Helsingin yliopisto

Kutsu: Ethics of AI -webinaari pureutuu tekoälyn etiikkaan 27.11.

Jaa

Mitä on eettinen tekoäly? Miten julkishallinto ja yritykset voivat hyödyntää tekoälyä oikeudenmukaisesti? Tervetuloa webinaariin perjantaina 27. marraskuuta klo 13–15. Tilaisuudessa julkistetaan myös uusi avoin ja ilmainen verkkokurssi Ethics of AI.

Tekoälyä käytetään yhä enemmän kansalaisia koskevan päätöksenteon tukena. Mitä eettisiä näkökohtia erilaisten tekoälyjärjestelmien käyttäjien ja kehittäjien on otettava huomioon? Mitkä ovat eettiset sudenkuopat, kun käsitellään esimerkiksi ihmisten terveyttä koskevia tietoja? Ethics of AI -webinaarissa kuullaan, miten julkishallinto Suomessa ja maailmalla ratkoo nyt näitä kysymyksiä. Tilaisuuden järjestävät Helsingin yliopisto, Suomen tekoälykeskus FCAI ja Helsingin kaupunki.

Tilaisuudessa lanseerataan myös uusi avoin ja ilmainen verkkokurssi Ethics of AI, joka aukeaa 27. marraskuuta. Helsingin yliopiston kurssi auttaa julkishallintoa, yrityksiä ja kansalaisia ymmärtämään, mitä tekoälyn eettinen käyttö tarkoittaa ja mitä se vaatii niin yhteiskunnalta kuin yksilöltä. Kurssi on tehty yhteistyössä Helsingin, Amsterdamin ja Lontoon kaupunkien sekä valtiovarainministeriön kanssa.

Tilaisuuden kieli on englanti. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Koronavirusrajoitusten vuoksi tilaisuus järjestetään kokonaan etäyhteydellä.

Ohjelma 27.11. klo 13.00–15.00: 

Opening words
Vararehtori Paula Eerola, Helsingin yliopisto

Implementing the ethics of AI in the City of Helsinki
Pormestari Jan Vapaavuori, Helsingin kaupunki

Introducing the new Ethics of AI open online course
Professori Sasu Tarkoma, yliopistonlehtori Anna-Mari Rusanen ja professori Jukka K. Nurminen, Helsingin yliopisto

Keynote: Ethics of AI in EU from the industry point of view
EU:n korkean tason tekoälyasiantuntijaryhmän puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä

4 examples demonstrating the use of Artificial intelligence in public services
Esimerkkeinä Helsingin kaupunki, Amsterdamin kaupunki, Lontoon kaupunki ja Valtiovarainministeriö. Moderaattoreina Ethics of AI -kurssin kehittäjät Anna-Mari Rusanen ja Jukka K. Nurminen.

Keskusteluun voi osallistua sosiaalisessa mediassa hashtagilla #EthicsofAI

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot tilaisuudesta: 
Hilu Kangas-Ranta
Projektikoordinaattori, Helsingin yliopisto / Suomen tekoälykeskus FCAI
hilu.kangas-ranta@helsinki.fi
0504726871

Lisätiedot Ethics of AI -kurssista: 
Anna-Mari Rusanen
Kognitiotieteen yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto
anna-mari.rusanen@helsinki.fi
0504059737

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Raskaudenaikainen unettomuus lisää synnytyksen jälkeisen masennuksen riskiä - oikea-aikainen seulonta ja hoito tärkeää25.11.2020 09:00:00 EETTiedote

Loppuraskauden unettomuusoireet lisäävät synnytyksen jälkeisen masennuksen riskiä erityisesti, jos äidillä on muitakin masennuksen riskitekijöitä. Äidin masennus puolestaan ennustaa leikki-ikäisen lapsen tunne-elämän oireita. Äitien masennusoireet pitäisi siksi havaita mieluiten jo raskausaikana ja hoitaa matalalla kynnyksellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme