja nuorten ohjelma, liisa.paatsalo@hel.fi
Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki
www.kanneltalo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kanneltalon kulttuurituottaja ts. Maria Junno
maria.junno@hel.fi
040 176 9173

Kuvat

Collegiumin & KATVE [blind spot]: Lintu nimeltä Agata (c) Gustav Larsson
Collegiumin & KATVE [blind spot]: Lintu nimeltä Agata (c) Gustav Larsson
Lataa
Collegiumin & KATVE [blind spot]: Lintu nimeltä Agata (c) Gustav Larsson
Collegiumin & KATVE [blind spot]: Lintu nimeltä Agata (c) Gustav Larsson
Lataa
Collegiumin & KATVE [blind spot]: Lintu nimeltä Agata (c) Gustav Larsson
Collegiumin & KATVE [blind spot]: Lintu nimeltä Agata (c) Gustav Larsson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten kevätohjelmisto on julkaistu23.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo ovat julkistaneet kevään ohjelmistonsa. Keskuksissa nähdään kevään aikana lähes tuhat tapahtumaa koko perheen työpajoista tanssiesityksiin sekä teatteri- ja sirkusesityksistä konsertti-iltoihin, näyttelyihin ja elokuvanäytöksiin. Ohjelmisto on tuttuun tapaan kaikille avoin, korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistava. Osa tapahtumista on maksuttomia.

Vårens program för Helsingfors kulturhus har publicerats23.1.2020 07:59:00 EETTiedote

Annegården, Caisa, Gamlasgården, Malms kulturhus, Stoa och Nordhuset har publicerat sitt program för våren. I Helsingfors kulturcentraler ordnas nästan tusen evenemang under våren, från verkstäder för hela familjen till dansföreställningar och från teater- och cirkusföreställningar till konsertkvällar, utställningar och filmvisningar. Programmen är i vanlig ordning öppna för alla, högklassiga, mångsidiga och inkluderande. En del av evenemangen är avgiftsfria. Program finns också på svenska.

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme