Helsingin yliopisto

Kutsu: Eriar­voi­suuden tutkimus ja po­li­tiik­ka

Jaa

Eriarvoisuudesta puhuttiin paljon kevään eduskuntavaaleissa. Uusi hallitus lupaa ohjelmassaan, että eriarvoisuuden vähentäminen ohjaa kaikkea päätöksentekoa. Mikä on tutkijoiden rooli eriarvoistumiseen vaikuttamisessa? Miten pyrkimys eriarvoistumisen vähentämiseen kääntyy tutkimuksesta politiikkaan – ja takaisin?

Helsingin yliopiston monitieteinen yhteiskunnallisen eriarvoisuuden tutkimusaloite (INEQ) kutsuu joukon eriarvoisuuden tutkijoita ja vaikuttajia keskustelemaan. Ilmoittaudu tilaisuuteen täältä löytyvästä linkistä tai osoitteeseen suvi.saarinen@helsinki.fi.

Aika: maanantaina 26.8. klo 9:00

Paikka: Helsingin yliopiston Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Stage-tila.

Ohjelma:

9.00 Tervetuloa
Helsinki Inequality Initiative INEQ -tutkimusaloitteen johtaja Risto Kunelius

9.10–10.00 Keskustelu
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr)
Professori Antti Kauppinen (Helsingin yliopisto)
Yliopistonlehtori Lauri Kokkinen (Tampereen yliopisto)
Apulaisprofessori Sonja Kosunen (Helsingin yliopisto)

10.00–10.30 Kysymyksiä, keskustelua ja kommentteja

Tilaisuuden vetää toimittaja Jari Hanska. Kahvi- ja puurotarjoilu. Tilaisuuteen osallistuu joukko eriarvoistumisen tutkijoita erityisesti Helsingin yliopistosta, ja he esittävät huomioitaan paneelikeskustelun lopuksi.

Tapahtuma on osa Tiedekulman Crazy World -ohjelmasarjaa, jossa etsitään syitä ja ratkaisuja eriarvoiseen ja jakautuneeseen maailmaan. Osallistu tapahtumaan paikan päällä, seuraa livestriiminä verkossa tai katso tallenteena!

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme