Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kutsu esittelytilaisuuteen verkossa: Lentokentäntien parantaminen välillä Pohjantie–Hailuodontie

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus laatii tie- ja rakennussuunnitelmaa maantien 815 (Lentokentäntie) parantamiseksi välillä Pohjantie–Hailuodontie. Hankkeen tavoitteena on tieosan ajoneuvoliikenteen sujuvoittaminen ja turvallisuuden parantaminen, jalankulku- ja polkupyöräliikenneolosuhteiden parantaminen sekä liikennemelun asutukselle aiheuttamien meluhaittojen vähentäminen. Suunnitelmaa laaditaan yhteistyössä Oulun kaupungin ja Kempeleen kunnan kanssa.

Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua 28.4.–12.5.2021 hankesivujen kautta osoitteessa: www.vayla.fi/mt-815-lentokentantien-parantaminen.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään verkkotilaisuudessa 5.5. 2021 klo 17.00–18.30. Kuulijat voivat esittää tilaisuudessa kysymyksiä chatin kautta. Tilaisuus järjestetään Microsoft Teams Live -tapahtumana. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille, muille tien käyttäjille ja hankkeesta kiinnostuneille. Tilaisuuteen voi osallistua linkin avulla, joka päivitetään hankesivuille viimeistään 3.5.2021.

Suunnitelmaluonnoksista voi antaa palautetta karttapalautejärjestelmän avulla, sähköpostilla, hankkeen Facebook-sivulla ja halutessasi myös puhelimella tai kirjeenä. Palaute tulee jättää 12.5.2021 mennessä. Lisätietoja hankkeesta ja linkki karttapalautejärjestelmään löytyvät hankesivulta. Postitse annetussa palautteessa pyydetään käyttämään viitettä: Mt 815 Lentokentäntien parantaminen, palautteet voi lähettään osoitteeseen Seppo Parantala, Ramboll Finland Oy, Kiviharjunlenkki 1A, 90220 Oulu.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus käsittelee suunnitelmaan laatimiseen liittyen tarpeellisia henkilötietoja. Halutessasi tietää tarkemmin väyläsuunnittelun tietosuojakäytänteistä, tutustu verkkosivujen tietosuojaosioon osoitteessa: http://bit.ly/liikenteentietosuojaseloste.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Ari Kuotesaho, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 038 259
Liikenneinsinööri Saija Räinä, Oulun kaupunki, puh. 050 570 0723
Tekninen johtaja Tuomo Perälä, Kempeleen kunta, puh. 050 416 9922
Projektipäällikkö Seppo Parantala, Ramboll Finland Oy, puh. 040 844 1912

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla työttömyys vuoden takaisella tasolla - avoimia työpaikkoja tarjolla edellisvuotta enemmän4.5.2021 08:31:25 EEST | Tiedote

Työttömyys on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen korkealla tasolla, mutta työllisyystilanteen parantuminen näkyy mm. avointen työpaikkojen määrän lisääntymisenä sekä lomautusten vähentymisenä vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Maaliskuussa käynnistyneiden työllisyyden kuntakokeilujen odotetaan osaltaan tukevan työllistämistoimien tehostamista Oulun kaupunkiseudulla sekä Raahen ja Ylivieskan seuduilla.

Tienrakennustyöt jatkuvat Kuusamon keskustassa (Mt 18 857)23.4.2021 11:05:05 EEST | Tiedote

Hankkeen rakennustyöt ovat olleet talvitauolla ja koska kevät on edennyt nopeasti, niin rakennustöitä päästämään jatkamaan arvioitua aikaisemmin. Rakennustyöt aloitetaan Kitkantiellä Vienantien ja Rantatien välisellä alueella, joka suljetaan liikenteeltä 3.5.2021 alkaen. Kiinteistöille Kitkantie 19, 20, 21, 22 ja 24 säilytetään kulkuyhteys Kitkantien kautta. Sulkemisen arvioitu kesto on noin 2 kuukautta.

TULVATIEDOTE: Tulvahuiput käsillä Kiiminkijoella ja eteläosan jokialueilla viikonlopun aikana23.4.2021 09:33:55 EEST | Tiedote

Tähän mennessä tulvakevät 2021 on ollut Pohjois-Pohjanmaan jokivesistöjen osalta rauhallinen. Tulvahuippu saavutettaneen- Kiiminkijoella ja sitä eteläisimmillä jokialueilla tulevan viikonlopun aikana tai ensiviikon alussa. Oulujokea eteläisimmillä alueilla virtaamat eivät nykyisestä juurikaan kasva, elleivät poikkeuksellisen suuret sateet muuta tilannetta. Tulvahuippujen virtaamat jäävät useimmilla joilla keskimääräistä pienemmiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme